Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

UNDP, Türk ve Suriyeli girişimcileri Adana'da buluşturdu

Türk ve Suriyeli gençler, UNDP tarafından Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile birlikte yürütülen Suriye Krizine Yanıt Olarak Türkiye'de Dayanıklılık Projesi kapsamında yaratıcı iş fikirlerini ürün ve hizmetlere dönüştürmeyi öğrendi Otizimli çocuklara yönelik sanal gerçeklik uygulamaları geliştiren TDVR takımı, diyabet hastalarına yönelik yerli insülin pompası geliştiren DIA-BET, su tasarrufuna yönelik akıllı banyo sistemleri geliştiren 3S7K, Turkcell Arıkovanı'ndan kitlesel fonlama, mentorluk ve n

Anadolu Ajansı haberine göre;

ADANA (AA) - Türk ve Suriyeli gençler, Adana'da, uzman mentorlar eşliğinde yaratıcı iş fikirlerini ürün ve hizmetlere dönüştürmeyi öğrendi.


Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilen ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) tarafından Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile birlikte yürütülen Suriye Krizine Yanıt Olarak Türkiye'de Dayanıklılık Projesi (TDP) kapsamında "Start-up Weekend for All" etkinliği yapıldı. Etkinlik, Çukurova Teknokent'te gerçekleştirildi.


Girişim ve inovasyon ekosisteminin ulusal ve yerel paydaşlarını bir araya getiren etkinlikte, genç girişimciler farklı alanlarda 68 yenilikçi iş fikri geliştirdi. 300'den fazla girişimcinin katıldığı etkinlikte, farklı yaş gruplarından Türk ve Suriyeli ekipler yarışarak fikirlerini jüriye sundu.


"Start-up Weekend for All" etkinliğine girişimciler, 18 uzman mentor eşliğinde 54 saat boyunca farklı alanlarda yeni girişim fikirlerini ortaya koydu.


Katılımcıların iş fikirlerini belirleyip takımlarını oluşturmasıyla başlayan 54 saatlik maratonda, 28 ekip, jüri üyelerine iş fikirlerini içeren sunumlarını gerçekleştirdi.




- Dereceye giren takımlara bilgisayar ve tablet hediye edildi




Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Verimlilik Uygulamaları Daire Başkanı Dr. Mustafa Kemal Akgül, Turkcell Arıkovanı'ndan Mustafa Can Geçkiner, Keiretsu Forum Türkiye Genel Müdürü Duygu Eren, Adana Sanayi Odası Genel Sekreteri Bora Kocaman, Adana Girişimcilik Merkezi Koordinatörü Prof. Dr. Selçuk Çolak ve UNDP Geçim Kaynakları Sektörü Müdürü Özlem Çavuşoğlu'ndan oluşan jüri, kapsamlı değerlendirmenin ardından ödül kazanan takım ve projeleri açıkladı.


Buna göre, otizimli çocuklara yönelik sanal gerçeklik uygulamaları geliştiren TDVR takımı, diyabet hastalarına yönelik yerli insülin pompası geliştiren DIA-BET, su tasarrufuna yönelik akıllı banyo sistemleri geliştiren 3S7K, Turkcell Arıkovanı'ndan kitlesel fonlama, mentorluk ve networking alanında destek alacak. Ayrıca, Augmented Team, Aki-Tech, Data's, Cashier, 7. Kıta ve Halfman-Half Robot ekipleri, jüri tarafından tablet ve dizüstü bilgisayarlar ile ödüllendirildi.


Yarışmaya katılan tüm ekipler, Adana Girişimcilik Merkezi'nin düzenleyeceği Bootcamp'a kabul edildi. Finale kalan 28 ekip, KOSGEB Adana İl Müdürlüğü ile birebir görüşmeler yaparak teşvik ve desteklerden yararlanma fırsatı bulacak.


