Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Ukrayna Dışişleri Bakanından Antalya'daki Kovid-19 tedbirlerine övgü:

"(Antalya'nın) Bu bölgenin özellikle önlemler konusunda ne kadar ciddi adımlar attığını, bizzat gördüm" "(Ukraynalıların) Hem Türkiye'ye hem de özellikle Antalya'ya gelmemeleri için herhangi bir engel görmüyorum"

Anadolu Ajansı haberine göre;

ANTALYA (AA) - Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, Antalya'da yeni tip koronovirüs (Kovid-19) tedbirleri konusunda ne kadar ciddi adımlar atıldığını gördüğünü bildirdi.


Normalleşme sürecinde Antalya'ya gelen ilk konuk bakan olan Kuleba, Muratpaşa ilçesinde yapımı tamamlanan Ukrayna Kültür Parkı'nın açılışına katıldı.


Açılışta, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ile Ukrayna'nın geleneksel ekmek ve tuz ikramıyla karşılanan Kuleba, Ukraynalı ressam ve şair Taras Şevçenko anıtını açtı.


Kuleba, açılışta, parkın Türkiye ile Ukrayna halklarının birbirlerine ne kadar önem verdiğini gösterdiğini söyledi.


Açılışta sadece Ukrayna bayrağını değil, Kırım Tatar bayrağının olmasının kendisini mutlu ettiğini aktaran Kuleba, "Kırım, mutlaka Rus işgalinden kurtarılacak. Eminim ki özgürlük Kırım'a tekrar dönecek." dedi.


Konuşmaların ardından parkta fidan dikimi gerçekleştiren Kuleba, daha sonra Antalya'da yerleşik yaşayan Ukraynalılarla bir süre sohbet etti.


- "Ukraynalıların Türkiye'ye ve Antalya'ya gelmeleri için engel yok"


Kuleba, gazetecilere yaptığı açıklamada, yıllardır milyonlarca Ukraynalının ziyaret ettiği Antalya'ya ilk defa geldiğini söyledi.


Türkiye'nin aldığı Kovid-19 tedbirlerine de değinen Kuleba, şunları kaydetti:


"Bu bölgenin özellikle önlemler konusunda ne kadar ciddi adımlar attığını, bizzat gördüm. Geçen sene Ukrayna'dan Türkiye'ye 1,5 milyon turist geldi. Bu sene pandemiden dolayı rakamlarda biraz azalma olabilir. Ama şu anda hem Türkiye'ye hem de özellikle Antalya'ya gelmemeleri için herhangi bir engel görmüyorum. Birkaç gündür bulunduğum Antalya'da, kaldığım otelde Kovid-19'dan korunmak için gerekli her türlü tedbirin alındığını gördüm, otelin yeri dezenfekte edildi. Dün Türkiye'ye charter bir uçakla geldim. Benimle birlikte Ukraynalı turistler de bulunuyordu ve uçakta hiç boş yer yoktu. İşin en güzel tarafı budur."


Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun kendisine "Türkiye, özellikle turistlerin güvenliğine çok büyük önem veriyor. İlgili tedbirleri alacağız." dediğini aktaran Kuleba, bu sözlerin kendisi için en büyük garanti olduğunu bildirdi.


Ukrayna şarkılarının da söylendiği açılış törenine, Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Andrii Sybiha da katıldı.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English