Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Yemenli aileler BAE destekli güçleri, yakınlarını "yavaş ölüme terk etmekle" suçladı

Yakınlarının serbest bırakılması çağrısı yapan tutukluların aileleri: "BAE destekli güçlerin kontrolündeki Bi'ru Ahmed Hapishanesi'nde bulunan tutuklular, artan elektrik kesintileri, azalan yemekler ve salgın hastalıklar nedeniyle yavaş ölüme terk edildi. Cezaevi yetkilileri tutuklulara kasten kötü muamelede bulunuyor"

Anadolu Ajansı haberine göre;


ADEN (AA) - Yemen'deki sivil toplum kuruluşu Kaçırılanların Anneleri Birliği, Aden'de Birleşik Arap Emirleri (BAE) destekli Hizam Emni güçleri tarafından kontrol edilen bir cezaevindeki tutukluların serbest bırakılması çağrısında bulundu.


Yemen'de zorla kaçırılan ve alıkoyulanların serbest bırakılması ve güvende olması adına çalışan Kaçırılanların Anneleri Birliği, yaptığı yazılı açıklamada, Biriga ilçesindeki Bi'ru Ahmed Hapishanesi'nde tutulan kişilerin işkenceye maruz kaldığını ifade etti.


Açıklamada, "BAE destekli güçlerin kontrolündeki Bi'ru Ahmed Hapishanesi'nde bulunan tutuklular, artan elektrik kesintileri, azalan yemekler ve salgın hastalıklar nedeniyle yavaş ölüme terk edildi. Cezaevi yetkilileri tutuklulara kasten kötü muamelede bulunuyor." ifadeleri kullanıldı.


Tutukluların yaşamlarından tamamen cezaevi yetkililerinin sorumlu olduğu belirtilen açıklamada, Uluslararası Kızılhaç Komitesi ve İnsan Hakları Yüksek Komiserliğine tutukluların acilen serbest bırakılması yönünde yardım etmeleri çağrısı yapıldı.


Uluslararası insan hakları örgütlerine göre, Aden'de yasa dışı tutukluluk merkezleri ve gizli hapishaneler bulunuyor. Bu hapishanelerdeki tutukluların yakınlarıyla görüşmesine izin verilmiyor.



- Tutuklular, savcılığın kararına rağmen serbest bırakılmadı


Aden'deki savcılık Mart 2018'de suça karıştığı kanıtlanmayan Bi'ru Ahmed Hapishanesi'ndeki tutukluların serbest bırakılması kararı çıkarmıştı, ancak bugüne kadar karar uygulanmadı.


Uluslararası ve yerel insan hakları kuruluşları, birçok defa Bi'ru Ahmed Hapishanesi'ndeki tutukluların türlü ihlal ve işkencelere maruz kaldığını belirtmiş ve söz konusu durumu kınamıştı.


Yemen'de yakınları kaçırılan veya zorla kaybedilen aileler, birlikte hareket etmek ve yakınlarının serbest bırakılmasını sağlamak amacıyla Nisan 2016'da "Kaçırılanların Anneleri Birliği"ni kurmuştu.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English