Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

UNO Nasıl Oynanır? UNO Kartlar ve Özellikleri Nelerdir?

UNO Nasıl Oynanır? UNO Kartlar ve Özellikleri Nelerdir?
UNO nasıl oynanır sorusuna yanıt arıyorsanız rehber niteliğindeki yazımızdan detaylı bilgi edinebilirsiniz. UNO oyunu, herkesin 7 kart aldığı popüler bir kart oyunudur.
UNO kart oyunu en popüler kart oyunlarından birisi olup, eşleştirme mantığına dayanır. Oyunculara 7 kart dağıtılır ve herkesin sırayla kart atması beklenir. Kart atma sırası size geldiyse bir önceki atılan kart ile aynı sayı veya aynı renk karta sahip olmanız gerekir. Oyunu kurallarıyla oynamalı ve bazı özel kartların ne işe yaradığını bilmelisiniz.

UNO Nasıl Oynanır? UNO Oynanışı Hakkında Bilmeniz Gerekenler

UNO nasıl oynanır sorusuna cevap olarak bahsedilmesi gereken ilk soru oyuncu sayısıdır. UNO oynamaya karar verdiyseniz en az iki kişi ve en fazla 10 kişiye ihtiyacınız olacak. Küçükten büyüğe herkes tarafından oynanabilen bu oyunun basit kurallarını kavradığınızda eğlenceli vakitler geçirebileceksiniz.
UNO oyunu ilk olarak Amerika Birleşik Devletleri’nde ortaya çıkmıştır. Kısa sürede duyulan ve dünyaca sevilen UNO, herkes tarafından oynanabilen basit kurallarla çevrelenmiş bir oyundur. UNO oyunu zor değildir ve diğer kart oyunları gibi kafa karıştırıcı değildir.

UNO Oyunu Nedir?

ABD’de ortaya çıkan UNO, en az iki kişiyle oynanan eğlenceli bir kart oyunudur. Oyun süresi oyuncuların elindeki kartlara göre değişiklik göstermekle birlikte ortalama 30 dakika sürmektedir. Günümüzde ise herkesin bildiği klasikleşmiş kart oyunlarından biri haline gelmiştir.
Oyundaki amaç, elinizdeki kartları herkesten önce bitirerek birinciliği elde etmektir. Kart sayısındaki çeşitlilik, geniş oyuncu imkânı ve gelişigüzel bir oyun oluşu popüler olmasındaki sebeplerden birisidir.

UNO nasıl oynanır sorusunun cevabını arayanlar için bilinmesi gereken en önemli kuralları sizler için listeledik. UNO oyununu öğrenmek için gerekli olan tüm kuralları yazımızdan öğrenebilirsiniz.

UNO Nasıl Oynanır 2022

UNO kart oyununu oynamaya başlamadan önce herkese eşit şekilde 7 kart dağıtılır. Geriye kalan kartlar ters bir şekilde masaya konulur. Çekme destesindeki kartın açılmasıyla oyun başlar. Oyunu başlatacak olan oyuncunun bu çekme destesindeki kart ile aynı renk veya rakama denk gelen kartı varsa oyunu devam ettirir. Aynı renk veya sayıda kart yoksa özel kartlar kullanılabilir.
Ancak oyuncu hiçbir şekilde oyunu devam ettirecek karta sahip değilse çekme destesinden kart almak zorundadır. Bu durum elindeki kartları sayısını artıracağı için diğer oyunculardan bir adım geride başlar. Buradaki amaç, aynı sayı ve renkteki kartları ortaya koyarak eldeki kartların sayısını azaltmaktır.

UNO Kaç Tane Kart Var? UNO Kartlar ve Özellikleri

UNO nasıl oynanır sorusunu soran kişiler kart sayısı ve kart özellikleri hakkında daha fazla bilgi edinmelidir. Bazı kartlar istisnai olarak sizi zor durumdan kurtarabilme özelliği taşır. Kartların ne işe yaradığını bilmek, elinizdeki kart sayısını azaltmanın en iyi yoludur. UNO oyunundaki kartlar aşağıdaki gibidir;
  • Kırmızı, yeşil, sarı ve mavi kartlardan 19’şar adet
  • 8 adet “İki Kart Çek” kartı
  • Her renkten “Yön Değiştir” kartı
  • Her renkten “Atla” kartı
  • 4 adet “Joker” kartı
  • 4 adet “4 Kart Çek” kartı
  • 1 adet “El Değiştir” kartı
  • 3 adet özel joker kartı
UNO kartları ve özellikleri oyunun en önemli detaylarıdır. Kartların özelliklerini bilmek ve doğru hamlelerde bulunmak için kartları iyi tanımalısınız. En önemli kartlar destek içerisindeki 3 adet boş kart ve diğer joker kartlarıdır.

