Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Yalçın: Kime yapılırsa yapılsın her türlü şiddete karşı olmalıyız

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Aile ve Gençlik Uygulama ve Araştırma Merkezi Kurucu Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Barbaros Yalçın, şiddet olaylarına ilişkin, "Şiddetin her türlüsü kötüdür. Sadece kadına değil kime yapılırsa yapılsın her türlü şiddete karşı olmalıyız." dedi.

Yalçın, yaptığı açıklamada, toplumun her türlü şiddete karşı olması gerektiğini söyledi.

Şiddetin her türlüsünün problem teşkil ettiğini dile getiren Yalçın, şiddeti ortadan kaldırmak için toplumsal olarak topyekün bir şekilde mücadele etmek gerektiğini savundu. 

Şiddeti "Sosyal hayattan silmek" adına toplumun birbirine sevgi ve saygıyla bağlanarak birlik içerisinde hareket etmesinin şart olduğunu dile getiren Yalçın, "Şiddetin her türlüsü kötüdür. Sadece kadına değil, kime yapılırsa yapılsın her türlü şiddete karşı olmalıyız. Maalesef son zamanlarda bu eylem giderek artmaktadır. 'Kadına ve erkeğe yönelik şiddet' diye ayrım yapmak aslında şiddetin artmasındaki altyapıyı oluşturuyor. Bu nedenle bunun adını sınırlandırmamız çok yanlış olur. Burada çözüm yolu, şiddetin her türlüsüne karşı olduğumuzun vurgulanmasıdır. Yine şiddetin ortadan kalması da toplumun birbirine olan saygısının, sevgisinin, birliğinin ve beraberliğinin yeniden dizayn edilmesiyle mümkün olur." değerlendirmesinde bulundu. 

- "Şiddetin temellerinden biri de çok hızlı şehirleşmemizdir"

Şiddeti artıran unsurlardan birinin de şehir kültürünü yaşayamamak olduğunu öne süren Yalçın, modern yaşam ile geleneksel yaşam arasında gidip geldiğini anlatarak bunun da problem teşkil ettiğini söyledi. 

Yalçın buna ilişkin, "Şiddetin temellerinden biri de çok hızlı şehirleşmemizdir. Toplumumuzun birdenbire şehir hayatına geçmesi temelde birtakım sorunların kaynağını oluşturdu. Yani hızlı bir şekilde şehir hayatına girince ne köylü kalabildik ne de şehirli olabildik. Şehrin kurallarının dizayn edilmesi sürecinde de nasıl cevap vereceğimizi bilmiyoruz." ifadelerini kullandı. 

- "Çocuklarımızı öğrenilmiş çaresizliğe itiyoruz"

Türkiye'deki iç ve dış göçlerin de şehirleşme yaşantısını ile birlikte yaşama kültürünü olumsuz yönde etkilediğini dile getiren Yalçın, şehir kültürünün dejenere olduğunu aktaran Yalçın, şunları kaydetti:

"Şehir kültürünü dejenere eden noktalardan bir tanesi de eğitim sistemi içerisindeki belli yanlışlardır. Son yıllarda okullaşmanın dağılımına baktığımızda meslek liselerinin yeterince işlevsel olamadığını görüyoruz. Buralara giden çocuklar için 'hiçbir yeri kazanamamış, bir şey olamamış en azından meslek okuluna gitsin, diploma alsın' diye düşünüyoruz. Halbuki meslek okuluna giden çocuk meslek edinerek işgücüne katılmalıdır. Ancak toplum olarak hatta daha en başında aileler olarak 'okuyamadı bari meslek lisesine gitsin' diyoruz. Yani çocuklarımızı öğrenilmiş çaresizliğe itiyoruz. Kendini yetersiz ve vasıfsız hisseden çocuklarımız, doğal olarak kendisine bir hedef koymuyor. Meslek okulları dışında diğer okullarda da buna benzer öğrenilmiş çaresizlikler giderek artıyor. Boşta kalan bu çocuklar kafelere ve belli mekanlara giderek olumsuz hayatlarını paylaşıyor. Dolayısıyla daha sonra çocuklar şiddet, uyuşturucu ve alkol gibi kötü alışkanlıklara kapılabiliyor."

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English