Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Yurtlardaki karantina sona erdi

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, 97 ülkeden gelen 77 bin 441 vatandaşın yurtlardaki karantina süreçlerini tamamladığını belirterek, "Yurtlarımızdaki karantina sona erdi. Yurtlarımızı, 700 bine yakın gencimiz için hazırlamaya başladık." dedi.

Yurtlardaki karantina sona erdi
Bakan Kasapoğlu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadelede etkin rol oynayan Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı yurtlarla ilgili istatistiki bilgileri kamuoyuyla paylaştı.

Bakanlıkta basın toplantısı düzenleyen Kasapoğlu, Türkiye'nin koronavirüsle en etkili mücadeleyi gösteren ülkelerden biri olduğunu belirterek, "Gururla ifade etmeliyim ki ülkemiz sağlık altyapısı ve tedavi uygulamalarında dünyanın nasıl en başarılı ülkelerinden biriyse yine bu salgın sürecinde karantina uygulamalarıyla ve öğrenci yurdu altyapısıyla da en nitelikli karantina uygulaması açısından model bir ülke olmuştur. Son 18 yılda hayata geçirilen sessiz devrimler sayesinde aynı tarımda, teknolojide, savunma sanayiinde, eğitimde, ulaştırmada olduğu gibi sağlıkta da ne seviyelere yükseldiğimizi bütün dünyaya gösterdik. Bununla birlikte karantina uygulamasıyla da öğrenci yurtları açısından ne kadar müthiş bir altyapımızın olduğuna da tüm dünya şahit oldu." ifadelerini kullandı.  

2002 yılında 190 olan öğrenci yurdu sayısının 18 yılda 774'e yükseldiğinin bilgisini veren Kasapoğlu, bununla birlikte yurt ve oda kalitesinin arttığını, 5 yıldızlı otellerle rekabet eden bir altyapıya kavuşulduğunu vurguladı.



"Tabii ki bunların hiçbiri bir günde gerçekleştirilmiş başarılar değil." diyen Bakan Kasapoğlu, şöyle devam etti: 

"Sayın Cumhurbaşkanımızın derin vizyonu ve güçlü liderliğiyle Türkiye, bir kilim misali milim milim, düğüm düğüm, ilmek ilmek işlenerek bugünlere geldi. 18 yıldaki ilerleme, akıllı bir stratejiyle, derinlikli vizyon ve güçlü hedeflerle sağlandı. Kalıcı temeller üzerinde yükselen ülkemizin, bugün bütün dünya için güvenli bir liman olduğunu gururla ifade edebilirim. Elbette Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin sağladığı avantajlar, süreç içerisinde hızlı karar alma ve güçlü işbirlikleri gerçekleştirmek noktasında ülkemizin elindeki en önemli fırsat oldu. Türkiye, sahip olduğu yeni yönetim sistemiyle nitelikli koordinasyon ve ivedi uygulamalar hususunda da farkını ortaya koydu."

Bakan Kasapoğlu, Kovid-19 ile mücadelede tedavi ve aşı çalışmaları ile birlikte karantina uygulamalarının da büyük öneme sahip olduğunu dile getirerek, "Virüsün yurtdışı kaynaklı olması nedeniyle özellikle yurda ilk girişlerde uygulanan 14 günlük karantina süreci hayati bir önem taşıdı. Sahip olduğumuz öğrenci yurdu altyapısı, bu süreci etkili ve güçlü bir şekilde yönetmemize katkı sağladı." diye konuştu. 

İşbirlikleri için diğer bakanlıklara da teşekkür eden Kasapoğlu, şunları söyledi:
"Dün, gerçekleştirilirken baltalanmaya, karalanmaya çalışılan bu yatırımların, bugün karşı karşıya kalınan sorunlar sayesinde ne kadar kıymetli anlamlı yatırımlar olduğu bir kez daha ortaya çıktı. Bu zor süreçte yurtlarımız, sadece gençlerimizin değil, bütün milletimizin yuvası haline gelmiştir. İşte sosyal devlet olmak da bunu gerektirir. Yurtlarımızda, sadece bina ve yatak tahsisiyle değil, 7 gün 24 saat fedakarca çalışan personelimizle, misafirlerimize otel konforunda bir hizmet sağlanmıştır. Vatandaşlarımızın bütün ihtiyaçları, sosyal mesafe, hijyen, tedbirlere azami riayetle gerçekleştirilmiştir."

