Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Vali Özkan: Çocuklarımıza yönelik atılmış en önemli adımlardan birisi

Karatay Belediyesi tarafından ilçedeki 30 okula FIFA normlarına uygun 30 yeni suni çim halı saha kazandırılmasıyla ilgili projenin temeli, düzenlenen törenle atıldı. Törende konuşan Konya Valisi Vahdettin Özkan, projenin hedef kitlesinin gençler ve eğitim çağındaki çocuklar olduğuna vurgu yaparak, “Belediyemizin başlattığı bu proje, gençlerimize yaşanabilir bir gelecek bırakılmasına dönük en önemli adımlardan bir tanesi” dedi.

Vali Özkan: Çocuklarımıza yönelik atılmış en önemli adımlardan birisi
Karatay Belediyesi olarak bugüne kadar eğitime yönelik birçok projeye imza attıklarını belirten Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca da, “Yarınlarımız olan yavrularımızın yetişmelerine ve geleceklerine ayrı bir güç katmayı amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı. AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı ise, temeli atılan projenin çocukları her anlamda geliştirecek ve yetiştirecek önemli bir hizmet olduğunun altını çizdi.

Karatay’da okullarda eğitim gören öğrencilerin daha sağlıklı güvenli ortamlarda spor yapmaları amacıyla Karatay Belediyesi tarafından başlatılan “30 Okula 30 Yeni Halı Saha” projesinde temeller atıldı. 
Konya Valisi Vahdettin Özkan, Hüseyin Sevim Köroğlu İlköğretim Okulu bahçesinde düzenlenen temel atma töreninde yaptığı konuşmada öğrencilerin bedensel ve ruhsal açıdan geliştirecek böyle bir projeyi hayata geçirdiği için Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’ya teşekkür etti. 

"KARATAY BELEDİYESİ’NİN 30 OKULA 30 HALI SAHA PROJESİ HER TÜRLÜ TAKDİRİ HAK EDİYOR"
Vali Özkan, “Bu anlamlı ve güzel projenin hedef kitlesi gençlerimiz. Çocuklarımız bizim her şeyimiz, umudumuz ve yarınımız. Belediyemizin attığı bu adım, gençlerimize yaşanabilir bir gelecek bırakılmasına dönük atılan en önemli adımlardan bir tanesi. Konyamızda belediyelerimizin kamu hizmetlerini yaygınlaştırma ve etkinleştirmede üstlendikleri misyon, Anadolu’nun tamamına önemli bir örnek oluşturuyor. Belediyelerimizin böyle güzel faaliyetleri sayesinde vatandaşlarımızın yaşam kalitesi artmaktadır. Karatay Belediyemizin 30 okulumuza yönelik fiziki altyapısını iyileştirme, çocuklarımızın fiziki ve ruhsal açıdan katkı sağlayacak bu atılımın tüm toplumumuz tarafından takdir toplamakta ve duayı hak etmektedir. Bu vesileyle Karatay Belediye Başkanımız Sayın Hasan Kılca’yı kutluyorum” dedi. 
"BUGÜNE KADAR EĞİTİME YÖNELİK BİRÇOK ÖNEMLİ PROJEMİZ HAYATA GEÇTİ" 
Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca da Karatay’daki 30 okula 30 yeni suni çim halı saha kazandırmanın heyecanı içerisinde olduklarını belirtti. Başkan Hasan Kılca, konuşmasında şunları dile getirdi: “Bizler; her biri geleceğimizin teminatı, yarınlarımız ve ülkemizin umudu olan çocuklarımızı çok seviyoruz. Karatay Belediyesi olarak; eğitim çağındaki çocuklarımızın hem eğitimlerine hem de sosyal yaşamlarına rahat bir şekilde devam etmeleri amacıyla ilçemize yeni eğitim yuvaları kazandırıyor, okullarımızdaki pek çok ihtiyaca da cevap veriyoruz. Bu kapsamda da bugüne kadar birçok önemli projeyi hayata geçirdik. Karatay’da eğitimin akademik kalite ve başarının yükselmesi, öğrencilerin çok daha rahat ve sağlıklı ortamlarda eğitim alabilmesi için; Son 1,5 yılda ilçemize 35 milyon TL maliyetle 6 eğitim tesisi kazandırdık. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da ilçemizde ilkokul birinci sınıfa başlayan 8 bin 132 çocuğumuza okul çantası, beslenme çantası ve kırtasiye malzemesi desteği verdik. Yine geçtiğimiz yıl 2 bin 8’inci sınıf öğrencisine 8 bin adet LGS destek kitabı hediye ettik. TÜBİTAK ile imzaladığımız protokolle ilçedeki tüm okullarımıza 16 bin 916 yayının olduğu “TÜBİTAK Popüler Bilim Yayınları Kitaplığı” kurduk. Şehrimizde özel yetenekli, özellikle zekâ ve liderlik alanlarında yüksek kapasitesi olan yavrularımızın yetişmelerine de ayrı bir önem veriyoruz. Bu amaçla da 7 Milyon TL’ye mal olan 26 derslikli Bilim ve Sanat Eğitim Merkezi BİLSEM’i ilçemize kazandırdık. Koronavirüs salgını dolayısıyla bu yıl açamadık ama geçtiğimiz yıl 11 branşta ilk defa hayata geçirdiğimiz “Karatay Yaz Spor Okulu” projemizle hem yüzlerce çocuğumuzun spora başlaması veya devam etmesi için kıymetli bir adım atmış olduk hem de bu sayede birçok milli sporcunun yetişmesine katkı sunduk.”  
"YARINLARIMIZ OLAN YAVRULARIMIZIN YETİŞMELERİNE VE GELECEKLERİNE AYRI BİR GÜÇ KATMAYI AMAÇLIYORUZ"
Hasan Kılca, Karatay Belediyesi olarak ilçede eğitim çağındaki çocuklar için yeni bir halkası eklediklerinin altını çizerek 30 okula 30 halı saha projesinin hayata geçiş sürecini anlattı.  
Kılca, “Çocuklarımızın çok daha sağlıklı ve güvenli ortamlarda eğitim görmeleri kadar bedensel ve zihinsel anlamda da çocuklarımıza olumlu katkı sunması için Milli Eğitim Müdürlüğümüzle ayrıntılı bir çalışma yaptık. Söz konusu gayretimiz neticesinde, ilçemiz genelinde halı saha yapılabilecek alanlara sahip okullarımızı belirledik ve bu özelliklere sahip ilçemizdeki 30 okulumuza 30 adet yeni suni çim halı saha kazandırma kararı aldık. Bugün de yaptığımız çalışmayla ortaya çıkan halı saha projelerimizin temellerini hep birlikte atıyoruz. Halı sahalarımız; 1000 metrekare ebatlarında, FIFA normlarında ve suni çim saha şeklinde inşa edilecek. Halı sahalarımızın etrafı Galvanizli kafes tel ile çevrili olacak ve halı sahalarımızın yürüme yolları kilitli parkeyle kaplı olacaktır.  Bu yatırımımızla; yarınlarımız ve umudumuz olan yavrularımızın yetişmelerine ve geleceklerine ayrı bir güç katmayı amaçlıyoruz. Eğitimlerine devam eden çocuklarımız ve gençlerimiz, gönül rahatlığıyla buralarda spor yapabilecekler. Projemizi tamamlayarak halı sahalarımızı en kısa zamanda okullarımızın ve çocuklarımızın hizmetine sunacağız. İlk etapta 30 okulumuzda bu projemizi hayata geçirdik ama gelecekte ilçemizde bu projeye ihtiyaç duyan tüm okullarımızda da halı saha yapacağız inşallah. Bu vesileyle, ‘Karatay’da 30 Okula 30 Yeni Halı Saha’ projemizin ilçemize, okullarımıza ve yavrularımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu. 
"ÇOCUKLARIMIZI HER ANLAMDA GELİŞTİRECEK VE YETİŞTİRECEK ÖNEMLİ BİR PROJE"
Temel atma programında kısa bir konuşma yapan Adalet ve Kalkınma Partisi(AK Parti) Konya İl Başkanı Hasan Angı ise, Karatay Belediyesi’nin birçok başarılı projeyle ilçenin çehresini değiştirdiğini söyledi. 

