Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Yönetmen Laxe, "Alemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Festivali"nde söyleşiye katıldı:

"Filmleri izleyen kişilerde bir şeyler uyandırması gerekir. Bugünün sinemacılarında bu duygular bulunmazken diğer insanları etkilemeleri zor. Dolayısıyla sinema yapan bizleri küçük oyuncaklarıyla oynayan çocuklar gibi görüyorum, sürekli denemeler yapıyoruz" "İlk günlerdeki masumluğumu hala içimde saklıyorum. Hala bir çocuk olarak yoluma devam ediyorum. Böyle olduğu zaman korkularınız olmuyor, hesapları bir kenara bırakıyorsunuz. Bir inancınız oluyor, buradaki genç arkadaşlarıma tavsiyem eğer içl

Anadolu Ajansı haberine göre;

İSTANBUL (AA) - İlk uzun metrajlı filmi "You All Are Captains"ın prömiyerini 2010'da Cannes Film Festivali'nde yapan ve FIPRESCI Ödülü'nü kazanan İspanyol yönetmen Oliver Laxe, "7. Alemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Festivali"nin "Son Taslak Endüstri Bölümü"nde "Ustalık Sınıfı" etkinliği gerçekleştirdi.


Başarılı yönetmen, Anadolu Ajansının Global İletişim Ortağı olduğu, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünün destekleriyle, Siyer Vakfı ile Fidan Sanat Vakfı tarafından düzenlenen festivalin bu yıl jüri başkanlığını üstlendi.


Atlas Sineması'ndaki söyleşide Laxe, ustaların sinemasıyla bugünün yönetmenlerini kıyaslayarak, bugün sinemanın eski parıltısının olmadığını söyledi.


Laxe, sinema yapanların kalpten gelerek bir film ortaya koymaları gerektiğini dile getirerek, "Filmleri izleyen kişilerde bir şeyler uyandırması gerekir. Bugünün sinemacılarında bu duygular bulunmazken diğer insanları etkilemeleri zor. Dolayısıyla sinema yapan bizleri küçük oyuncaklarıyla oynayan çocuklar gibi görüyorum, sürekli denemeler yapıyoruz." dedi.


Sinemada başarılı olmasını değişimler yapmamasına bağlayan Laxe, bunun sebebini ise şöyle açıkladı:


"Çünkü ilk günlerdeki masumluğumu hala içimde saklıyorum. Hala bir çocuk olarak yoluma devam ediyorum. Böyle olduğu zaman korkularınız olmuyor, hesapları bir kenara bırakıyorsunuz. Bir inancınız oluyor, buradaki genç arkadaşlarıma tavsiyem eğer içlerindeki o çocukla bağlantıyı kurabilirlerse kendileri için çok faydalı olacaktır. Bunun dışında kolay olan şeylerden kaçıyorum. Buradaki başarının şifrelerinden birisi de kalpten gelen şeyler zaman içerisinde kaybolmuyor. Çünkü bunların hepsi hayallerinizle ve hatıralarınızla oluşuyor."


Cannes Film Festivali'nden daha çok annesinin filmlerini beğenmesini önemsediğini anlatan başarılı yönetmen, filmlerinde hikayelerini oluştururken en büyük ilhamının da büyük annesi olduğunu belirtti. Laxe, "Büyük annemin hayatın zorluklarını anlatışı, savaşlar, açlık, sefalet, ses tonundaki sahicilikten çok şey çıkartıyorum." diye konuştu.


Kırsal bir yerde münzevi bir hayat yaşadığını dile getiren Oliver Laxe, küçük hikayeleri olan anonim karakterlere filmlerinde yer vermekten hoşlandığını kaydetti.


Laxe, Türkiye'nin geleneği olan bir ülke olduğunu ifade ederek, "Ülkenin güzel bir ayna olarak var olduğunu düşünüyorum ve bize güzel bir görüntü verebilir burası." şeklinde konuştu.











Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English