Son Dakika Haberler

Milyonlarca öğrenciyi yakından ilgilendiren YKS’de tercih dönemi başladı. Açıklanan sonuçlara göre tercih yapmaya hak kazanan öğrenciler 23-29 Temmuz tarihleri arasında tercih formunu ÖSYM’ye iletecek. Tercih sonrasında kayıt dönemi ise 19-23 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Üniversite yolunda tercih zamanı
Öğrenim hayatının en önemli basamaklarından olan üniversite öğrencilerin hayallerini süslüyor. Hayatlarında yeni bir kapı açmaya hazırlanan 2 milyona yakın 15-16 Haziran tarihleri arasında katıldıkları Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) parlak bir gelecek için ter döktü. Hayalindeki üniversiteye girebilmek için yıllarca çalışan adaylar için gerçekleştirilen sınav sonrası ise sonuçların açıklanmasıyla beraber tercih sürecine girildi. Öğrenciler ve ailelerini yakından ilgilendiren bu süreçte sınavdan aldıkları puana göre tercih yapacak ve gelecekleri için en doğru kararı vermeye çalışacak. Eğitim düzeyinden sosyal olanaklara kadar pek çok farklı etmenin göz önüne alındığı bu dönemde üniversitelerde farklı farklı özellikleriyle ön plana çıkıyor.

SONUÇLAR AÇIKLANDI

YKS’nin üç oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT) AYT (Alan Yeterlilik Testi) ve YDT (Yabancı Dil Testi) 15-16 Haziran 2019 tarihlerinde gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen sınavın sonuçları da geçtiğimiz gün ÖSYM’nin resmi sitesinde yayınlandı. Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile https://sonuc.osym.gov.tr üzerinden çeşitli alanlarda aldıkları puanı öğrenebilecek. Ayrıca e-Devlet uzantısı ile ÖSYM AİS’e giren adaylar ise e-Devlet şifreleri ile sonuçlara ulaşabilecekler. Yeterli puanı alan öğrenciler için bir sonraki süreç ise tercih dönemi olacak. Tercih yapmaya hak kazanan katılımcılar puanlarına uygun lisans, önlisans ve açıköğretim fakültelerine yerleşmek için tercih yapacaklar.

KLAVUZU DİKKATLİ İNCELEMEK ÖNEMLİ

YKS tercihleri 23-29 Temmuz 2019 tarihleri arasında alınacak. İnternet sayfasındaki duyurular adaylara tebliğ hükmünde olacak. Ayrıca YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu yayınlandı ancak bu yayınlanan kılavuz ön bilgilendirme amacı taşıyor. ÖSYM tarafından yapılan açıklamada, “Kılavuz, adaylara ve diğer ilgililere ön bilgi vermek amacıyla yayımlanmaktadır. Bu nedenle adayların, tercihlerini belirlemeden önce tercih süresi içinde ÖSYM’nin internet adresinden yeniden yayımlanacak 2019-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunu dikkatle incelemeleri ve ÖSYM’den yapılan duyuruları takip etmeleri gerekmektedir” denildi.

KONTENJAN1 MİLYONUNÜZERİNDE

Temel Yeterlilik Testi’nde (TYT) 150 ve üzeri puan alanlar önlisans, Alan Yeterlilik Testleri (AYT) veya Yabancı Dil Testi’nde (YDT) ilgili puan türünde 180 ve daha fazla alanlar ise lisans programlarını seçebilecek. Bu yıl açıköğretimle birlikte toplam 1 milyon 7 bin 191 kontenjan bulunuyor. Adayların, 24 tercih hakkı var. Tercih sonrasında herhangi bir programı kazanan adaylar için kayıtlar, 19-23 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Elektronik kayıtlar ise 19-21 Ağustos’ta yapılacak. Kayıtların tamamlanmasının ardından boş kalan kontenjanlara, ÖSYM ek yerleştirme yapacak.


 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English