Başkan Hasan Angı, şunları kaydetti: “Gerek hükümetimiz gerek kamu kurum ve kuruluşlarımız ile belediyelerimizin gayretleriyle Konyamızda birbirinden dev projeler hayata geçiyor. Bu uyum sayesinde şehrimiz ve ilçelerimiz daha da gelişiyor, güzelleşiyor. Karatay Belediyemizin 30 okulumuza 30 yeni halı saha yapması da son derece güzel bir hizmet. Her alandaki milliliğin spor alanda da olmasını önemsiyoruz. İnşallah buralardan pek çok iyi sporcumuz çıkacak ve ülkemizi şehrimizi temsil edecektir. Ayrıca çocuklarımızı da her anlamda geliştirecek ve yetiştirecek bir proje. Emeği geçen Karatay Belediye Başkanımız Sayın Hasan Kılca’ya teşekkür ediyorum.”
Konuşmaların ardından Karatay İlçe Müftüsü Mehmet Akpınar tarafından okunan dua ile birlikte “Karatay’da 30 Okula 30 Halı Saha” projesinin temellerine ilk harç döküldü.
Temel atma programına Konya Valisi Vahdettin Özkan’ın yanı sıra Konya İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Karatay Kaymakamı Abdullah Selim Parlar, mülki idare amirleri ile çok sayıda davetli katıldı. 

Öte yandan “Karatay’da 30 Okula 30 Halı Saha” projesinin temel atma programının ardından Konya Valisi Vahdettin Özkan, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca ve beraberindeki protokol üyeleri, programın yapıldığı Hüseyin Sevim Köroğlu İlköğretim Okulu’nu da ziyaret ederek bir süre öğrenciler ve öğretmenlerle sohbet etti. Öğrencilere iyi dersler dileğinde bulunan protokol üyeleri, çocuklara maske de hediye etti. 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 3
  • 0
  • 4
  • 1
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • RT
    rabia tetik
    3 yıl önce

    bide tabletler dağıtilsa çocuklar derslerden geri kaldilar

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English