Son Dakika Haberler

TYB Konya Şubesi’nin düzenlediği kültürel etkinlikler programı çerçevesinde bu hafta yazar senarist Ahmet Turgut tarafından “Ortak Hüznümüz Kerbela” konulu bir konferans verildi. Ahmet Turgut konuşmasına, şehit cenazesinden geldiğini, ilk defa bir şehit cenazesinden çıkarak, şehitlerin konuşulacağı bir konferansa katılacağını belirtti.

TYB’de Kerbela konuşuldu
Kerbela ile ilgili Aşkın Şehidi, Aşkın Elçisi, Aşkın Secdesi adlı roman türünde üç ayrı kitabının olduğunu ve bu kitapların Kerbela türündeki ilk roman olduğu için çok tutulduğunu, 21. Baskısının yapılarak 165 bin adet satılığını belirten Ahmet Turgut Kerbela’nın bir ırk mücadelesi, bir maddiyat mücadelesi, bir mezhep mücadelesi, bir iktidar mücadelesi olmadığını, Kerbela’nın Hak – Batıl mücadelesi olduğunu söyledi. 

Ahmet Turgut sözlerini şöyle sürdürdü: “Kerbela’da, Allah ve Rasulünü sevip onlara itaat edenleri gördük, bir de paraya pula itaat edip, itaat ettikleri şeyleri sevenleri gördük. Kur’an-ı Kerim’in Hak ve Batıl mücadelesi adına ümmetlerden örneklendirdiği, genel olarak zikrettiği her şeyi Kerbela vakasında etraflıca görüyoruz. Kerbela bu yönüyle adeta bir tefsirdir, bir furkân’dır. Meselâ Salih Aleyhisselam, Semud Kavmine Cenab-ı Allah’ın tebliğinden dolayı bir deve bıraktı. Dedi ki bu deve kamusal emanet su içme hakkına riayet edin. Dokuz aile bir araya gelerek Vallahi diye sözleşirler ama Salih Aleyhisselam’ın emanetini hunharca boğazlarlar. Kur’an-ı Kerim bunları geçmişlerin hikayesi diye anlatmıyor. Semud kavmi imtihanı başaramadı. Bizim ibret almamız için anlatıyor Kur’an. Şimdi Kerbelaya dönelim. Rasulullah, veda hutbesinde emanet olarak ehli beytini zikretmiş, sizi ehli beytim konusunda uyarıyorum demiş. Kamusal emanet olan bir Hz. Hüseyin var. Hz. Hüseyin su içme hakkına bile riayet edilmeden hunharca katledildi. Ve bu katledilen bir deve değil, insan. İnsan-ı Kamil. Salih Aleyhisselam’da başımızın tacıdır ama emaneti heder edilen hatemül enbiya, nebiler sultanıdır. Kerbela’nın ne olduğuna dair Yezid’den bir ifşaat. Seyyide Zeynep ve Kerbela’nın esirleri Şam’a getirildikleri zaman Yezid şu ifadeyi kullanır. Bedir’deki atalarım bugünü görselerdi benimle gurur duyarlardı. Bedir’de öldürülen üç müşrik Yezid’in babaannesi Hind’in babası, dedesi ve abisi idiler. Bedir’in intikamını aldım diyor. Bedir, dinin varlık, yokluk günüydü. Hz. Hüseyin de yola çıkarken ben bugün Yezid’e biat edersem ceddim Rasulüllah’ın tebliği topraklar altında kalır yani ölür demişti. Dinin tebliği ölmemesi için Yezid gibi bir fasığa biat etmemesi lazımdı. Rasulüllah “Hüseyin bendendir, ben de Hüseyin’denim” buyurmuştu. Ben de Hüseyin’denim demek, Hüseyin’in dâvâsı benim dâvâmdır demektir. Hz. Hüzeyin’in mücadelesi Rasulüllah’ın mücadelesidir. Kerbela’yı Hak – Batıl mücadelesi olarak görmek üzerimize farzdır."

Program TYB Konya Şube Başkanı Prof. Dr. Hayri Erten ve Dr. Gökhan Darılmaz’ın, Ahmet Turgut’a katılım belgesi ve hediye takdimiyle sona erdi.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English