Son Dakika Haberler

Ulubey Kaymakamlığı, Ulubey Kanyonu ile 131 metre yükseklikten kanyonu izleme imkanı veren cam terasın tanıtımını, ziyaretçilerin sosyal medya hesaplarındaki paylaşımlarla yapmayı planlıyor Kaymakam Aksu: "Ziyaretçilerimize, bölgenin tanıtımı açısından fotoğraflarını sosyal medyada bolca paylaşmalarının ve izlenimlerini yazmalarının önemini anlatıyoruz. Böylelikle kanyon ve cam terasın milyonlarca kişiye ulaşmasını amaçlıyoruz"

Anadolu Ajansı haberine göre;
UŞAK (AA) - SONER KILINÇ - Dünyanın en uzun ikinci kanyonu olan Uşak'taki Ulubey Kanyonu ile 131 metre yükseklikten kanyonu izleme imkanı veren cam teras, ziyaretçilerin sosyal medya hesaplarındaki fotoğraf ve paylaşımlarıyla daha geniş kitlelere tanıtılacak.

Ulubey Kaymakamı Mehmet Aksu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünyanın en uzun kanyonları arasındaki Ulubey Kanyonu'nun seyir zevki yüksek bir görselliğe sahip olduğunu, bölgenin doğal, kültürel ve tarihi yapısının yanı sıra çeşitli doğa sporlarının yapılmasına uygunluğuyla öne çıktığını belirtti. 

Bu doğal güzelliği tanıtmak ve turizmden hak ettiği payı almasını sağlamak amacıyla çeşitli girişimlerde bulunduklarını hatırlatan Aksu, en önemli girişimlerinin ise 131 metre yükseklikten kanyonu izleme imkanı veren, 112 metrekare şeffaf yüzeye sahip "cam teras" olduğunu ifade etti. 

Cam terasın bölgeye ilgiyi artırdığını kaydeden Aksu, "Gemi güvertesi şeklinde tasarlanan cam teras, sahip olduğu şeffaf yüzeyiyle dünyanın en büyüğü. İki ayda yaklaşık 55 bin kişi cam terası ziyaret ederek kanyonu izledi" dedi. 

Ziyaretçilerin tümünün bol bol fotoğraf çektiğini aktaran Aksu, bunu kanyonun tanıtımında etkin şekilde kullanmayı düşündüklerini söyleyerek, şöyle konuştu:

"Sosyal paylaşım sitelerinin etkisi son yıllarda hızla artıyor. Ağırladığımız ziyaretçilerin fotoğraflarını, paylaşımlarını kanyonun lehine çevirmeyi hedefliyoruz. Özellikle Facebook, Twitter, Instagram gibi siteler üzerinden paylaşılacak cam teras ve kanyonla ilgili görsellerle bu konuda önemli bir tanıtım yapacağımızı düşünüyoruz. Ziyaretçilerimize, bölgenin tanıtımı açısından fotoğraflarını sosyal medyada bolca paylaşmalarının ve izlenimlerini yazmalarının önemini anlatıyoruz. Böylelikle kanyon ve cam terasın milyonlarca kişiye ulaşmasını amaçlıyoruz."

İlçenin giriş ve çıkışlarına tanıtım için dev reklam panoları diktiklerini, yörede ulaşım hizmeti veren minibüslerin, Ulubey Kanyonu ve cam terası anlatan görsellerle kaplandığını dile getiren Aksu, bunun için kaymakamlık bünyesinde bir merkezin kurulacağına işaret etti.

Aksu, Park Kanyon Projesi kapsamında kanyon zeminine iniş için asansör kurulacağını belirterek, "Cam teras ile projenin ilk ayağı tamamlandı. Daha sonra kanyon zemininde yürüyüş, bisiklet ve dağcılık faaliyetleri yapılması için gerekli düzenlemeler yapılacak" dedi.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English