Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Yeşilay Konya Şube Başkanlığında görev değişimi

Yeşilay Konya Şube Başkanlığını yürüten Dr. Mevlüt Büyükhelvacıgil, Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeliğine girmesinin ardından görevi Yeşilay Konya Şubesinde uzun yıllardır görev yapan Dr. Zeliha Üstün Argon’a devretti.

Yeşilay Konya Şube Başkanlığında görev değişimi
Bu kapsamda yeni yönetim kurulu üyeleriyle birlikte KONTV’ye ziyaret düzenlenen yaşam elçileri, KONTV Yönetim Kurulu Başkanvekili Nurettin Kılıç’ı ziyaret etti.

Yeşilay Konya Şube Başkanı Dr. Zeliha Üstün Argon burada yaptığı açıklamada, “Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Merkez Yönetim Kurulu’nun yeni dönem listesinde Yeşilay Konya Şube Başkanımız Dr. Mevlüt Büyükhelvacıgil, Konya’yı onurlandırarak uzun yıllardır bağımlılıklar konusunda verdiği mücadele ile dikkatleri çekmiştir.

Ayrıca Konya’da AMATEM’in kurulması, aktif olarak şehir halkına hizmet verebilecek YEDAM merkezinin açılması, bağımlılıklar konusunda tedavi gören gençlerin yeniden sosyal hayata kazandırılması ile ilgili gerçekleştirdiği çalışmalar, her türlü bağımlılığa karşı gerçekleştirdikleri sosyal sorumluluk projeleri ile hem bulunduğu şehre ve Türkiye’ye hizmet vermiş hem de çalışmalarını uluslararası platformlara da taşıyarak konunun önemine dikkat çekmişti.
Yeşilay Konya Şubesi olarak başkanımıza ve ülkemize yaptığı hizmetlerden ötürü teşekkür ediyoruz. Dr. Mevlüt Büyükhelvacıgil başkanımıza yeni görevinde başarılarının devamını diliyorum” dedi. 

“7’den 77’ye tüm bireylere ulaşmayı sürdüreceğiz”
Yeni dönemde de 7’den 77 ye tüm bireylere ulaşmayı sürdüreceklerini ifade eden Yeşilay Konya Şube Başkanı Dr. Zeliha Üstün Argon, “Yeşilay Konya Şubesi olarak Dr. Mevlüt Büyükhelvacıgil’den devraldığımız bayrağı daha ileriye taşımak adına Yönetim Kurulu arkadaşlarımız ile çalışmalarımıza gece gündüz demeden devam edeceğiz. Yeşilay Genel Merkezimizin şehrimizde de yürüttüğü TBM Yetişkin Eğitimleri, Akran Eğitimleri, Yeşilay Elçileri, Benim Kulübüm Yeşilay, Yeşil Sahne, Yeşilay Kulüp Odası Yeşil Oda, Genç Yeşilay Kampı projelerinin yanı sıra Konya özelinde gerçekleştirilen Hayatın Şarjı Bitmez, Telefonsuz Hava Sahası, Bir Dakika Bir Ömür, Yeşil Oda ve Yeşil Hayat çalışmalarını sürdürmeye devam edeceğiz” diye konuştu.  

Konuşmaların ardından Dr. Mevlüt Büyükhelvacıgil, KONTV Yönetim Kurulu Başkanvekili Nurettin Kılıç’a yazmış olduğu "X,Y ve Z kuşağını anlamak" adlı kitabını hediye etti. BüyükHelvacıgil, Başkanvekili Kılıç’ı Yeşilay gönüllüsü de ilan etti.

Başkanvekili Nurettin Kılıç'ta yaptığı açıklamada “Bilinçli ve sağlıklı bir nesil oluşturma yolunda, çocuklar ve gençlerimiz başta olmak üzere, toplumumuzdaki tüm bireylerin zararlı maddelere ulaşmasını önlemek, tüm toplumun görevidir. Bu düşünceler çerçevesinde, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı ve gençlerimizi madde bağımlılığı konusunda gerekli tüm bilgileri edinmeye ve Yeşilay gönüllüsü olmaya davet ediyor, tüm vatandaşlarımıza tütün, alkol, uyuşturucu ve madde bağımlılığından uzak, sağlıklı ve huzurlu bir yaşam diliyorum.” dedi.

Yeşilay’da gönüllülük geleneğinin geçmişten geldiğini aktaran Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Mevlüt Büyükhelvacıgil “Değerlerine ve kültürüne bağlı, geleneklerini her zaman yaşatmaya çalışan toplumumuzda yüzyıllardır süren gönüllülük geleneği, insanları bir amaç için bir araya getirirken, ortak paydaya yönelik çaba sarf ettiren bir güç oluşturmalarını sağlıyor. Asırlık kuruluş Yeşilay’ı da zenginleştiren bir olgu olan gönüllük hareketi, toplumda dokunmaktan imtina edilen bağımlılık sorumluluğunu üstlenen Yeşilay’ın büyümesi, güçlenmesi ve etkisini artırmasında geçmişte olduğu gibi bugün de önemli rol oynuyor. Ülkemizin en köklü sivil hareketlerinden biri olan Yeşilay, misyonunun gerektiği görevi yerine getirmeye çalışma, misyon ve vizyonuna uygun politika geliştirme, teşkilatlanmasını güçlendirmesiyle birlikte, yurt içi ve yurt dışında yaygınlaşması, bilimsel kaynaklı modeller geliştirmesi, en önemli kaynağı olan gönüllülerini de bu iyilik hareketine dahil etmesiyle etkili bir STK örneği sunuyor” ifadelerine yer verdi. 

Yeşilay Konya Şube Yönetimi şu isimlerden oluştu:
Başkan Dr. Zeliha Üstün Argon 
Başkan Yardımcısı Ömer Bardakcı, 
Yönetim Kurulu Üyeleri Dr. Pınar Ertaş, 
Ali Bacak ve Hüseyin Kızıler ile  
Yedek Yönetim Kurulu Üyeleri: Alper Oral, Mevlüt Bayram, Zeynep Uygun ,Aslıhan Çalık, Servet Altuntaş 

(Konhaber - Kemal Sayın)

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 4
  • 0
  • 13
  • 6
  • 2
  • 5
  • 1
  • 1
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English