Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Ürdün Kralı Abdullah, Arap - İsrail ilişkilerini "iki ileri iki geri" adıma benzetti

Anadolu Ajansı haberine göre;

AMMAN (AA) - Ürdün Kralı 2. Abdullah, Filistin meselesinin çözülmediği sürece Arap ülkelerinin İsrail ile ilişkilerinin iki adım ileri iki adım geri şeklinde olacağını söyledi.


Ürdün Kraliyet Divanı tarafından yapılan açıklamada, Kral Abdullah son ABD ziyaretinde Stanford Üniversitesi'ndeki Hoover Enstitüsü tarafından yürütülen özel askeri program (Battlegrounds) kapsamında emekli General Herbert McMaster ile bir röportaj gerçekleştirdi.


Filistin meselesinin çözümünün bir alternatifinin olmadığını kaydeden Kral Abdullah röportajda, ABD başkanlarına Orta Doğu'yu görmezden gelmeleri ve sorunu çözmeye istekli olmamaları durumunda, bunun kendilerine büyük bir tehlike olarak geri döneceğini ifade ettiğini vurguladı.


Ürdün Kralı, "Arap ülkeleri ile İsrail arasında ne kadar ilişkiler kurulursa kurulsun, Filistin meselesi çözülmedikçe, bizim bakış açımızdan bu, iki adım ileri iki adım geri giden birinin durumu gibidir" dedi.


Arap ülkeleri liderleriyle bölgeyi etkileyen ve ağır yük olan sorunlara, ABD'ye gitmeden kendi kendine çözmenin yollarını tartıştıklarını kaydeden Kral Abdullah şöyle söyledi:


"Geçen aylar içerisinde bölgeye yeni bir vizyon çizmek için toplantılar düzenlendi. Ürdün, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Irak, Mısır ve bazı Körfez ülkeleriyle halkları için iletişim kurmak ve bir vizyon çizmek için birbirleriyle buluşup koordine olduğunu göreceksiniz."


İran ile ilişki yöntemine dair Ürdün Kralı, "Bizler elbette ki Orta Doğu'da herkesin yeni bir başlangıcın ve ileriye gidişin bir parçası olmasını arzuluyoruz ancak güvenlik konusunda sorunlarımız var." ifadelerini kullandı.


Rusya'nın Suriye'nin güneyindeki varlığını bir sükunet kaynağı olarak gördüğünü belirten Kral Abdullah, bu boşluğun şimdi İranlılar ve vekilleri tarafından doldurulacağını ve maalesef ülkesinin sınırlarında tırmanışı muhtemel sorunlarla karşı karşıya olduklarını vurguladı.


Ürdün Kralı 2. Abdullah, resmi ziyaret için bulunduğu ABD'deki programını geçen cumartesi bitirerek ülkesine geri döndü. Ürdün Kralı, ziyareti sırasında ABD Başkanı Joe Biden bir araya gelmiş ve ülkenin askeri üst düzey yetkilileriyle görüşmeler yapmıştı.





Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English