Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Safa Kapıcıoğlu: Üniversitelerimizi münevver-site haline getirmeliyiz

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkan Vekili Prof. Dr. Safa Kapıcıoğlu, "Üniversite sanayi iş birliklerinin önemli olduğunu ve akademisyenlerin sanayinin içerisinde bulunarak bu süreci devam ettirmelerinin eylem içinde eğitim, uygulama içinde eğitimin önemli olduğunu hatırlatmak istiyorum. Bu şekilde üniversitelerimizi, üniver-site değil münevver-site haline getirmemiz gerekiyor." dedi.

YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Safa Kapıcıoğlu: Üniversitelerimizi münevver-site haline getirmeliyiz
Kapıcıoğlu, Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde düzenlenen Selçuk Üniversitesi 44'üncü Kuruluş Yıl Dönümü Töreni'nde, mesleki tecrübeleri ve YÖK'ün çalışmaları hakkında bilgi verdi.

YÖK'ün nitelikli bir nesil yetiştirme gayretiyle önemli çalışmalara imza attığını belirten Prof. Dr. Kapıcıoğlu, "Çalışmalarımızın hedefi, ülkenin geleceği olan genç nesillerin nitelikli, dünyayla rekabet edebilir ve rekabetin ötesinde dünyaya liderlik yapabilir konumda olmalarını temin etmektir. Bunun için bir planlama, koordinasyon ve denetleme kurumu olan Yükseköğretim Kurulunun yaptığı işler, aslında öğretim üyelerimizin ve üniversitelerimizin gayretleriyle ve birlikte yapılan çalışmalarla ortaya çıkmaktadır." diye konuştu.

- "Üniversitelerimizi, üniver-site değil münevver-site haline getirmemiz gerekiyor"

Kapıcıoğlu, Türkiye'nin akademide köklü bir geçmişe sahip olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Değerli öğretim üyelerimizin yapacağı çalışmalarla nitelikli nesil yetiştirme gayretimize büyük katkılar sunacağına inanıyorum. Üniversite-sanayi iş birliklerinin önemli olduğunu ve akademisyenlerin sanayinin içerisinde bulunarak bu süreci devam ettirmelerinin eylem içinde eğitim, uygulama içinde eğitimin önemli olduğunu hatırlatmak istiyorum. Bu şekilde üniversitelerimizi, üniver-site değil münevver-site haline getirmemiz gerekiyor. Zaten bu gayretin içerisindeyiz ama ilim ve irfan dediğimiz şeyler aklın kalple yolculuğudur. Bu yolculuk talimle, terbiyeyle katedilir ve bu topyekun eğitimin konusudur."

Eski Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ise eğitim hayatının önemli bir kısmının Konya'da geçtiğini anlattı. 

Dünyada bugün çok büyük bir yarış olduğunu ifade eden Gönül, "Bu yarışın temeli artık başka sahalardan, başka mücadele alanlarından bilim ve teknolojiye geldi. Ben 15 sene valilik, 7 sene Sayıştay Başkanlığı, 9 sene de Savunma Bakanlığı yaptım. Savunma Bakanlığına başladığımda Türkiye, savunma cihazlarının neredeyse tamamını dışarıdan alıyordu. 'Yerli yapılacak' dedik ve üniversitelerimizin yetiştirdiği genç mühendisler bu inancımızı boşa çıkarmadı." ifadelerini kullandı.

Bugün Türkiye'nin kendi yerli ve milli savunma cihazlarını üretmeye başladığını dile getiren Vecdi Gönül, "Bugünkü insansız uçaklarımız dünyada Amerika ve İsrail ile yarışır durumdadır. Hocalarımız bunlar sizin eserleriniz, sizin öğrencileriniz yapıyor bunu." şeklinde konuştu.

Programa, Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, bazı milletvekilleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • Y
    yanar
    5 yıl önce

    Dilleri aydınlık kelimesine alışık değil...İlla arabi...Arabinin münevverinden çekiyoruz zaten

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English