Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Vakıf Emeklilik, yeni emeklilik ürünlerini tanıttı

Vakıf Emeklilik Genel Müdürü Bostan: "(Bireysel Emeklilik Sistemi) 2023 yılı sonunda sadece bizim şirketimizden 100 bin kişi emekli olacak"

Anadolu Ajansı haberine göre;
İSTANBUL (AA) - Vakıf Emeklilik, ?Emeklilik Gelir Planları? kapsamındaki yeni ürünleri "Güvenceli Emeklilik Gelir Planı", "İkramiyeli Emeklilik Gelir Planı" ve "Keyifli Emeklilik Gelir Planı"nını hizmete aldıklarını duyurdu.

Şirketin ?Emeklilik Gelir Planları? kapsamındaki yeni üç ürününün lasnmanı Genel Müdür Mehmet Bostan, Genel Müdür Yardımcıları Özgür Obalı ile Atilla Benli'nin ev sahipliğinde düzenlenen toplantıyla yapıldı.

Vakıf Emeklilik'in performansına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bostan, son 4 yıldır şirket performansının çok iyi gittiğini belirterek, sektörün üzerinde bir ortalamayla büyüdüklerini ifade etti.

Bostan, şirket olarak sektörde bazı ilkleri gerçekleştirdiklerini  hatırlatarak, ?Bu kapsamda Güneydoğu Anadolu'da bölge müdürlüğü açan ilk şirket olmanın ve mobil alanda ilk olan şirket olmanın onurunu yaşıyoruz. Aynı zamanda web üzerinden yapılabilecek her işlemin mobil üzerinden de yapılabildiği ilk şirketiz ve şu an da 30 bin kişiye ulaşmış durumdayız. 1 yıl içinde 30 bin kişi çok iddialı bir rakam? diye konuştu.

İşkur ile gerçekleştirdikleri projeye de atıfta bulunan Mehmet Bostan, bu kapsamda 125 kişiye eğitim verildiğini, bu kişilerin en az yarısının şirketlerinde istihdam edileceği bilgisini paylaştı.

Bostan, şirketin dağıtım kanallarında yapılan iyileştirmelere de işaret ederek, çalışan sayısının da yüzde 20 artırıldığını aktardı. Aktif büyüklük konusunda 2010 ve 2011 yıllarında sektör ortalamasının altında kalındığını anımsatan Bostan konuşmasına şöyle devam etti:

?2012 yılında bunun kırıldığını görüyoruz, ve bizim mesafeyi açmaya çalıştığımız görülmekte. Bu sene de bunu bu şekilde müşahade etmiş olacağız. Son 6 ay itibariyle baktığımızda, tam gösterge olmasa da biz yine sektörün 3 puan üzerinde bir büyüme hızını yakalamış bulunuyoruz. Özkaynak karlılığında da oldukça hızlı ilerliyoruz. Fon büyüklüğünde de 700 milyondan 2 milyara çıktık, devlet katkısıyla beraber 2 milyar 200 milyonu da geçmiş durumda şu anda. Fon büyüklüğüne bakıldığında, katılımcı sayısında ortalama kişi başına düşen fon büyüklüğünde de 4 bin 450 liradan 6 bin 743 liraya çıkmış durumdayız.?

Bostan, katılımcı sayılarının 157 binden 310 bine geldiğini, fon büyüklüğü açısından sektörün yüzde 20 üzerinde, katkı payı açısından sektörün 27 üzerinde büyüdüklerini aktardı.

Fon büyüklüğündeki pazar paylarının ve katkı payındaki Pazar paylarının arttığını dile getiren Bostan, ?Son 4 yılda 5-6 şirket girdi sektöre, çok hızlı girdiler buna rağmen bizim Pazar payımızı korumamız bile başarıyken, biz Pazar payımızı artırdık? yorumunda bulundu.

Mehmet Bostan sektörün, 1 Ocak 2013 tarihinden itibaren bugüne kadar yüzde 51 büyüdüğünü belirterek, şu an devlet katkısıyla beraber 33 milyarı aşan bir fon büyüklüğüne sahip olunduğunu bildirdi.

Vakıf Emeklilik bünyesinde 2014 yılında bin 580 kişinin emekli olacağını belirten Bostan, "2019 yılı sonunda 19 bin kişi olacak bu rakam ve bunların fonu 371 milyon lira olacak. 2023 yılı sonunda sadece bizim şirketimizden 100 bin kişi emekli olacak. Dışardan da 100 bin kişinin emekli olacağını öngörüyoruz, bu da toplamda 2 milyar liralık bir fon büyüklüğü demek" ifadelerini kullandı. 

