Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Uluslararası Ahilik Fuarı ve İş Ahlakı Zirvesi'ne doğru

Cumhurbaşkanlığı yüksek himayelerinde Ticaret Bakanlığı, Konya Valiliği, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KONESOB) ev sahipliğinde 27–30 Kasım 2019 tarihlerinde düzenlenecek Uluslararası Ahilik Fuarı ve İş Ahlakı Zirvesi basın lansmanı Selçuklu Kongre Merkezinde yapıldı.

Uluslararası Ahilik Fuarı ve İş Ahlakı Zirvesi’ne doğru
Toplantının açış konuşmasını KONESOB Başkanı Muharrem Karabacak yaptı.

Başkan Karabacak konuşmasında organizasyon hakkında şu bilgileri verdi: “Ahilik Haftasını kutladığımız bugünlerde Kasım ayında gerçekleştireceğimiz Ahilik Fuarı ve İş Ahlakı Zirvesini burada sizlerle paylaşmaktan gurur duyuyorum. Konya hepimizin bildiği üzere farklı bir şehirdir. Hz. Mevlana’nın diyarı, Ahi Evran’ın makamı, inanç turizminin, hoşgörünün, ticaretin ve Selçuklunun başkentidir. 12. Yüzyılda bu kutlu topraklarda temeli atılarak gelişen ve tüm Anadolu’ya yayılan ancak bugünlerde ticaret ve toplum üstünde etkisinin azaldığı görülen Ahiliği, büyük bir fuar ve zirve ile ülke gündemine taşımak bizim için çok önemliydi. Bu nedenle başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere Sayın Ticaret Bakanımıza, Konya Valimize, Milletvekillerimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Esnaf, Sanatkar ve Kooperatifçilik Genel Müdürümüze, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörümüze, Sanayi Odası Başkanımıza, Ticaret Odası Başkanımıza, fuar ve zirvemize verdikleri destekten dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum" 

Fuar 27 Kasım'da Bakan Pekcan'ın katılımıyla açılacak
Fuarın 27 Kasım’da Ticaret Bakanı  Ruhsar Pekcan’ın katılımıyla açılacağını ifade eden Başkan Karabacak: "İş dünyasının önemli katılımcılarının yer alacağı fuar çerçevesinde düzenlenecek panellerde, iş aleminin en duayen isimleri ve akademisyenleri Ahilik Kültürünün iş dünyasına yansımalarını, Ahilik Kültürünün getirdiği başarı hikayelerini ve ahiliğin geleceğin ticaretine yön vermesini anlatmış ve tartışmış olacaklar. 30 Kasımda gerçekleştireceğimiz zirvenin ise organizasyonumuza verdiği himaye desteği ile bizi onurlandıran Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle açılmasını bekliyoruz. Zirvede birbirinden değerli konuk ve konuşmacılar ile gün boyunca iş dünyasına yön verecek önemli konuları tartışacağız. Ahilik konusundaki en geniş kapsamlı ve katılımlı olmasını beklediğimiz fuar ve zirvemizi geleneksel hale getirip, geçmişten gelen kültürümüzün gelecekteki gücümüz olacağını göstermek hem Türkiye’de hem de uluslar arası iş dünyası ve akademik dünyada ahiliği daha çok anlaşılır ve uygulanır hale getirmek en büyük amacımızdır. Bu duygu ve düşüncelerle yapılacak olan Fuar ve Zirvenin hayırlı ve bereketli olmasını diliyor, İstanbul ve Konya’dan katılım sağlayan tüm basın mensubu arkadaşlarımıza şahsım ve Esnaf Teşkilatımız adına teşekkür ediyorum" dedi. 

"Konya örnek bir il"
Zirvenin ilk kez Konya'da düzenleneceğini belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta kentin, ahilik müessesi ve iş ahlakı üzerine örnek bir il olduğunu anlattı.



Usta, düzenlenecek organizasyonun uluslararası katılımcılarla büyük bir zirve olacağına işaret ederek, şunları söyledi: "Zirvenin içerisinde pek çok etkinlik olacak. Akademik çalışmaların yanında, esnaf ve sanatkarların hünerlerini sergileyeceği fuar alanları yer alacak. Çocukların da etkinlikler içerisine dahil edilerek, ahilik müessesini daha çocuk yaştan itibaren tanıtılacağı, onların da yaşlarına ve becerilerine uygun zanaatkar olarak keşfedebilecek alanlarla pek çok etkinliğin devam edeceği bir zirve olacak. Zirvenin Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde yapılacak olması bunun önemini daha da artırmaktadır. Paydaşlarımızın gerekli ehemmiyeti göstereceklerini iyi bir organizasyonla misafirlerimizi çok iyi ağırlayacağımıza, gelenlerin buradan pek çok değerle ayrılacağına inanıyoruz. Konya'nın değerlerine değer katacağız."  

Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak da Ahilik Haftası etkinliklerinin devam ettiğini, esnafla bir araya geldiklerini vurgulayarak, "Şerbet dağıttık, sohbet ettik, dertleştik. Bu faaliyetler başlamış oldu. Ahiliğin biz de çok büyük anlamı var. Ahiliği sadece bir esnaf dayanışmasından ibaret sayamayız. Toplumun sosyal ekonomik ve kültürel yönden gelişmesinde ve daha ahlaki bir düzeye gelmesine büyük katkı sağlayan bir müesseseden bahsediyoruz." diye konuştu.

Toplantıda, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti İl Başkanı Hasan Angı, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Karabacak, Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca ve Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı da hazır bulundu.

 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English