UNO Özel Kartlar ve Kuralları

UNO nasıl oynanır sorusuna karşı bilinmesi gereken en önemli nokta UNO özel kartlarıdır. Bu kartlar oyunun seyrini değiştiren ve oyuncuların kaderini belirleyen özelliklere sahiptir. Joker ve boş kartlar oyunun en can alıcı kartları olarak tanımlanabilir.

1.4 Kart Al Kartı

4 kart al kartı oyunun en önemli kartlarından birisidir. Çünkü bu kartı alan oyuncu oyuna devam edilecek yeni rengi belirleyerek kendini kurtarabilir. Ayrıca kendisinden bir önceki oyuncu 4 kart çeker. Bunun yanı sıra 4 kart çeken oyuncu bir el oyun hakkını kaybeder. Bu kart üstüne bir kez daha 4 kart al kartı kullanılırsa oyuncu 8 kart almak zorunda kalır.

2.El Değiştir Kartı

El değiştir kartı oyunun seyrini değiştiren çok özel bir karttır. Eliniz çok iyi gidiyorken bir oyuncunun bu kartı kullanması onunla kartları değiştireceğiniz anlamına gelebilir. Örneğin; elinizde 3 kart var, karşınızdaki oyuncunun 8 kartı var ve “El Değiştir” kartı kullanmak istedi. Bu sayede elinizdeki üç kartı alarak size 8 kart bırakabilir. Bu kart size çıkarsa şanslınız, ancak başkasına çıkarsa elinizdeki kartlar gidebilir.

3.İçi Boş Kart

UNO nasıl oynanır sorusunu soran kişilerin en merak ettiği kart işi boş kartlardır. Bu kartlar oyuna yeni başlayanlar için bir şey ifade etmese de önemli bir yere sahiptir. Bu kartları kendiniz kullanarak ekipçe yeni kurallar üretebilirsiniz. Kişiselleştirilebilir olma özelliği sayesinde dilediğiniz kuralı kâğıda yazın ve oyuna renk katın.

4.Yön Değiştirme Kartı

Yön değiştirme kartı oyuncular tarafından en çok merak edilen kartlar arasında yer alıyor. Aslında mantığı oldukça basittir. Oyunun sırası sağdan sola gidiyorsa, bu kart ile soldan sağa gitmeye başlar.

5.Joker Kartı

Bu kartı alan oyuncu büyük bir avantaj elde eder. Bu kart çekildiğinde oyuncu istediği renkle oyuna devam edebilme hakkına sahip olur. Kartı kullanmak zorunda olmasa da gerekli bir durumda kendi faydasına olacak şekilde renk değişikliği yapabilir.

UNO Kart Puanları

Oyunun bitmesi için oyunculardan birisinin kartlarını bitirmiş olması gerekir. Puanlar hesaplanır ve oyunculardan birisi 500 puana ulaşana dek oyun devam eder. Çekme destesinde kart kalmadığı zaman ıskarta destesi karıştırılarak oyuna devam edilebilir.

UNO +4 Üstüne +2 Atılır mı?

UNO nasıl oynanır sorusunu soran oyuncuların kafa karışıklığı yaşadığı konulardan birisi mutlaka özel kartlardır. UNO oyununu eğlenceli kılan özel kartlardan birisi bilindiği üzere 4 kart çek veya 2 kart çek kartları oluyor. Bunun üzerinde oyuncular arasında UNO +4 üstüne +2 atılır mı sorusu sorulmaya başlanıyor. Bu kartların ikisi üst üste atılabildiği gibi, kartı etkilediği oyuncu daha fazla sıkıntıya düşer. Örneğin; 2+ üstüne 4+ atıldığında çekilecek kart sayısı 6 olur. Aynı şekilde 2+ üstüne 2+ ve 4+ üstüne 4+ atıldığında da oyuncunun alacağı kart sayısı katlanır.

UNO Biten Kaç Puan Alır?

UNO oyununda bitmek için elde etmeniz gereken toplam puan 500’dür. Elinizdeki son kartı “UNO” diyerek bitirmeniz halinde rakiplerin elindeki kartlar sizin puanlarınıza eklenecektir. Kısaca UNO oyununda birinciliği kazanmak için elinizdeki kartların bitmesi ve hanenizde 500 puan olması şarttır.

UNO Kart Oyunu Nasıl Biter?

UNO nasıl oynanır sorusunun yanı sıra UNO nasıl biter sorusu da önem taşıyor. İlk defa UNO oynuyorsanız elinizdeki kartları herkesten önce bitirmeniz gerektiğini bilin. Elinizde son bir kart kaldığında “UNO” demeniz ve oyunu bitirmeniz gerekir. Bu durumda puanlar hesaplanır ve 500 puanı geçtiğiniz takdirde oyunu kazanırsınız. Bu esnada “UNO” demenizden itibaren rakiplerin elindeki kartlar hanenize puan olarak yazılır.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 16
  • 14
  • 14
  • 10
  • 12
  • 11
  • 12
  • 13
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • L
    Lelel
    69 gün önce

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English