 

 - "Keyifli Emeklilik Gelir Planı Türkiye'deki yatırım anlayışını yıkacak nitelikte"

 

Sektörel değerlendirmeler ve şirket bünyesindeki gelişmelerin ardından Vakıf Emekliliğin "Emeklilik Gelir Planları" kapsamındaki yeni ürünleri konusunda bilgi veren Mehmet Bostan, bu kapsamda 3 yeni ürün olduğunu belirterek, bunları "Güvenceli Emeklilik Gelir Planı", "İkramiyeli Emeklilik Gelir Planı" ve "Keyifli Emeklilik Gelir Planı" olarak açıkladı.

"Keyifli Emeklilik Gelir Planı"nın Türkiye'deki yatırım anlayışını yıkacak bir çalışma olduğunu ifade eden Bostan, ürünlere ilişkin şu bilgileri verdi:

"Emeklilik hakkı kazanan kişilerin birikimlerinin tamamını ya da bir kısmını bu ürün çerçevesinde talep edeceğiz. Emekli olmadan 2 yıl önce bu konuyla ilgili müşterimize bilgi vereceğiz. Birikimlerin sistem içinde kalmasını sağlayacağız ve müşterimize 'Senin paran sistem içinde kalsın, bu sistem içinde profesyonel fon hizmeti de alacaksın, bunun yanında ana paran da fonlanmaya devam edecek. Bununla beraber sen gidip başka bir yatırım yaptığında kaybedeceğin vergi avantajını da devam ettirmiş olacaksın çünkü buradaki stopaj maksimum yüzde 5' diyeceğiz. Bu müşteri, Vakıf Emeklilik müşterisinin sahip olduğu en tepe yan haklara da sahip olacak. Parasını esnek şekilde alabilmesi de müşteri avantajlarından olacak. İsterse ara verebilecek, isterse yılda 4 kez de plan değişikliği yapabilecek."

Bostan, gelir düzeyi ortalama ve ortalamanın biraz altındaki katılımcılar için olan "Güvenceli Emeklilik Gelir Planı"nın başlangıç kapitalinin 25 bin lira, "İkramiyeli Emeklilik Gelir Planı"nın başlangıç kapitalinin 50 bin lira,  "Keyifli Emeklilik Gelir Planı"nın başlangıç kapitalinin ise 100 bin lira olduğunu söyledi.

Bu üç üründe de paranın tamamının  Bireysel Emeklilik Sisteminde (BES) olması gerektiğine dikkati çeken Bostan, Vakıf Emeklilikte olma zorunluluğu aramadıklarını vurguladı. Ürünlerin şu anda kullanılabilir durumda olduğunu bildiren Bostan şu an 13 kişinin bu ürünlerden faydalandığını aktardı.

Toplantıda verilen bilgilere göre, katılımcılar planları asgari birikim tutarı, beklenen geri ödeme gelir tutarı ve şekli, birikimi değerlendirme amacına göre seçebilirken, birçok avantajdan da faydalanabiliyor. Birikimlerinin tamamını ya da bir kısmını planlara aktararak düzenli gelir elde etme imkanı bulunan katılımcıların aynı zamanda birikimleri de sistemde kalarak emeklilik yatırım fonlarında vergi avantajlarıyla değerlenmeye devam ediyor.

Vakıf Emeklilik Gelir Planlarına, BES'te 10 yıl kalıp, 56 yaşını doldurarak emeklilik hakkı kazanmış olan tüm katılımcılar dahil ediliyor.

Emeklilik Gelir Planı ile birikimlerini almak isteyen katılımcılar, geri ödemelerini aylık, 3 aylık, 6 aylık veya yıllık periyodlarda alabiliyor. Düzenli geri ödeme periyodunu yılda 2 defa değiştirilebiliyor.

Güvenceli Emeklilik Gelir Planı, maaş alacakları süreyi veya maaş tutarını esnek olarak belirlemek isteyen katılımcılara, İkramiyeli Emeklilik Gelir Planı emeklilik dönemlerinde düzenli maaş ödemesinin yanı sıra ikramiye almak isteyen katılımcılara, Keyifli Emeklilik Gelir Planı da BES'teki birikimini banka mevduatına yatırarak mevduat faizi ya da gayrimenkule yatırarak kira geliri gibi düzenli gelir elde etmek isteyen katılımcılara sunulacak.  

Mehmet Bostan ayrıca, IŞİD tarafından alıkonulmalarının ardından serbest kalarak Türkiye'ye getirilen 49 başkonsolosluk personelinin kurtarılmasından duydukları memnuniyeti dile getirerek, ?Böyle bir habere ihtiyacımız vardı, bu nedenle emeği geçen herkese müteşekkiriz. Bu bizim devletimizin o bölgedeki ve tüm dünyadaki gücünü aslında kanıtlayan bir şeydir. Bu kadar kişiyi, tereyağından kıl çeker gibi, kimsenin burnu kanamadan kurtarmak alkışlanacak ve gurur duyulacak bir durum? ifadelerini kullandı.

 


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English