Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

TVHB Merkez Konseyi Başkanı Eroğlu'ndan Dünya Süt Günü mesajı:

"Süt ve süt ürünlerinin kalitesini belirleyen hayvan ve halk sağlığı hizmetleri, işletme şartları, sağım hijyeni, üretim, işleme, depolamayla pazarlama aşamaları dikkatle takip edilmeli"

Anadolu Ajansı haberine göre;

ANKARA (AA) - Türk Veteriner Hekimleri Birliği (TVHB) Merkez Konseyi Başkanı Ali Eroğlu, süt ve süt ürünlerinin kalitesini belirleyen hayvan ve halk sağlığı hizmetleri, işletme şartları, sağım hijyeni, üretim, işleme, depolamayla pazarlama aşamalarının dikkatle takip edilmesi gerektiğini belirtti.


Eroğlu, Dünya Süt Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, sütün insan sağlığı açısından önemini ve toplumsal yaşama katkılarını hatırlatmak amacıyla 2001'den beri her yıl 1 Haziran'da söz konusu günün kutlandığını bildirdi.


Süte ulaşılabilmesi için bu konudaki çalışmaların desteklenmesi gerektiğine dikkati çeken Eroğlu, süt ürünlerinin çeşitlendirilerek coğrafi işaretleme faaliyetlerinin artırılması önerisinde bulundu.


Sütün maliyeti üzerindeki en etkili faktörlerden birinin yem giderleri olduğunu belirten Eroğlu, "Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla döviz kurlarındaki kontrolsüz artış, hayvancılık işletmelerinde dışa bağımlı olan yem giderlerini artırdı. Hayvancılık işletmelerinin artan yem fiyatlarından korunmasına yönelik önlemler alınmalı." değerlendirmesinde bulundu.


Eroğlu, çiğ süt alımında fiyat istikrarının ve rekabetin sağlanması için Et ve Süt Kurumu gibi kurumların süt piyasasının içinde daha fazla olması gerektiğini ifade ederek, şunları kaydetti:


"Süt endüstrisi ve süt üreticileri, son yıllarda basın ve yayın organlarında süt ve süt ürünlerinde taklit ve tağşiş gibi hususların sık sık gündeme gelmesi, yazılı ve görsel basında konunun uzmanları dışındaki kişilerin yanlış bilgi ve beyanları dolayısıyla kamuoyunda zaman zaman tekrar eden bilgi kirliliğinden ciddi zarar görmekte. Süt ve süt ürünlerinin kalitesini belirleyen hayvan ve halk sağlığı hizmetleri, işletme şartları, sağım hijyeni, üretim, işleme, depolamayla pazarlama aşamaları dikkatle takip edilmeli. Bu kapsamda süt ve süt ürünlerinin çiftlikten sofraya geliş sürecindeki aşamalarda veteriner hekimler aktif yer almakta ve almalı. Birlik olarak, sütle toplum ve çevre arasında sıkı bir bağ bulunduğundan süt hayvancılığı ve sektörünün kalkınmasının teşvik edilmesiyle toplum sağlığının korunması, dengeli beslenme, toplumsal refah ve çevre sağlığı gibi konulara da katkı sağlanmış olacağına inanıyor, bu vesileyle Dünya Süt Günü'nü kutluyoruz."



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English