Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Uygulama noktasındaki bekçiyi aracıyla çarparak öldürdüğü iddia edilen sanığın yargılanmasına başlandı

Anadolu Ajansı haberine göre;

İSTANBUL (AA) - Küçükçekmece'de kullandığı araçla "dur" ikazına uymayarak kaçtığı sırada uygulama noktasında görevli bekçilere çarparak birinin ölümüne, birinin de yaralanmasına neden olduğu iddia edilen sanığın yargılanmasına başlandı.


Bakırköy 21. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Önder Çınar ile tarafların avukatları katıldı. Duruşmada, müşteki Kadir Aykutluğ ile şehit bekçi Kansu Turan'ın ailesi de hazır bulundu.


Savunma yapan tutuklu sanık Önder Çınar, aileye başsağlığı dileyerek, "Ben düzenli hayatı olan biriyim. Örnek bir vatandaşım. Kasıtlı olabilecek hiçbir durum yok. Bu tamamen bir trafik kazasıdır. Bir kastım yok. Milliyetçi bir Türk vatandaşıyım. Bu durumdan dolayı üzgünüm. Herkesin başına gelebilecek bir trafik kazasıdır. Seyir halindeyken karanlıkta çarptım. Hiçbir işaret görmedim. Böyle bir olaya sebep olduğumdan dolayı üzgünüm. Geç bir saatti, evime gidiyordum." dedi.


Polis aracını görmediğini, görmesi durumunda hızını azaltacağını iddia eden sanık Çınar, sol şeritteki aracı geçmek istediği için kaza yaptığını, çarptıktan sonra direksiyon hakimiyetini kaybettiğini söyledi. Sanık Çınar, "Direk ve menfeze çarparak durdum. Kazadan sonra araçtan indim. Sonra da memurlar beni aldı. Kaçma gibi bir teşebbüsüm yoktu." ifadelerini kullandı.


Müşteki Kadir Aykutluğ da olay günü İstanbul genelinde sokağa çıkma yasağı olduğunu, olayın meydana geldiği noktada kontrol noktası oluşturduklarını ve sanığın 12 dubadan 7'sini ezdiğini aktardı.


Polis aracının tepe lambasının yandığını, giysilerinde parlayan reflektör, ellerinde ise fenerin bulunduğunu belirten müşteki Aykutluğ, şunları anlattı:


"Kasten aracı üzerimize sürdü. Olay öncesi telsizden bir aracın aşırı hız yaptığı için kovalandığına dair uyarı geldi. Biz bir ticari taksiyi durduruyorduk. Taksi durdu, arkadaşımın son sözü taksinin şoförüne 'iyi geceler' oldu. Dubalara vururken gaza yüklendi. Biz o sırada can havliyle taksiye yapıştık. Aracı üzerimize kasten sürdü. Kaçtı. Yukarıda kaza yapmış. Vatandaşlar da aşağıdaki olaydan habersiz onun yardımına gitmiş. O kaçmaya yeltenmiş, 'Bırakın, bırakın polis geliyor' demiş. Polisten kaçıyor bizi de orada görünce durduracağımızı sandı. Aracı direk üstümüze sürdü. Şikayetçiyim."


Şehit bekçi Kansu Turan'ın annesi Hatice Turan da "Oğlum işini severek yapıyordu. Benim çocuğumun babası yoktu, yetimdi. Bizim babamızdı. Şikayetçiyim. Her şey ortada." dedi.


Kansu Turan'ın kardeşi Emre Turan da olayın kasten öldürme olduğunu dile getirerek, "En ağır cezayı alsın. Sanığın kardeşleri, ağabeyleri muhtarlığımıza gelerek para teklifinde bulundular. Kabul etmiyoruz. Suçludur ki para teklifinde bulunuyorlar. Şikayetçiyim." diye konuştu.


Duruşmada olay yerinde bulunan polis memuru İ.B ile taksi sürücüsü Abdullah Yıldız, tanık olarak dinlendi.


Duruşmada olay anına ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri izlenirken şehit bekçinin annesi Hatice Turan gözyaşlarını tutamadı.


Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.


-İddianameden


Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 21 Mayıs'ta çarşı ve mahalle bekçileri Kansu Turan ve Kadir Aykutluğ'un Küçükçekmece istikametinde uygulama noktasında görevlerini ifa ettikleri anlatılarak, sanık Önder Çınar'ın kullandığı araçla Turan ile Aykutluğ'a çarptığı aktarılıyor.


Olayda ağır yaralanan Kansu Turan'ın hastanede hayatını kaybettiği, Kadir Aykutluğ'un ise yaralandığı belirtilen iddianamede, sanık Çınar'ın ise yapılan kontrollerde 1.55 promil alkollü olduğu kaydediliyor.


İddianamede, sanığın yetkili memurların "dur" ikazına uymayarak kaçtığı sırada aracın hızını virajlara girerken azaltmayıp yaya olarak bulunan kişilere çarptığı aktarılarak, sanığın mağdurların ölebileceğini öngörmesine rağmen meydana gelecek neticeyi kabullendiğinin anlaşıldığı ve eyleminin olası kastla işlendiği ifade ediliyor.


İddianamede, sanık Önder Çınar'ın "olası kastla öldürme" ve "olası kastla öldürmeye teşebbüs etme" suçlarından 25 yıldan 43 yıl 9 aya kadar hapis cezasına çarptırılması istendi.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English