Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

​Vakkasoğlu Seydişehir’de konferans verdi

Eğitimci Yazar Vehbi Vakkasoğlu, “28 Şubat Gerçekleri” konulu konferansla Seydişehir Belediyesi Düğün Salonunda sevenleri ile bir araya geldi.

​Vakkasoğlu Seydişehir’de konferans verdi
Programa Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Siyasi Parti İlçe Başkanları, STK Başkanları, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Müdürleri, Meclis Üyeleri ve davetliler katıldı.

Mübarek bir gecede mazlum insanlara yardımcı olmak amacı ile İdlip’e giden vatan evlatlarının şehit olmasının yürekleri dağladığını kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal; dua ediyoruz şehitlerimiz için. Rabbim şahadetlerini kabul etsin. Bir daha böyle büyük acıları bizlere yaşatmasın.Zulmü ve terörü ortandan kaldırmak için İdlip'te olmak zorundaydık .Dünyanın öbür ucundan bizim olan topraklara kendi çıkarları için gelen emperyalistlere dur demek için bizim orda olmamız gerekiyordu” dedi. 

Yakın tarihimizde her on yıl ortalamasında maalesef bir darbe veya darbe teşebbüsü yaşandığını kaydeden Başkan Tutal; bu ülkenin gelişmesine adeta engel konuldu. Bunlardan biriside 28 Şubat’tır. 28 Şubat darbeden ziyade,post modern bir darbe dediğimiz halkın iktidarına, halkın iradesine vurulan bir darbe idi. Sadece o yönüyle değil, maddi yönüyle de bankaların içinin boşaltıldığını hepimiz biliyoruz. 28 Şubat deyince Necmeddin Erbakan Hocamızın akla gelmemesi mümkün değil” dedi.

 En fazla oyu alan bir partinin genel başkanı olarak kendisine zorla hükümet kurma görevi verildi diyen Başkan Tutal; inanan insanların inandığı gibi yaşamasını istemediklerinden dolayı rahmetli Hocanın ve milletin başına gelmeyen kalmadı. 28 Şubat birilerini üzerinden silindir gibi geçip giderken birilerini parlatmıştı. Ne oluyor dedik. Biz ne olduğunu 17-25 Aralık’ta anladık. 15 Temmuzda anladık. Sadece Müslümanlara zulmetmek değil, yine Müslümanları Müslümanlarla vurmak şekliyle farklı projelerin adımının atıldığı bir 28 Şubat. Şükürler olsun bugün normalleşmeye başlayan bir ülkede yaşıyoruz. İnşallah Rabbim daha kötülerini yaşatmasın ”dedi. 

Cuma namazını Seyidharun Veli Camiinde kıldığını ifade ederek sözlerine başlayan Vakkasoğlu; son on yıldır kıldığım en güzel, en huzurlu Cuma namazı idi. Mübarek sanki Seyidharun veli kıldırdı namazı. Nasıl bir huzur, nasıl bir bitmesin namaz duygusu içimi coşturdu. Memleketimizin her yanı güzel her yanı kutlu ama bazı yerlerine Allah bir nasip vermiş sizede Seyidharun Hazretlerini vermiş.” dedi. Bir 28 Şubat yaşadık diyen Vakkasoğlu; on senede bir darbe yaşardı bu memleket. Bir memlekette niye darbe olur. Hem de rutine bağlamış gibi on senede bir ayar vermeye çalışırlar bu millete. Sebep olan yapan gibidir. Kötülüğe engel olamayanda suça ortak gibidir. Hepimiz bu suça ortağız.Tanklar yürüdü, o tankların üzerine sen kimin tankını kimin üzerine sürüyorsun diye soran oldu mu? Olmadı meydan boştu onlarda tozuttular. Birazda kendimizi suçlayalım. Olur mu denilirdi eskiden ama oluyormuş. Bir 15 Temmuz yaşadık, oluyormuş. Millet şuurlanınca , sokağa çıkınca topsuz , tüfeksiz, topu tüfeği yenermiş.” dedi.
 

Aile ortamında anne ve babanın sevgi bağına ve bunun çocuk üzerinde etkilerine değinen Vakkasoğlu, kültürümüzün gerekliliklerini dinleyicilere aktararak önerilerde bulundu. ailenin temelini sevgi, saygı, sabır ve sadakatin oluşturduğuna dikkatleri çekerek son yıllarda dünyada kültürel yozlaşmayla birlikte aile mefhumunun kan kaybetmeye başladığını belirtti. Vakkasoğlu, sevginin, saygının olmadığı bir yuvada huzur ve mutluluğun olamayacağını ifade ederek, "Bir yuvanın temeli sevgi ve saygıyla atılmışsa doğacak çocuklar da sevgi yüklü olacaktır." dedi. 

Sevgi merkezli çocuk eğitiminin özünü eşlerin bir birine karşı delicesine sevmesinden geçtiğinin altını çizen Vakkasoğlu, sevgiyle yetişen çocukların büyüyünce kendilerine olan güvenlerinin tam olacağını söyledi. İşte millî ve manevî değerlerini koruyan bir nesil yeni 28 Şubat'ların önüne geçer.

Eğitimci-Yazar Vehbi Vakkasoğlu, bazı dış etkenlerin Türk aile yapısında yozlaştırma yapmak için uğraş verdiklerini de söyledi. Türk ailesinin şu anda dünyada örnek konumunda olduğunu kaydeden Vakkasoğlu, "Kim ne yaparsa yapsın bu aile birliğini yıkamaz. Bizim aile yapımızda sevgi ve sevginin meydana getirdiği iletişim olduğu sürece aile yapımız çok sağlamdır. Aile yapımıza çok dikkat edelim. Evlilik ve aile birliğine bir imza, bir cüzdan olarak bakamayız. Çok önemlidir ve aile mevhumu yaşatılmalıdır. Bizi dünyada yıkacak tek konu ailenin yozlaşmasıdır. Aile kavramı yok olduğunda Türk toplumunun yaşaması da zorlaşır. Bunu bilen dış güçler her türlü televizyon, internet gibi kanallarla bunu yapmaya çalışmaktadır. Aman dikkat edelim, aileyi koruyalım. Ailenin korunması ülkemizin birinci önemde olması gereken konusudur" diye konuştu.

 Program sonunda Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, günün anısına Vakkasoğluna hediye takdim etti. Eğitimci –Yazar konferans sonunda kitaplarını okuyucularına  imzaladı.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English