Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

"Uluslararası Yerel Yönetimlerde 6. Kadın Şurası"

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam: "Kadın sayısının hem siyasette artması hem de güçlü bir şekilde burada çalışmalarını yapması bizim için çok önemliydi"

Anadolu Ajansı haberine göre;

ANKARA (AA) - AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam, "Kadın sayısının hem siyasette artması hem de güçlü bir şekilde burada çalışmalarını yapması bizim için çok önemliydi." dedi.


Çam, AK Parti Genel Merkezi'nde, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığınca düzenlenen "Uluslararası Yerel Yönetimlerde Kadın Şurası"nın kapanış programında AA muhabirine açıklamalarda bulundu.


Şuranın 6'ncısını düzenlediklerini belirten Çam, "31 Mart sonrasında seçilmiş olan belediye meclis üyelerimizi bir araya getirmek istedik, onlarla AK Parti Genel Merkezi'mizde hem eğitim şeklinde olsun hem de tecrübe paylaşımı şeklinde olsun diye düşündük. Sonra dedik ki 'Uluslararası bir program daha çok yakışır buna' onun için uluslararasına dönüştürdük." diye konuştu.


Çam, 18 ülkeden 44 yabancı konuğu şurada misafir ettiklerini aktararak, "Sayın Cumhurbaşkanımızın konuşmalarıyla birlikte inanılmaz bir coşku vardı, zirveye ulaştı. Gerek genelde gerek yerelde liderimizin bizim önümüzü, yolumuzu açması ve destek olmasıyla birlikte kadın sayısının hem siyasette artması hem de güçlü bir şekilde burada çalışmalarını yapması bizim için çok önemliydi." değerlendirmesini yaptı.


Şuranın bugünkü oturumunu AK Parti Genel Merkezi'nde yaptıklarını ifade eden Çam, "Konuklarımızı Genel Merkez'de ağırlamak istedik. Türkiye'nin merkezi olan yönetiminin de ana unsuru olan AK Parti'nin nasıl bir ortamda çalıştığını görmelerini istedik." dedi.


Çam, sözlerine şöyle devam etti:


"Biz tabii ki liderimizi çok seviyoruz kadın kolları olarak ve kadınlar olarak. Onun bize vermiş olduğu güçle hem partimizi güçlendirmek adına hem de kadınların ekonomide, siyasette ve toplumda yerinin sağlamlaştırılması adına çok çalışıyoruz. Ama gördük ki bütün ülkelerin gelen konuşmacıları bunlar belediye başkanları, ülkelerinde ilk defa seçilmiş belediye başkanları ve zor coğrafyalarda kadının öncelenmediği aksine mücadeleyle gelen kadınlar. Onların da Sayın Cumhurbaşkanımıza hem teşekkürleri hem de takdirlerini duyduk. Liderimizin sadece Türkiye'de değil dünya lideri olduğunu bir kez daha onların dilin duymuş olduk."


Şuraya katılan yabancı katılımcılarla dünyadaki kadınların sorunlarının ortak olduğunu vurgulayan Çam, "Bu birliktelik çok önemli, biz bundan sonra da bu kardeşliğimizin devam etmesi için gayret göstereceğiz. İlişkilerimizi ve diyaloglarımızı devam ettireceğiz. Bu programların sonucunda bir kitap yayınlayacağız inşallah. Herkes kendi ülkesindeki gerçekliği anlatıyor. Herkes kendi ülkesindeki kadınlara yönelik yapılmış olan çalışmaları anlatıyor ve yerelde kadın yönetici olmanın zorlu ama bir o kadar da getirmiş olduğu fırsatları anlatıyor." diye konuştu.


Programda, Ankara Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık, İstanbul Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü ile bazı yabancı katılımcılar da konuşma yaptı.







Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English