Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Vergi kanunlarına ilişkin düzenleme içeren kanun teklifi TBMM Genel Kurulunda

Anadolu Ajansı haberine göre;

TBMM (AA) - Meclis Genel Kurulunda, Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin ikinci bölümünün tümü üzerindeki konuşmalar tamamlandı.


MHP İstanbul Milletvekili Memet Bülent Karataş, teklifle mükelleflerin vergiye uyumlarının gözetildiğini belirterek, "Vergi güvenliğini artıran, sosyal adaleti ve rekabet ortamını güçlendiren, yatırımları teşvik eden, ihtilafları sonlandıran ve vergi uygulamalarında öngörülebilirliği sağlayan değişikliklerin hayata geçirilmesi amacıyla, çeşitli vergi kanunlarında değişiklikler yapılması amaçlanmaktadır." dedi.


İYİ Parti Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz ise Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonundaki açıklamalarını hatırlatarak, "Merkez Bankası Başkanı, sunumunda faizin, enflasyonun sebebi olduğunu, dövizdeki yükselişin faizin düşürülmesi kararıyla bir ilişkisinin olmadığını ve cari açığın enflasyonun sebebi olduğunu söyledi. Bunun üzerine piyasa, Merkez Bankası Başkanının açıklamalarından sonuç çıkararak 'Merkez Bankası faizi düşürecektir' dedi. Bunun sonucunda bugün dolar 9 lira seviyesini aştı. Şu anda yapmakta olduğumuz yasal düzenlemenin etkisi de sıfırlandı. Geldiğimiz noktada enflasyon ve kur rayından çıkmıştır." diye konuştu.


HDP İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm de düzenlemenin yoksulların sıkıntısını gidermek için değil, para toplamak amacıyla yapıldığını, sermayeden alınması gereken verginin yoksul ve emekçi kesiminden alınmaya çalışıldığını iddia etti.


CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır ise teklifin bir kısmını desteklediklerini belirterek, "Ancak bu teklifin bir felsefesinin, bütünsel bir hedefinin olmadığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Örneğin vergi adaletini sağlayabiliyor mu? Bunu söylemek mümkün değil. İktidarın bir vergi reformu olarak göstermeye çalıştığı bu düzenlemenin, içinde olduğumuz ekonomik şartlarda, bırakın reform olmasını, sorunlara çözüm üretmekten bile çok uzak olduğunu görüyoruz." ifadesini kullandı.


AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç da "Teklifte binlerce küçük esnafımızı ilgilendiren vergi düzenlemesinin yanı sıra, sosyal medya platformlarından gelir elde eden vatandaşlarımızı ilgilendiren vergilendirmelere, gelir ve kurumlar vergisi mükelleflerinin amortismanına dair kıymetlerinin yeniden değerlendirilmesine kadar birçok kesimi ilgilendiren önemli düzenlemeler yer alıyor." bilgisini paylaştı.


Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin ikinci bölümünün tümü üzerindeki konuşmaların tamamlanmasının ardından maddelere ilişkin görüşmelere geçildi.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English