Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Üzeyir Yaşar: Beyşehir Gölü dönemimizde kirlilikten kurtulacak

Cumhur İttifakı’nın Beyşehir Belediye Başkan adayı Üzeyir Yaşar, yıllardır kirlilik sorunu yaşayan Beyşehir Gölü’nün dönemlerinde bu önemli problemden kurtulacağını söyledi.

Yerel seçim çalışmalarını devam ettiren Yaşar, beraberindeki partililerle birlikte dış mahallelere yönelik gezi programlarını sürdürüyor. Yaşar’ın son ziyaret durağı Beyşehir Gölü’ne kıyısı olan Akburun ve Gölkaşı Mahalleleri oldu. Yaşar, ziyaretlerde yaptığı konuşmada, mahalle sakinlerinden 31 Mart’ta yapılacak seçimlerde kendisine, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı ve adayı Uğur İbrahim Altay ile Cumhur İttifakı’nın meclis üyesi adaylarına destek istedi.

Üzeyir Yaşar, geçtiğimiz günlerdeki Beyşehir ziyaretinde Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Beyşehir Gölü’nün temizlik projesi hakkında bölge halkına verdiği müjde sonrasında  başlatılan çalışmalara değindi. 

Bakan Kurum’a talepte bulunmalarının ardından Beyşehir tarihinde göl ile ilgili olmayan büyüklükte bir yatırım ve işin sözünü aldıklarını vurgulayan Yaşar, akabinde de icraata geçilmek üzere çalışmaların hemen bakanlık tarafından başlatıldığını anlattı.



Beyşehir Gölü’nde yürütülecek temizlik çalışmasının yaklaşık 250 milyon liraya mal olacağını vurgulayan Yaşar “Beyşehir Gölü’nün temizliği çalışmaları bakanımızın bir talimatıyla hemen başlatılmış oldu. Kendisine bu anlamda halkım adına şükranlarımı ifade ediyorum. İki gün önce de bakanlıktan gelen bir ekip, projeyle ilgili ölçüm çalışmalarına başladı. Bu proje, hem Beyşehir’i, hem çevresindeki ilçeleri, hem de göle kıyısı olan Akburun, Gölkaşı ve diğer mahallelerde yaşayan hemşerilerimizi de yakından ilgilendiriyor. Çünkü, proje hayata geçirilip temizlik çalışması bittikten sonra inşallah daha güzel, daha sağlıklı bir sahile kavuşmuş olacağız. Daha güzel, daha temiz, pırıl pırıl bir gölümüz olacak. Beyşehir Gölü dönemimizde kirlilikten kurtarılmış olacak. Ayrıca, gölün etrafına kurulacak arıtma sistemiyle evsel ve sanayi atıkları da göl sularına karışmamış olacak. İnşallah, 2023 yılına kadar bu sistem de kurularak bölgemizde gölümüz için bir ilk gerçekleşmiş olacak. 2023 yılına kadar Beyşehir Gölü’ne en ufak atık su akmayacak. Bu da bakanımızın bizlere sözüdür. Bunun için de dün itibariyle Huğlu ve Üzümlü mahallelerimizden krom atıklarından kaynaklı gölümüze bir tehdit unsuru oluşuyordu. Konya Büyükşehir Belediyemize bağlı KOSKİ ekiplerimiz de bölgeye gelerek bununla ilgili keşif işlemlerine başlamıştır. İnşallah, Huğlu ve Üzümlü başta olmak üzere organize sanayi bölgemizle birlikte Beyşehir Gölümüzün etrafında bir arıtma sistemini hayata geçireceğiz. İşte ‘üçlü olacağız, güçlü olacağız’ derken bunu kastediyoruz. Beyşehir Belediyesi, Büyükşehir Belediyemiz ve hükümetimiz ayağı. Şimdi yeni büyükşehir yasası ile birlikte Beyşehir Belediyesi’nin imkanları belli. Büyükşehir Belediyemizin de imkanları belli. Hükümetimizin de belli. Bu üçlü sac ayağıyla birlikte inşallah bu hizmet ayağını hep birlikte koordine edip, ilçe belediyemiz, büyükşehir belediyemiz ve bünyesindeki kuruluşların ilçemiz için yapması gereken hizmetlerin koordinesini sağlamış olacağız.”dedi.



Beyşehir’in dış mahallelerinin bugüne kadar AK Parti iktidarında önemli hizmet ve yatırımlara kavuştuğunu, kalan eksik ve talep edilenlerin ise yeni dönemde tamamlanacağını ifade eden Yaşar, genç nüfus yönünden önemli bir potansiyele sahip olan dış mahallelerde gençler için hayata geçirecekleri yeni projelerden de bahsederken, bunlardan birisinin de kırsal kalkınma altında hazırladıkları seracılık projesi olduğunu söyledi. Bu proje ile genç çiftçi projesinin adımını atacaklarını anlatan Yaşar “Yeni dönemde, genç çiftçi projesiyle birlikte tüm mahallelerimizdeki gençlerimizi seracılığa yönlendireceğiz. Gençlerimize teşvik imkanları sunacağız. Bu proje kapsamında yılda yaklaşık bin 200 gencimize inşallah istihdam imkanı sağlamış olacağız ki bu ciddi bir rakamdır. Biz bu projeyi Beyşehir Belediyesi öncülüğünde gençlerimizle inşallah yeni dönemde buluşturacağız. Gençlerimize dönemimizde, Konya’nın en genç belediye başkan adayı olarak pozitif bir ayrımcılık yapacağız. Ama, dönemimizde inşallah her kesime dokunan, her kesime hitap eden birbirinden önemli projeleri de hayata geçireceğiz.”ifadelerini kullandı.


 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English