Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

"Yardımcı Köpekler" konulu anma pulu tanıtıldı

Anadolu Ajansı haberine göre;

ANKARA (AA) - Rehber Köpekler Derneği ve PTT AŞ iş birliğiyle, "görev köpekleri", "arama köpekleri" ve "rehber köpekler" ile ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla "Yardımcı Köpekler" konulu anma pulları tedavüle sunuldu.


PTT AŞ Değerli Kağıtlar Daire Başkanı Mehmet Orhon, Sheraton Ankara Otel'de düzenlenen "Yardımcı Köpekler" konulu anma pulunun tanıtım toplantısında, bayrak ve milli marş gibi pulların bağımsızlık sembollerinden biri olarak kabul edildiğini söyledi.


Pul basma yetkisinin PTT'de bulunduğunu anımsatan Orhon, kültürel tanıtım materyali olan pulların, koleksiyonerler sayesinde nesilden nesle aktarıldığını ifade etti.


Orhon, rehber köpeklerin insanların en yakın dostu olduğuna ve yaşamlarını kolaylaştırdığına dikkati çekerek, bu hayvanlara pullarında yer vermekten mutluluk duyduklarını dile getirdi. Bugün tedavüle sunulan ilk gün zarfında Braille alfabesinin de kullanıldığına işaret eden Orhon, böylece farkındalığı artırmayı amaçladıklarını bildirdi.


- Deprem ve çığda imdada yetiştiler


AFAD Başkanlığı Ankara Birlik Müdürü Kartal Muhçı, arama köpeklerinin depremlerden arazide kaybolmalara kadar her alanda kullanıldığını belirterek, köpeklerin enkaz altı cihazlarla dahi işaret alınamadığı durumlarda yol gösterici olduklarını anlattı.


Elazığ depreminde enkaz altından en son çıkarılan yaralının arama köpekleri sayesinde kurtarıldığını dile getiren Muhçı, enkaz altında kişilerin baygın olup olmaması durumuna ve bulundukları pozisyona bağlı olarak bazen elektronik cihazlarla bilgi alamadıklarını, bu tür durumlarda arama köpeklerini kullandıklarını söyledi.


Muhçı, Elazığ depreminin yanı sıra Van'daki çığ olayında da arama köpekleri sayesinde 6 kişiyi kurtardıklarını belirterek, merkezlerinde 5 arama kurtarma köpeği bulunduğunu ve bunlara değişik senaryolara göre sürekli eğitim verildiğini anlattı.


- Pullar satışa sunuldu


Rehber Köpekler Derneği Başkanı Nurdeniz Tuncer de anma pulunun kendileri için önemli olduğunu ifade etti. Etkinlikte kendilerini anlatma fırsatı bulduklarını dile getiren Tuncer, binlerce başvuru içinden anma pulu basılması konusunda kendilerinin seçilmesinden dolayı yetkililere teşekkür etti.


PTT AŞ tarafından hazırlanan "Yardımcı Köpekler" konulu anma pulları, 3 seri halinde her biri 2,40 lira, söz konusu pula ait ilk gün zarfı ise 9,50 lira bedelle satışa sunuldu. Bugün ayrıca PTT Pul Müzesi'nde "Yardımcı Köpekler 04.03.2020 ANKARA" ibareli ilk gün damgası kullandırılıyor.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English