Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Yöntem Akademi Hizmetleri Son Teknoloji İle Sunuluyor

Yöntem Akademi Hizmetleri Son Teknoloji İle Sunuluyor

İş sağlığı ve güvenlik kanunlarının 6331 sayılı maddesine göre herhangi bir işyerinde çalışan bireylerin sağlık muayenelerinin yapılması zorunludur. Sadece işe giriş aşamasında değil, işe girdikten sonra da belli periyotlar ile çalışanların sağlık durumunun kontrol edilmesi gerekir. Bu periyotlar arasındaki boşluk yapılan işe göre değişir.
Fakat pek çok işyerinde çalışan kişiler işyerinden izin alamadığı için ve yapılacak olan tetkikler ile çok vakit harcayacağı için hastaneye gidip muayene olamamaktadırlar. Bu durumda da mobil sağlık hizmetleri ihtiyaç duyulan bir faaliyet haline gelir. Mobil sağlık hizmetleri sayesinde işçiler hastaneye gitmez, hastanedeki bir takım aletler ve hekimler işçinin ayağına gelir.

Mobil Sağlık Hizmetleri Tam Olarak Nedir?
Mobil sağlık hizmetleri, çalışan kişilerin sağlık durumunun ve işyerlerindeki çalışma ortamının tespit edilmesini sağlayan bir çalışma şeklidir. Bu hizmet sayesinde hem işçiler yıllık izinden harcamak zorunda kalmaz, hem işyerinin işleri aksamaz hem de işçilerin sağlık durumları tespit edilmiş olur. İşçilerden alınan testler de hizmet merkezindeki labarutavara gönderilir. Sonuç çıkınca tekrar alandaki uzman hekimler işçileri ziyaret ederek durumdan haberdar ederler.
İşçilerin test sonuçları işyerinin revir doktorunda bulunmaktadır. Böylece aksi bir durumda sonuçlara anında ulaşmak mümkündür. İşçiler arasında test yapılırken kim olursa olsun kesinlikle kimseye taviz verilmemektedir ve herkesin sonucu aynı gün teslim edilmektedir. Aksi bir durum varsa eğer hasta hastaneye getirilerek detaylı tarama yapılarak tam teşhis koyulur.

Mobil Sağlık Hizmetleri Önemi Nedir?
Pek çok işyerinde işçinin sağlığına önem verilmemektedir. Sırf bu nedenle pek çok işçi izin alamadığı için kendini çok fazla ihmal etmek zorunda kalır ve çok ciddi bir rahatsızlığı varsa dahi teşhis koyulamaz. Çünkü bazı sektörlerde yıllık izin kavramı diye bir durum yoktur ve işçiler yevmiye usulü çalışırlar. Bununla birlikte bazı işyerlerinde özellikle inşaat sektöründe işçi sağlığını tehdit eden büyük unsurlar bulunur.

İşçi sağlığı ve güvenliği tedbirleri alınmadığı için her yıl 100 işçi hayatını kaybediyor. Mobil sağlık hizmetleri de bu durumun önüne geçerek işçilerin koruyamadığı sağlığını koruma altına alıyor. Böylece hem işçiler işyerinde sıkıntı yaşamıyor, hem işyeri sahibinin işleri aksamıyor hem de işçiler çok daha sağlıklı ve gerekli tedbirler alınmış bir şekilde iş hayatına devam ediyor.

Her İşyerinin Mobil Sağlık Hizmetleri ile Anlaşması Olmalı
Günümüzde kanunlara göre her işyerinde mobil sağlık hizmetleri alınmalıdır. Çünkü bu yasal bir zorunluluktur. Özelilikle çalışan işçi sayısı 20’yi aşkınsa mutlaka bu hizmetten faydalanmak gerekir. Eğer çalıştığınız işyerinde böyle bir imkan yoksa işyeriyle konuşabilir, işyerini işçi hakları mahkemesine şikayet edebilir ya da Sağlık Bakanlığı’nı arayabilirsiniz.

Unutmamak gerekir ki önce sağlık, sonra iş. Çalışırken sağlığınızdan olmamak için mobil sağlık hizmetlerini kullanın. Bilmeyen işçilere de bu hizmetleri anlatarak herkesin bilinçlenmesini sağlayın. İyi bir merkezden mobil sağlık hizmeti almak istiyorsanız
www.yöntemakademi.com/mobil-sağlık-hizmetleri sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English