Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Yurt dışında Ahilik kutlamaları Azerbaycan ile başlayacak

Ticaret Bakanlığı Esnaf, Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürü Necmettin Erkan, yurt dışında Ahilik kutlama etkinliklerine bu yıl Azerbaycan ile başlamayı planladıklarını söyledi.

Yurt dışında Ahilik kutlamaları Azerbaycan ile başlayacak
Erkan, Ahiliğin Kırşehir merkezli olarak Anadolu'dan bütün insanlığa ve çağlara seslenen bir düstur olduğunu belirterek, bunu herhangi bir zaman dilimine veya bir coğrafyaya hapsetmenin mümkün olmadığını ifade etti.

Türkiye'de Ahilik Haftası kutlamalarının Ticaret Bakanlığının koordinasyonunda her yıl Kırşehir merkezli 81 ilde gerçekleştirildiğini hatırlatan Erkan, bu yıl ilk defa Azerbaycan ile yurt dışı kutlamalarının başlayacağını dile getirdi.

Azerbaycan'daki kutlamaların programa alındığını anlatan Erkan, şöyle devam etti:

"Allah nasip ederse yurt dışındaki ilk Ahilik kutlamamızı Azerbaycan'da yapacağız. Daha önce yurt içindeki kutlamalar Ahilik Haftası Kutlamaları Yönetmeliğinin içindeydi, ekleme yaparak yurt dışı Ahilik kutlamalarını da düzenledik. Her yıl bir ülkede Ahiliği kutlamayı planlıyoruz."

Erkan, yurt dışındaki ilk kutlamaya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımının planladığına işaret ederek, tarihinin de Erdoğan'ın programına uygun belirleneceğini bildirdi.

Ahi Evran Veli'nin doğduğu yer olması dolayısıyla ilk yurt dışı kutlamasını Azerbaycan'da gerçekleştireceklerini vurgulayan Erkan, "Özellikle Ahi Evran Veli'nin bulunduğu ve öğretisinin etkili olduğu bölgeleri gezerek kutlamalara devam edeceğiz." diye konuştu.

- "81 ilde Ahilik panelleri yapmayı planlıyoruz"

Ahiliğin Türkiye'de en iyi şekilde yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması için farklı etkinlikler yaptıklarını belirten Necmettin Erkan, Bakanlık olarak her ay bir ilin üniversitesinde Ahilik panel ve sempozyumu gerçekleştirildiğini bildirdi.

Kırşehir, Konya, Gaziantep, Erzincan, Trabzon başta olmak üzere 12 ilde bu etkinlikleri gerçekleştirdiklerine değinen Erkan, şunları kaydetti:

"Öğrencilerimizde Ahilik bilincini nasıl uyandırabiliriz diye bu programları yapıyoruz. Farklı illerle etkinliklerimiz devam ediyor. Bunların dışında il müdürlüklerinin üzerinden yaptığımız eğitim faaliyetleri var. 81 ilde Ahilik panelleri yapmayı planlıyoruz. Panel ve sempozyumlara esnaf temsilcilerimiz, öğrencilerimiz katılıyor. O ildeki akademisyenleri, bu konuda duayen olmuş araştırmacılarımızı, yazarlarımızı çağırıyoruz. Aynı zamanda her ilde Ahilik vasıflarını taşıyan bir iş insanını konuşmacı olarak çağırıyoruz. Orada, hayat hikayesini, örnek çalışmalarını, Ahilikle ilgili düşüncelerini kendi ağzından dinliyoruz."

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English