Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Ukrayna krizi, İsveç'in dönem başkanlığında da AGİT için önceliğini koruyor

Anadolu Ajansı haberine göre;

KİEV (AA) - Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Dönem Başkanı ve İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde, dönem başkanlığında gerçekleştirdiği ilk yurt dışı ziyaretinin Ukrayna'ya olduğuna dikkati çekerek, "Bu da AGİT'in Ukrayna'daki duruma verdiği önemi ve önceliğini koruduğunu gösteriyor." ifadesini kullandı.


Kiev'de Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba ile Linde çevrimiçi ortak basın toplantısı gerçekleştirdi.


Kuleba, Linde ile Donbas'taki çatışmanın çözümüne ilişkin detaylı görüşme yaptıklarını belirterek, Donbas krizinin çözümüne ilişkin Üçlü Temas Grubunda Rusya tarafının tutumuna yönelik görüşlerini kendisiyle paylaştığını söyledi.


Ülkesinin 2019'da Paris'te gerçekleşen Normandiya Formatı Zirvesi'nde alınan kararlar kapsamında yükümlülüklerini yerine getirdiğini hatırlatan Kuleba, ancak Rusya tarafından aynı şeyi görmediklerini ifade etti.


AGİT İsveç dönem başkanlığının çatışmanın çözümünde önemli rol oynayacağını ve Üçlü Temas Grubunda, Rusya tarafının daha yapıcı tutum sergilemesini umduklarını belirten Kuleba, 2021'de Rusya'nın Ukrayna'ya saldırganlığı konusunun AGİT'in gündeminin merkezinde olacağı için teşekkür etti.


Kuleba, yarın Linde'yle duruma ilişkin gözlem yapmak için Donbas bölgesini ziyaret edeceklerini aktardı.


- Bu ziyaret Ukrayna'daki duruma verilen önemi gösteriyor


Linde, AGİT Dönem Başkanı olarak gerçekleştirdiği ilk yurt dış ziyaretinin Ukrayna'ya olduğuna dikkati çekerek, "Bu da AGİT'in Ukrayna'daki duruma verdiği önemi ve önceliğini koruduğunu gösteriyor." dedi.


27 Temmuz'da alınan kapsamlı ateşkes kararıyla Donbas'taki çatışmaların azalmasını memnuniyetle karşıladıklarının altını çizen Linde, "Ukrayna tarafının bundaki payı daha çok övgüyü hak ediyor." değerlendirmesinde bulundu.


Linde, geçen hafta Donetsk'te 1 Ukrayna askerinin hayatını kaybetmesinin üzücü olduğunu vurgulayarak, asker için taziyelerini sundu.


Ülkesinin AGİT Başkanlığı döneminde önceki başkanlar gibi Kırım dahil Ukrayna'nın egemenliği ve toprak bütünlüğü kapsamında sorunun barışçıl çözümü için çalışmaya devam edeceklerine işaret eden Linde, Minsk Anlaşması, Normandiya Formatı ve Üçlü Temas Grubu kapsamında çalışmaların devam etmesinin önemine değindi.


Linde, Paris'te gerçekleşen Normandiya Formatı Zirvesinde alınan yeni giriş-çıkış noktalarının açılması, esir takası, bölgeyi mayından arındırma kararlarının gerçekleşmesinin önemli olduğunu söyledi.





Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English