Son Dakika Haberler

Filistin Ulusal İnisiyatif Partisi lideri Barguti: "Bugünlerde yaşananlar, sadece gençlerin katıldığı yeni bir intifadadan başka bir şey değil" "Filistinlilerin mevcut öfkesi gayet doğaldır çünkü İsrail ordusu ve Yahudi yerleşimciler tarafından sürekli aşağılanıyorlar" "İnsanlar Mescid-i Aksa'ya ve Kudüs'e yönelik aşağılamaları ve İsrail'in Yahudi yerleşimci politikasını kabul etmeyi reddediyor" " (İkinci İntifada'dan) 2005 yılından bu yana sözler verildi ama hiç bir şey değişmedi. Mahmud Ab

Anadolu Ajansı haberine göre;
KUDÜS (AA) - TURGUT ALP BOYRAZ - Filistin Kurtuluş Örgütü Yönetim Kurulu Üyesi ve Filistin Ulusal İnisiyatif Partisi lideri Barguti, "Bugünlerde yaşananlar, sadece gençlerin katıldığı yeni bir intifadadan (başkaldırı) başka bir şey değil" dedi.

Barguti, AA muhabirine yaptığı açıklamada, " (İkinci İntifada'dan) 2005 yılından bu yana sözler verildi ama hiç bir şey değişmedi. Mahmud Abbas bu tarihler arasında İsrail'le sonuçsuz görüşmeler yaptı. Filistinliler çok bekledi. Şimdi insanlar bildikleri şeye geri dönüyorlar: İşgal'e ve Apartheid'e (ırkçı ve ayrımcı rejim) karşı mücadele. Halk tekrar sahaya döndü" ifadelerini kullandı. 

İsrail ordusu ve Yahudi yerleşimciler tarafından sürekli aşağılanan Filistinlilerin mevcut öfkesinin gayet doğal olduğunu belirten Barguti, "İnsanlar Mescid-i Aksa'ya ve Kudüs'e yönelik  aşağılamaları ve İsrail'in Yahudi yerleşimci politikasını kabul etmeyi reddediyor" değerlendirmesinde bulundu.

- "Netanyahu şunu anlamalı: Şiddet eken öfke biçer"

Batı Şeria'daki Yahudi yerleşimcilerin ağustosta Nablus kentinin Duma beldesinde Filistinlilere ait bir evi ateşe vermesi sonucu çıkan yangında, 18 aylık Ali Devabişe bebeğin yanarak öldüğünü hatırlatan Barguti, şunları kaydetti:

"Devabişe bebeğin katlinde İsrail'in takındığı tutum insanları çok kızdırdı. İsrail ordusu bu korkunç suçu işleyen Yahudi yerleşimcilerle ilgili henüz mahkeme önüne bir şey çıkarmış değil. Burada sözkonusu olan tüm Filistin gençliğidir. Bu insanların yüzde 75'i işsiz, umutsuz ve siyasi bir perspektiften yoksun. Şimdi yaşananlar yeni nesil intifada'dır. Farklı ideolojik arka planlara sahip genç kızlar ve erkeklerdan oluşan tüm gençlik sahada. Hepsi direniş ruhuna sahip ve sanırım Netanyahu'nun anlaması gereken 'işgal ekenin öfke biçeceği' gerçeğidir" 

"Oslo anlaşması olarak  adlandırılan aşağılanmayı reddeden bir kuşak var" diyen Barguti, "İnsanlar yeni bir aşamaya gelindiğini fark etti. 22 yıldır devam eden işe yaramaz görüşmeler artık bitti. Halk ayaklanması ve boykot gibi yöntemlerle güç dengesini değiştirmek zorundayız" diye konuştu.

Barguti,intifadaya devam etmek ve İsrail'e karşı boykot için Filistinlilerin birleşmiş bir liderliğe ihtiyacı olduğunu vurgulayarak, bu sayede adım adım sahadaki güç dengesini değiştirebileceklerini kaydetti.

 


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English