Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

"Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızı bir güç olarak görüyoruz"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz: "Dünya çapındaki bu tür düşüncelere ve akımlara (medeniyetler çatışması) karşı birleşmek için ortak zeminler bulmalıyız" "Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızı bir güç olarak görüyoruz. Sizler statünüzü ne kadar yükseltirseniz, bu Türkiye'nin de gücü olur"

Anadolu Ajansı haberine göre;

LONDRA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Londra'da Müslüman toplumun temsilceleri ve Kahramanmaraşlılarla buluştu.


Yılmaz, temasları kapsamında ilk olarak Doğu Londra Camisi'nde İngiltere'deki Müslüman toplumun temsilcileri ile bir araya geldi.


Müslümanların günümüzde bazı uluslararası güçler tarafından tehdit kaynağı olarak tanımlandığını söyleyen Yılmaz, bunun adil bir durum olmadığını, Müslümanların kendi içinde bazı sorunlar yaşasa da mevcut durumun asıl sebebini bazı güçlerin İslam'ı ana tehdit olarak tanımlamasından kaynaklandığını belirtti.


Türkiye'nin başından beri "medeniyetler çatışması" tezine karşı olduğunu ve bunun aksini göstermek için çaba sarf ettiğini vurgulayan Yılmaz, "İnsanlık olarak bazı ortak zorluklarla karşı karşıya olduğumuza inanıyoruz. Dünya çapındaki bu tür düşüncelere ve akımlara karşı birleşmek için ortak zeminler bulmalıyız." dedi.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki AK Parti'nin kurulduğu günden beri, "İslam ve demokrasinin bir araya gelemeyeceği" tezinin doğru olmadığını gösterdiğini kaydeden Yılmaz, hükümetlerinin attığı adımlardan bahsetti.


Yılmaz, Türkiye'nin, dünya çapındaki Müslümanların sorunları ile yakından ilgilendiğini, şu anda çoğu Suriyeli 4 milyondan fazla mülteciye ev sahipliği yaptığını dile getirdi. Yılmaz ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "dünya beşten büyüktür" yaklaşımını da katılımcılarla paylaşarak Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin yapısına dikkati çekti.


- "Irkçılık, yabancı düşmanlığı ile mücadele etmemiz lazım"


Yılmaz, daha sonra İngiltere Kahramanmaraşlılar Eğitim ve Kültür Derneğinde düzenlenen toplantıya katıldı.


Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, "Sizlerin sorunlarını çözmek hükümetimizin, kamu görevlilerimizin önceliği. Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızı bir güç olarak görüyoruz. Sizler statünüzü ne kadar yükseltirseniz, bu Türkiye'nin de gücü olur." ifadesini kullandı.


İngiltere'deki Türk toplumunun yaşadıkları ülkelerde asimile olmak yerine entegre olması gerektiğinin altını çizen Yılmaz, "Bu toplumun etkili bir unsuru olacağız ama bir yandan da bunu nereden geldiğimizi unutmadan yapacağız. Irkçılık, yabancı düşmanlığı ile mücadele etmemiz lazım." dedi.


Toplantıya Türkiye'nin Londra Başkonsolosu Çınar Ergin, AK Parti Londra Temsilcisi Abdürrahim Boynukalın, Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) Genel Başkanı Bülent Bilgili, Türkiye'nin Londra Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri Mahmut Özdemir, Portsmouth Anadolu Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Şahin Cebeci ve Global Business Management Başkanı Nuri Bulgurcu katıldı.




Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English