Karantina döneminde odaların sürekli dezenfekte edildiğini belirten Kasapoğlu, "Üç öğün yemek, su, çay, meyve, ilaç gibi ihtiyaçlar odalara servis edilmiştir. Her odaya özel kişisel temizlik ve hijyen malzemeleri bırakılmıştır. Misafirlerimize, odalarında spor yapmaları için spor malzemeleri gönderilmiştir. Psikolog ve diyetisyen hizmetleriyle, kitap dağıtımlarıyla ve sosyal faaliyetlerle, sürecin misafirler üzerinde yaratabileceği olumsuz etkilerin minimum düzeye indirilmesi sağlanmıştır. Bugüne kadar yurtlarda kalan misafirlerimize binlerce kitap gönderdik. 'Yurdumda Hayat Var' adıyla vatandaşlarımızın yurtlarda kaldıkları süre içerisinde not almalarını günlük tutmalarını sağlayacak anı defterlerini tedarik ettik. Yine misafirlerimizin duygu, düşünce ve önerileri memnuniyet anketleriyle titizlikle takip edilmiş, oluşan aksaklıklar varsa ivedilikle telafi edilmiştir. Memnuniyet anketi yaptık. Vatandaşlarımızın yüzde 90'a yakın bir memnuniyet oranıyla yurtlarımızdan ayrıldığını ifade etmek istiyorum." şeklinde konuştu. 

Koronavirüsle mücadelede önemli rol oynayan yurtlarla ilgili istatistiki bilgileri paylaşan Bakan Kasapoğlu, şunları kaydetti:

"Karantina süreci için Türkiye genelinde sahip olduğumuz kapasitenin yalnızca yüzde 13'ünü kullandık. Yurt altyapımızın ne kadar devasa olduğunu, yapılan yatırımlarla gelinen noktanın ne denli kapsayıcı olduğunu bir kez daha belirtmek istiyorum. Bugüne kadar 76 ilimizdeki 177 yurdumuzda, dünyanın 97 farklı ülkesinden gelen toplamda 77 bin 441 vatandaşımıza ev sahipliği yaptık. Bu rakamın içerisinde bin 183 askerimiz de bulunuyor. Öte yandan yurtlarımız, yoğun mesailerde, üstün bir fedakarlık örneği göstererek emek veren, bu süreçte evlerine gitmeyi tercih etmeyen sağlık çalışanlarımız için de tahsis edildi. 56 ilimizde bulunan 113 öğrenci yurdumuzda 6 bin 305 sağlık çalışanımızı misafir ettik. Yine Adalet Bakanlığımızın 3 binden fazla personelini de misafir ettik. 20 ilimizde 6 bin 956 oda kapasiteli 29 yurdumuzu da ihtiyaç halinde Sosyal İzolasyon ve Gözlem Merkezi olarak kullanılmak üzere Sağlık Bakanlığı’na tahsis ettik. Buralarda da toplamda binden fazla vatandaşımız misafir oldu."

Yurtlarda ağırlanan vatandaşlar için fidan dikim çalışması başlattıklarını söyleyen Kasapoğlu, şu ana kadar 45 bine yakın fidanın toprakla buluştuğunu belirtti.

Yurtlarda Karantina uygulaması sona erdi
Bakan Kasapoğlu, kademeli olarak normalleşme sürecinin başladığını hatırlatarak, "(Yurtlarda) Karantina uygulaması sona erdi. Şimdi de yurtlarımızı, asıl sahipleri gençlerimiz için tekrar hazırlamaya başladık. Yurtlarımız görevlerini tamamladı ve 700 bine yakın kıymetli gençlerimiz için dezenfekte edilmeye, temizlenmeye ve hazırlanmaya başlandı. Bu süreçte bütün vatandaşlarımıza yurtlarını ve odalarını fedakarca tahsis eden öğrencilerimiz en büyük teşekkürü hak ediyorlar. Verdikleri emanetleri, çok kısa bir süre içerisinde asıl sahiplerine, değerli öğrencilerimize iade edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Normalleşme sürecinde maske, sosyal mesafe ve temizliğin önemini vurgulayan Bakan Kasapoğlu, Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı gençlik merkezleri, gençlik kampları ve spor salonlarının da ekstra tedbirlerle hizmete açıldığını anımsattı.
 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (4)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • S
    serpil
    4 yıl önce

    bu sayfadan yazaıyorum. Müftülüğe yazıyla ulaşacak bir mekanizma yok da ondan. illa telefon mu etmek zorunda olmayalım

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • S
    serpil
    4 yıl önce

    ne hikmetse müftülük sayfasında bir çift kelam edecek bir buton bir sayfa da yok malesef. iletişim maili açsalar ya . topluma bu kadar kapalılık olurmu. telefon etmek istemeyen vardır. bir iki satır ne olacak.

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • T
    teslime
    4 yıl önce

    Camilerde imam ve müezzinlerin duyarlı ve örnek olması gerekir. İmamlarda çıt yok. Bu konularla ilgili Müftüyü ortalıkta görmedim. Ezan sonu duyuru yerine camide icraat lazım. Her yerlere örnek olmak lazım.

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • E
    elvira
    4 yıl önce

    Sevgili editör. bu gün doğumuvinin markrtin yanındaki camiye gittim öğlen. müezzinin maske çenede takılı. cemaatın üçte birinde maske yok. maskeleli olanların da burun dışarıda. seccade yüzde doksanın da yok anlaşılan ikinci dalga müftülüklerin duyarsızlıklarından başlayacak

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English