Son Dakika Haberler

Wordpress Nasıl Kurulur

Wordpress günümüzde en çok kullanılan internet sitesi yayın sistemidir. Bu sistem PHP dili kullanılarak yazılmıştır ve PHP bilen insanların da değişiklik yapabilmeleri için esnek bir alt yapıya sahiptir. Kişisel bloglardan, internet üzerinden satış yapmak isteyenlere kadar hemen hemen herkese hitap eden geniş bir tema kütüphanesi mevcuttur.


Wordpress www.wordpress.com adresi üzerinden ücretsiz olarak indirilebilen bir sistemdir. Bunun yanı sıra ücretsiz dağıtıldığı için pek çok hosting firması tarafından hosting sahipleri için otomatik olarak kuruluma açılmıştır. Yani hosting alanınıza tek bir tıklama ile Wordpress’i otomatik olarak kurabilirsiniz. Ancak bu kurulumun Wordpress’in son sürümü olduğuna dikkat etmek gerekmektedir. Eğer son sürüm değilse kurulum işleminden sonra bir de güncelleme işleminin yapılması gerekir.



Wordpress veritabanı olarak MySQL veritabanını kullanır. Bu da kullanıcı için büyük bir kolaylık anlamına gelmekte. Veritabanı taşıma, yedekleme ve yeniden kurma işlemleri bu sayede web sitesi sahiplerini uğraştırmadan kolay bir şekilde yapılmaktadır. Bununla birlikte her zaman için veritabanına dışarıdan bir müdahale yapmak da mümkün olmakta. Karşılan veritabanı sorunları da dışarıdan müdahaleye açık olduğu için kolaylıkla halledilebilmekte.


Wordpress Eklentisi Nedir?
Wordpress ücretli ve ücretsiz olmak üzere pek çok eklentiye sahip. Bu eklentiler web sayfasını çok daha etkileşimli hale getiren eklentiler. Wordpress’in kendi sayfası üzerinde binlerce sayıda bulunan bu eklentilerle dilerseniz sitenize bir satış alt yapısı, dilerseniz de anlık güncellenen haber sitesi alt yapısı kurabilirsiniz. Bu eklentiler o kadar fazla ki kendi ihtiyacınız olan herhangi bir eklentiye Wordpress sayfası üzerinden ulaşabilirsiniz. Ancak bu eklentiler arasında ücretli olanlar da bulunmakta. Çok pahalı olmayan bu eklentileri satın alıp kurmuş olduğunuz Wordpress sitenize kolaylıkla Wordpress arayüzü vasıtasıyla entegre edebilirsiniz.
Ziyaretçilerin gördüğü sitenizin ön yüzü olarak adlandırılan kısmıdır. Bir de sitenizin yönetici işlerini yaptığınız arka yüz olarak tabir edilen kısmı bulunur. Bu arka yüzün web adresi ayrıdır. Bu adresi Admin olarak siz kullanırsınız ve kendi şifrenizi yazarak bu kısma giriş yapabilirsiniz. Bu kısım sizin tüm Wordpress ayarlarını yapacağını kısımdır ve sizden başka kimsenin girmemesi güvenlik açısından oldukça önemlidir. Bilginiz dışında buraya giren herhangi bir kişi sitenizi kolaylıkla ele geçirebilir. Tüm site ayarlarınızı bu bölümden yapabildiğiniz gibi yine buradan yeni yazı ekleme, yeni eklenti ekleme ve yeni tema ekleme gibi işlemleri de yaparsınız.




Wordpress Teması Nedir?
Web sayfanızda kullanmanız için internet üzerinde çok sayıda tema mevcut. İngilizce olarak theme adındaki temalar yardımıyla sayfalarınızın görünümü istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. Temalar, sitelerin konularına göre farklılık göstermektedir. Kişisel bir bloğunuz varsa buna uygun bir tema, bir alışveriş siteniz varsa buna uygun bir tema bulabilirsiniz. Temalar da aynı eklentilerde olduğu gibi ücretli ve ücretsiz olmak üzere ayrılırlar. Ücretli temalar Premium tema adıyla internet üzerinde satılmakta. Ancak bu temaların kırılmış versiyonlarını da internet üzerinde bulmak mümkün. Günümüzde pek çok internet sitesinde Premium temalar kullanılmakta. Ancak bu temalar çoğu zaman telif hakkı ihlali yüzünden sorun çıkarmakta.


Wordpress Nasıl Kurulur?
Wordpress’i el ile kurmak da oldukça basit. Bunun için yapmanız gereken Wordpress’i kendi sitesi üzerinden indirmek. İndirdiğiniz dosya bir zip dosyası halinde inmekte. Bu dosyayı bilgisayarınızda bir dizine açarak daha sonra bu dizin içindeki dosyaları kullandığınız FTP programıyla sitenizin ana dizinine atıyorsunuz. Burada dikkat etmeniz gereken önemli nokta dosyaların sitenizin ana dizininde olmaları. Yani herhangi bir klasör içerisinde olmamaları gerekiyor. Daha sonra ise http://sitenizinadi.com/wp-config adresini tarayıcınızın adres kısmına yazıp enter tuşuna basıyorsunuz. Sonrasında ise ekrandaki kurulum yönergelerini takip etmeniz ve sizden istenen site bilgilerinizi yazmanız yeterli oluyor. Bu aşamada sizden, sitenizin veritabanı bilgileri de istenmekte. Bu bakımdan öncesinde web sayfanızın kontrol panelinden bir veritabanı yaratıp veritabanı adı, veritabanı şifresi ve veritabanı kullanıcı adınızı bir yere not etmeniz gerekmekte.



Sitenize Wordpress kurduğunuz zaman hemen hemen ihtiyacınız olan tüm eklentileri ve temaları da internet üzerinde ücretsiz olarak bulabilirsiniz. Bu yüzden Wordpress şu anda en çok kullanılan web sayfası yayın sistemidir. Türkçe olması da kullanımını oldukça kolay bir hale getirmekte. Wordpress ile web sayfanızın tamamen kontrolünüz altında olmasını sağlayabilir ve en ufak bir sorunla karşılaştığınızda kolayca müdahale edebilirsiniz. Güncel teknoloji haberleri için bizi takipde kalın

Kaynak : teknoban
 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English