Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Vuhan'dan tahliye edilen Türkler hastanedeki gözlem süreçlerini anlattı

Doğduğu hastanede ve annesinin kaldığı odada kalan İngilizce öğretmeni Burcu Öner: "Milyonda bir gerçekleşecek bir olay gerçekleşti. Aynı oda bu oda. Sana iyi baktı bana da iyi bakacak dedim" Gözlem altındakilerden Serkan Atamer: "Biz mi Türk yemeklerini çok özledik, hastanenin yemekleri mi çok iyi. Hepimiz aynı şeyi konuştuk"

Anadolu Ajansı haberine göre;

ANKARA (AA) - Çin'in Vuhan kentinden tahliye edildikten sonra Türkiye'ye getirilen ve Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesinde gözlem altında kalanlar, 14 gün sonra dışarı çıkabilmenin mutluluğunu yaşadı.


3 yıldır Çin'in Vuhan kentinde yaşayan İngilizce öğretmeni Burcu Öner, yüreği buruk da olsa mutlu olduğunu dile getirerek, "15 günlük sürecimizi tamamladık, harika bir süreçti. Bu kadar güzel ağırlanacağımızı beklemiyorduk." dedi.


Gözlem altındaki süreçleri boyunca doğum günü gibi beklemedikleri süprizler de olduğunu anlatan Öner, "Devletimize, Sağlık Bakanımıza çok teşekkür ediyorum. Bizleri el üstünde tuttular. Çok güzel ağırladılar. Bugün itibarıyla, Anıtkabire gitmeyi düşünüyorum. Arkadaşlarımızla birlikte ilk adresimiz orası olacak." diye konuştu.


Doğduğu hastanede ve annesinin kaldığı odada gözlem altında kaldığını ifade eden Öner, "Ankara'ya gideceğiz, bu hastanede kalacağız, dediğim zaman annem, 'Ben seni orada dünyaya getirmiştim' dedi. Odama çıktıktan sonra annem, '3'ncü kat 307 numaralı odada kalmıştım' dedi, ben de aynı odadaydım. Milyonda bir gerçekleşecek bir olay gerçekleşti. Aynı oda bu oda. Sana iyi baktı bana da iyi bakacak dedim." sözleriyle yaşadığı tesadüfü anlattı.


Öner, Vuhan'da kalan kedisine üzüldüğünü ve aklının orada kaldığını ifade ederek, kedisine İngiliz arkadaşlarının bakmaya çalıştığını kaydetti.


- "Yemekler güzeldi"


37 yaşında otomotiv firmasında proje müdürü olarak görev yapan Serkan Atamer ise "Böyle bir organizasyonun içerisinde devletimiz, Sağlık Bakanımız, Pekin Başkonsolosumuz sürekli bizim yanımızda yer aldı. Uzun bir süre evden dışarı çıkamadık. Vuhan'daki ambulans uçak ayarlanınca özel bir araçla bizi aldılar ve Vuhan'a getirdiler. Oradan da güzel bir organizasyonla buraya geldik. İki haftalık güzel bir süreç yaşadık." ifadelerini kullandı.


Hastanede gözlem süreçleri boyunca kendilerine verilen yemekleri çok beğendiklerini dile getiren Atamer, "Biz mi Türk yemeklerini çok özledik, hastanenin yemekleri mi çok iyi. Hepimiz aynı şeyi konuştuk. Memleketim Erzincan oraya gideceğim. Tehlike geçtikten sonra tekrar Çin'e gidebilirim." dedi.


Atamer, Çin'de bulundukları yerde insanların kendilerini güvende tutmak için kısıtlı erzakla yaşamaya çalıştıklarını ve bu nedenle evden çıkamadıklarını söyledi.


- "Sağlıklı olmaktan çok mutluyum"


Vuhan'da doktora öğrencisi olan 31 yaşındaki Meltem Soylu da, şöyle konuştu:


"Karantina haberi ile birlikte hepimiz bir şok yaşadık. Hiç beklemiyorduk. Bir anda karantina kararı alındı ve hiçbir şekilde tren ya da uçak ulaşım bulamadık. Orada kaldık mecburen. Elçiliğimiz daha ilk gün bize ulaştı. Operasyon çok başarılı bir şekilde yürütüldü. Mükemmel bir operasyonla, ulaşımın sıfır olduğu bir şehirde bizi havaalanına ulaştırarak ülkemize getirdiler. Devletimize, bakanlığımıza çok teşekkür ediyorum. Sağlıklı olmaktan da çok mutluyum."


Gelecek bir yıl boyunca tez sürecini tamamlayacağını ifade eden Soylu, Vuhan'daki okulunun durumuna göre karantina sürecinin tamamlanmasıyla mezuniyet için geri döneceğini söyledi. Soylu, Vuhan'da karantina kararı alındığında sokağa çıkmaları yasaklandığı için en çok yiyecek konusunda ve arkadaşlarıyla görüşemedikleri için sıkıntı yaşadıklarını belirtti.


- "Karantina kalkınca geri döneceğim"


Zekai Tahir Burak Hastanesindeki süreçlerinde ilk hafta koridora dahi çıkmadıklarını ifade eden Soylu, şöyle devam etti:


"Bu kendimizin de istediğimiz bir durumdu. Çünkü tam olarak sağlıklı olup olmadığımızı bilmiyorduk. Bu yüzden sürekli maskelerimizle, odamıza gelen sağlık görevlileri de maskeleriyle bize hizmet verdiler. Testler temiz çıktıktan sonra bir tehlike olup olmadığını anlayıp birbirimizle görüşmeye başladık. Vuhan'da karantinada olan arkadaşlarımla görüşmeye devam ediyoruz. Pakistanlı arkadaşlarım çoğunlukta, onlar da bizim gibi tahliye olmayı bekliyorlar."



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English