Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

YTB Uluslararası Öğrenci Akademisi Konya’da Açılış Programı Gerçekleştirildi

İki Doğu İki Batı Derneğince düzenlenen, YTB Uluslararası Öğrenci Akademisi Konya açılış programı gerçekleştirildi. Programa katılan AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun dünyanın farklı ülkelerinden gelen gençlere tavsiyelerde bulundu. Kardeşlik vurgusu yapan Sorgun, “Dillerimiz, renklerimiz, coğrafyalarımız farklı olabilir ama biz insanız. Bu Bakımdan öncelikle insanlıkta ortağız.” İfadelerini kullandı

YTB Uluslararası Öğrenci Akademisi Konya’da Açılış Programı Gerçekleştirildi
YTB Uluslararası Öğrenci Akademisi Konya açılış ve tanışma programı Bayır Otel’de gerçekleştirildi. Programa AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, Karatay Belediyesi Meclis Üyesi Mevlüt Kanat, UDEF Başkan Yardımcısı Adnan Oğuz, Udef 10. Bölge Başkanı Mücahid Şahin Uludağ, İki Doğu İki Batı Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Murat Arslan, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

12 Farklı Programda 120 uluslararası öğrenci eğitim görüyor
Akademi hakkında bilgi veren YTB Uluslararası Öğrenci Akademisi Konya Koordinatörü Fatih Cihat Büyükmatür, İhtisas Atölyeleri, Kültür Sanat Atölyeleri ve Seminerler başlığı altında 12 program bulunduğunu belirtti. Büyükmatür, “Uluslararası Öğrenci Akademisi ülkemizde yükseköğrenim gören uluslararası öğrencilerin akademik, sosyal ve kültürel donanımlarını güçlendirmesi, ilgi ve çalışma alanlarına ilişkin yeni olanakların sunulması, eğitim aldıkları alanında uzman akademisyen, yazar ve sanatçılarla bağlantı kurabilmelerine olanak sağlanması, öğrenciler arasındaki iletişimin güçlendirilmesi ve öğrencilerin birikimlerini arttırmayı amaçlayan bir programlar bütünüdür. Uluslararası Öğrenci Akademisi Konya ile birlikte Türkiye’de 12 şehirde eş zamanlı olarak YTB (Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı) desteği ile gerçekleştirilmektedir. Konya’da Uluslararası Öğrenci Akademisi İki Doğu İki Batı Uluslararası Öğrenci Derneğimiz tarafından koordine edilmektedir.” dedi.

“Adil bir dünyanın oluşumuna katkı sunmalarını arzu ediyoruz”
İki Doğu İki Batı Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Murat Arslan, 2010 yılında Konya’da başlamış oldukları uluslararası öğrenci çalışmasının bu yıl itibari ile 11. yılını tamamladığını belirterek “Bu süreç içerisinde yüzlerce kardeşimizi mezun verdik, yüzlerce kardeşimizle tanıştık.” dedi.

Birçok alanda öğrencilere yönelik çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Başkan Arslan “Adil dünyayı gerçekleştirecek gelecek kuşağın, sizlerin eğitimlerini alarak kendilerini her alanda yetiştirerek ülkelerine dönmeleri, kendi ülkelerinden başlayarak adil bir dünyanın oluşumuna katkı sunmalarını arzu ediyoruz. Bu noktada da dünyanın dört bir tarafından gelen uluslararası öğrenci kardeşlerimizin şehrimizdeki eğitim hayatlarını kolaylaştırmak için çalışmalar yürütmeye gayret ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Aytan İsayeva: “2019’dan bu yana tüm akademilere katıldım.”
Öğrenciler adına konuşan Azerbaycanlı Aytan İsayeva, 2019 yılından bu yana Konya’da olduğunu, YTB ve İki Doğu İki Batı Uluslararası Öğrenci Derneği tarafından düzenlenen program ve derslere sürekli katıldığını belirterek bu programların düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

“Türkiye genelinde uluslararası öğrenci sayısı 230 bine yaklaştı.”
UDEF (Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu) 10. Bölge Başkanı Mücahid Şahin Uludağ “Uluslararası öğrenci çalışmasını başlattığımızda Konya ve Türkiye’de uluslararası öğrenci sayısı belli rakamlardaydı. Şu anda hem Konya’da hem de Türkiye genelinde UDEF olarak yaptığımız çalışmalar hamdolsun çok iyi noktaya geldi. Bu akademik çalışmaların faydalarını birçok ortamda gördük. Eğitim bizim yapmış olduğumuz çalışmaların ana merkezinde bulunuyor. UDEF olarak şu anda Türkiye genelinde 70 civarında derneğimiz var. Ülkemize eğitim için gelen öğrencilerimize elimizden gelen desteği vermeye gayret gösteriyoruz. Türkiye genelinde uluslararası öğrenci sayısı 230 bine yaklaştı.” şeklinde konuştu.

 AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun:
“Dillerimiz, renklerimiz, coğrafyalarımız farklı olabilir ama biz insanız. Bu Bakımdan öncelikle insanlıkta ortağız. Problemlerimiz bir. Aynı dünyada yaşıyoruz. Aynı dünyayı paylaşıyoruz. Daha adil bir dünya mümkün. Hep beraber takip ediyoruz dünyanın gidişatını. Akdeniz’de boğulan insanları görüyoruz. Sahile vuran çocukları, Aylan bebekleri görüyoruz. Bunları duyarsız bir şekilde izlemek mümkün değil. Vicdanı olan, insan olan, yüreği olan herkes bundan etkilenir ve vicdanı sızlar.” dedi.

Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Milletvekili Sorgun “Daha çok çalıştığınızda vaktin bereketlendiğini göreceksiniz. Daha çok şey öğrendikçe ne kadar çok şey bilmediğimizi fark edeceğiz. Sadece bir okul bitirmek, diploma almak yetmiyor artık. Aldığımız diplomanın hakkını vermek gerekiyor. Gayret edelim, çalışalım. Neticeyi Allah verir. Yıllar sonra ülkelerinize gittiğinizde sizleri iyi yerlerde, güzel görevlerde göreceğimize inanıyorum.” dedi.

Program, hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 3
  • 3
  • 0
  • 3
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English