Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

TZOB Genel Başkanı Bayraktar'dan "Dünya Toprak Günü" mesajı:

"Geleceğe yönelik şartlar (iklim değişikliğinin etkileri) ortadayken tarım topraklarına sahip çıkılması hayati öneme sahiptir. Heba edilecek bir karış toprağımız yoktur"

Anadolu Ajansı haberine göre;

ANKARA (AA) - Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, iklim değişikliğinin etkilerinin, Türkiye'de gelecekte daha fazla hissedileceğini belirterek, "Geleceğe yönelik şartlar ortadayken tarım topraklarına sahip çıkılması hayati öneme sahiptir." ifadesini kullandı.


Bayraktar, 5 Aralık Dünya Toprak Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, toprağın çiftçinin en değerli varlığı olduğunu kaydetti.


Nüfus artışı, çarpık yapılaşma, sanayileşme, turizm, ulaştırma ve kentleşme nedeniyle toprak ve su kaynakları üzerindeki baskının her yıl arttığını vurgulayan Bayraktar, "Erozyon, çölleşme, bilinçsiz ilaç ve gübre kullanımı da tarım arazilerine zarar vermektedir. Bu açıdan, tarımın en temel sermayesi olan tarım arazilerini korumak, sürdürülebilirlik açısından önemlidir." değerlendirmesinde bulundu.


Bayraktar, son yıllarda tarım arazilerinin korunması amacıyla çalışmalar yapıldığını ancak bu çalışmalarla tarım arazilerinin kaybının önlenemediğini belirtti. Bayraktar, Türkiye'de tarım arazilerinin amaç dışı kullanımlarının halen önemli bir sorun olduğuna dikkati çekti.


- "Türk çiftçisi ihracat hedeflerini gerçekleştirecek kararlılığa sahiptir"


​​​​​​​İklim değişikliğinin tarımsal üretimi etkilediğinin altını çizen Bayraktar, şunları kaydetti:


"Dünyada gıda arz ve talebine yönelik gelişmeler ve değişmeler ülkemizi de etkiliyor. Dünyada ve ülkemizde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgının getirdiği sorunlar ve yaşanan ekonomik sıkıntılar üretim şartlarını zorluyor. Yapılan çalışmalar gösteriyor ki iklim değişikliğinin etkileri ile ülkemizde gelecekte çoğu üründe verim azalmaları yaşanacak, su seviyelerindeki azalma sulama imkanlarını kısıtlayacak, artan doğal afetlerin mali yükü artacak, arzda sorunlar daha fazla yaşanacak. Geleceğe yönelik şartlar ortada iken tarım topraklarına sahip çıkılması hayati öneme sahiptir. Heba edilecek bir karış toprağımız yoktur. Tarım arazilerimiz en büyük zenginliğimizdir. Arazilerimiz gelecek nesillerin bizlere emanetidir. Bizim görevimiz günü gelene kadar arazilerimizi korumak, geliştirmek, durumunu iyileştirmek ve zamanı gelince de sahibine yani gelecek nesillere aldığımız gibi bırakmaktır."


Bayraktar, tarım politikalarının, tarım arazilerini korumak, çiftçiyi arazisinde tutmak ve ailesini geçindirecek bir gelecek sağlamak üzerine kurulması gerektiğine işaret ederek, "Türk çiftçisi tecrübesi ve üretme azminin yanı sıra toprağını koruyacak bilince ve ülkemizin ihtiyacı gıdayı üretecek, ihracat hedeflerini gerçekleştirecek kararlığa sahiptir." değerlendirmesinde bulundu.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English