Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Yapay zekanın geleceği Tomorrow Summit'te konuşulacak

Yapay Zeka Politikaları Derneği Başkanı Zafer Küçükşabanoğlu: "Artık geleceğe geç kalamayız. Dünyadaki ülkelerin teknolojik bilgi birikimi ve altyapısı ne kadar güçlü ise dünyada sesleri o kadar gür çıkıyor"

Anadolu Ajansı haberine göre;

İSTANBUL (AA) - Yapay Zeka Politikaları Derneğinin (AIPA) bu yıl ilk kez düzenleyeceği AI (Tomorrow Summit), 11 Mart'ta gerçekleştirilecek.


AIPA'dan yapılan açıklamaya göre, zirve, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Ağustos 2021'de açıklanan Türkiye yapay zeka stratejilerini desteklemek, yapay zeka üzerine kamu, özel sektör, akademi ve girişimcilik dünyasında farkındalık oluşturmak üzere planlandı.


Zirvede, yapay zeka teknolojileri geliştirenlere jüri özel ödülleri ve Türkiye'de yapay zeka alanında çalışmalara öncülük etmiş Ord. Prof. Dr. Cahit Arf adına da özel ödül takdim edilecek.


Yapay zekanın ekonomiden eğitime, sağlıktan hukuk konularına kadar geniş çaplı meselelerinin tartışılacağı zirvede, son dönemde çok konuşulan Metaverse ve NFT (non-fungible token) konuları da ele alınacak.


- "Artık geleceğe geç kalamayız"


Açıklamada görüşlerine yer verilen AIPA Başkanı Zafer Küçükşabanoğlu, zirvede, Türkiye'deki en başarılı kişi ve kurumları bir araya getirmeyi amaçladıklarını belirterek, "Hedefimiz, başarısı kanıtlanmış yapay zeka temelli çalışmaların yeni trendler ışığında ele alınacağı interaktif bir platform oluşturmak. Tüm gün sürecek zirvenin sonunda AITS Awards'ta yapay zeka alanında başarılarını kanıtlamış markalara ödülleri takdim edilecek. Firmaların kullandıkları yapay zeka teknolojilerinin tüketicideki memnuniyet, tavsiye ve efor gibi başlıklarda karşılığının skoru ölçülecek. İş birliği yaptığımız Kuantum Araştırma'nın yapay zeka destekli sistemleriyle firmaların yapay zeka kullanımı yapay zeka yoluyla ölçülecek." ifadelerini kullandı.


Yapay zekanın artık geleceğin değil, bugünün teknolojisi olduğunu vurgulayan Küçükşabanoğlu, şunları kaydetti:


"Artık geleceğe geç kalamayız. Dünyadaki ülkelerin teknolojik bilgi birikimi ve altyapısı ne kadar güçlü ise dünyada sesleri o kadar gür çıkıyor. Geleceği insanlık adına daha yaşanabilir, kolay ve etkili kılması için üretilen bu teknolojiyi, tüm alanlara sirayet eden ve edecek olan etkileri, sorunları, çözümleri ve hazırlıkları temelinde en ince detaylarıyla konuşmak üzere kurguladığımız AI, 11 Mart 2022'de çevrim içi olarak gerçekleşecek. Bu zirve, içeriği ve alanındaki yerli yabancı duayen konuklarıyla Türkiye'nin en kapsamlı ilk ve tek zirvesi olma özelliğini taşıyacak."


Zirvenin konuşmacıları ve program detayına aitomorrowsummit.com'dan ulaşılabiliyor. Çevrim içi ve ücretsiz düzenlenecek zirve, iş dünyası, akademisyenler, yatırımcılar, girişimciler, teknoloji şirketleri, STK temsilcileri, medya mensupları, öğrenciler ve yapay zekaya ilgi duyan herkese ulaşmayı hedefliyor. Zirvenin 2023 yılında ise yurt dışında yapılması planlanıyor.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English