Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Yemen Başbakanı Kovid-19'la mücadelede uluslararası toplumdan destek istedi

Anadolu Ajansı haberine göre;

TAİZ (AA) - Yemen Başbakanı Muin Abdulmelik, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile zor ekonomik şartlarda ve düşük tıbbi standartlarla mücadele etmeye çalıştıklarını belirterek uluslararası toplumdan destek istedi.


Abdulmelik, Suudi Arabistan'ın ev sahipliğinde, iç savaş ve pandemi nedeniyle insani krizin yaşandığı Yemen'e yardım için düzenlenen uluslararası konferansta konuştu.


Yemen'de 1 milyon vatandaşa 100'den daha az teşhis kiti düştüğünü söyleyen Abdulmelik, "333 ilçenin yaklaşık yüzde 20'sinde ihtiyaca karşılık verecek bir doktor yok. Yemen, dünyanın dört bir yanında etkisi hissedilen salgınla, sağlık sektörü açısından en düşük hazırlık seviyesiyle ve kritik ekonomik durumla mücadele ediyor." dedi.


Yemenlilerin içinde bulunduğu zor şartlara dikkati çeken Abdulmelik, "Her 3 Yemenliden 2'sinin hayatına devam edebilecek gıdayı tedarik edebilmesi için yardıma ihtiyacı var. Bu 2 kişiden birinin de durumu acil." ifadelerini kullandı.


Abdulmelik, bağışçı ülkeler ile Birleşmiş Milletler (BM), Dünya Sağlık Örgütü ve diğer uluslararası kurumlara, Yemen hükümeti ve halkına Kovid-19 karşısında acilen yardım eli uzatmaları çağrısında bulundu.


- Yemen'e Destek Konferansı'nda beklenen rakamlar çıkmadı


Suudi Arabistan'ın ev sahipliğinde, BM ile gerçekleştirilen Yemen'e yardım konferansında bağış taahhütleri beklenen düzeyde olmadı.


Suudi Arabistan Kraliyet Divani Müsteşarı ve "Kral Selman Yardım ve İnsani Çalışmalar Merkezi" yöneticisi Abdullah bin Abdülaziz er-Rabia, Yemen'e destek için bugün yapılan yardım taahhütlerinin geçen yıla oranla düşük olduğunu belirtmişti.


BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Mark Lowcock da taahhüt edilen toplam bağış miktarının 1 milyar 35 milyon dolara ulaştığını aktarmıştı.


- Yemen'deki insani kriz


Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın hüküm sürdüğü Yemen'de, İran destekli Husiler, Eylül 2014'ten bu yana Sana ve bazı bölgelerin kontrolünü elinde bulunduruyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten bu yana Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor.


BM'ye göre dünyanın en büyük insani krizlerinden birinin yaşandığı Yemen'de, nüfusun yüzde 80'i insani yardım ve korumaya ihtiyaç duyuyor.


BM bünyesindeki 17 örgüt ve küresel ortaklarından 28 Mayıs'ta yapılan açıklamada, Yemen'deki insani durumun alarm verdiği duyurulmuştu.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English