İlk 3'e giren takımlara bilgisayar ve tablet hediye edildi. Takımlara ayrıca, Turkcell Arıkovanı'ndan kitlesel fonlama, mentorluk ve network alanında da destek verilecek.




- Tecrübeli isimler girişimcilere yol gösterdi




Girişimcilerle bir araya gelen Adana Girişimcilik Merkezi Müdürü Serap Urunga İş Modeli Eğitimi, Google StartUp Weekend sertifikalı eğitmen, mentor ve Stage Co Kurucu Ortağı Patrick Bosteels ise mentorluk, pitching ve süreç yönetimi konularında katılımcılar, mentor ve jüri üyelerine eğitim verdi.


İki farklı oturumdan oluşan "İlham Veren Konuşmalar" panelinin ilkinde IBM Genel Müdür Yardımcısı İhsan Müderrisoğlu, StartersHub Ortaklık ve Mentorluk İlişkileri Müdürü Günce Onur, Boğaziçi Üniversitesi İş İnsanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülman teknoloji, girişimcilik ve inovasyon konusunda kendi deneyimlerini paylaştı.


İkinci panelde ise Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Verimlilik Uygulamaları Daire Başkanı Dr. Mustafa Kemal Akgül ve Keiretsu Forum Türkiye Genel Müdürü Duygu Eren, katılımcılara kendi girişimcilik deneyimlerini ve tecrübelerini aktardı.




- Suriye krizi nedeniyle ortaya çıkan sorunlara uzun vadeli çözüm önerileri getiriliyor




Verilen bilgiye göre, AB ve UNDP, Türkiye'de yaşayan Suriyeliler ile ev sahibi toplulukların ekonomik ve sosyal dayanıklılığı ile ulusal ve yerel kurumların güçlenmesine katkı sağlamak için iş birliği yapıyor.


50 milyon avro bütçeli ve 2 yıl devam edecek olan proje; Türkiye'de 11 ilde istihdam yaratılmasına katkı sağlanması, yerel yönetimlerin kapasitelerinin ve belediye hizmetlerinin güçlendirilmesi ile Suriyelilere yönelik Türkçe eğitimine odaklanıyor.


Dayanıklılık merkezli, yerel ve sürdürülebilir kalkınma perspektifini odağına alan proje, Suriye krizi nedeniyle ortaya çıkan sorunlara uzun vadeli, kapsamlı ve yapısal çözüm önerileri getiriyor.


Ekonomik entegrasyon, sosyal uyum, yerel kapasitenin desteklenmesi ve bölgesel kalkınmayı merkezine alan Suriye Krizine Yanıt Olarak Türkiye'de Dayanıklılık Projesi,
UNDP'nin sürdürülebilir kalkınma konusundaki 50 yılı aşkın uzmanlığını AB'nin finansal desteği ile bir araya getiriyor.




- İstihdam yaratımı bileşeni




Projenin "istihdam yaratımı" bileşeni, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ile birlikte İzmir, Manisa, Adana, Hatay, Mersin, Kilis ve Gaziantep'te yerel kurumlar, sanayi odaları ve iş dünyası kurumları ile iş birliği içerisinde uygulanacak ve Suriye krizinin, yerel ekonomiler ve iş gücü piyasaları üzerindeki baskılarının hafifletilmesine destek olacak.


İstihdam yaratımı bileşeninin temel amacı, Suriyeli ve ev sahibi topluluk üyelerinin ekonomiye katılımlarının artırılması, girişimcilik, inovasyon, üretim teknikleri, pazarlama, iş geliştirme ve iş yönetimi gibi alanlarda Suriyeli, Türk şirket ve girişimlerin eğitim ve danışmalık hizmetleri kapsamında desteklenerek yerel ekonominin güçlendirilmesi, herkes için yeni iş ve geçim kaynakları olanakları yaratılması, ekonomik entegrasyon ve bölgesel kalkınmanın desteklenmesi olarak belirlendi.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English