Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

YEDAM Zeytinburnu'nda bağımlılıklarla mücadele faaliyetlerine başladı

Anadolu Ajansı haberine göre;

İSTANBUL (AA) - Zeytinburnu Belediyesi ile iş birliği protokolüne imza atan Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM), ilçede tütün, alkol, madde ve internet bağımlılıklarıyla mücadele faaliyetlerine başladı.


Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Türkiye genelinde 68, İstanbul'da 12 merkezi bulunan, tütün, alkol, uyuşturucu madde ve internet gibi bağımlılıklarla mücadele eden YEDAM, kısa bir süre önce Zeytinburnu Belediyesi ile iş birliği protokolüne imza attı.


Protokol kapsamında Zeytinburnu Merkezefendi Mahallesi'nde faaliyete geçen YEDAM, 2 klinik psikolog, 1 sosyal hizmet uzmanı ve 1 halkla ilişkiler uzmanı ile hizmet verecek.


Merkez, Zeytinburnu ilçesinin yanı sıra çevre semt ve ilçelerdeki bağımlı ya da bağımlı yakınlarına da hizmet verme hedefi doğrultusunda ilçe sağlık müdürlüğü, ilçe milli eğitim müdürlüğü, kaymakamlık, civar hastanelerin ilgili birimleri ve muhtarlıklarla ortak çalışma yürütecek.


Öte yandan merkez ile Zeytinburnu Aile Kadın Destekleme ve Engelliler Merkezi (AKDEM) arasında oluşturulan koordinasyon ekibi sayesinde ilçede yürütülen faaliyetlerde ortak hareket edilecek, birbirini tamamlayan hizmetler sunulacak.


Merkezin hizmete girmesi üzerine Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, Yeşilay Genel Müdürü Nurullah Atalan, Yeşilay Genel Sekreteri Osman Baturhan Dursun, Yeşilay Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kaan ve YEDAM Müdürü Melike Şimşek yetkililere hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.


Yetkililerden ilçede yürütülecek bağımlılıkla mücadele çalışmalarına ilişkin bilgi alan Arısoy, Yeşilay'ın bağımlılıkla mücadele konusundaki önceliğinin ve etkinliğinin tartışılmaz olduğunu, bu doğrultuda YEDAM gibi bir merkezin Zeytinburnu'nda olmasından son derece memnuniyet duyduklarını diye getirdi.


Arısoy, gençlerin madde bağımlılığından uzak kalması amacıyla merkezde yürütülecek faaliyetlerin kendileri için çok önemli olduğunun altını çizerek, "Buradaki asıl amacımız, gençlerimize önleyici hizmetler sunarak en başından zararlı alışkanlıklardan uzak kalmalarını sağlamak olmalı. Bu yüzden YEDAM'la birlikte okullarımızda bilinçlendirici projeler yürütmek arzusundayız. Ben ailelerimizin de bu konuda bilgilendirilmesinden yanayım. Bilinçlendirme çalışmalarına hane halkından başlarsak, problemlerin erkenden önüne geçme şansının daha yüksek olacağı kanaatindeyim. İlçemizde YEDAM'la birlikte çok fazla insanın hayatına dokunacağımızı düşünüyorum." ifadelerini kullandı.





Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English