Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Tuzla Belediye Başkanı Yazıcı'dan, ilçedeki "engelsiz taksi" projesine destek

Şadi Yazıcı: "İBB'nin '5 bin taksi ihtiyacı var' iddiasına binaen sivil toplum kuruluşları çok güzel bir öneriyle geliyorlar. 'Madem 5 bin taksiye ihtiyacımız var, 1000 tane minibüsün trafikten kaldırılması ile beraber engelli vatandaşlarımızın da taşınabileceği 1000 engelsiz taksi projesini geliştirdik' diyorlar" "Engelli vatandaşların sosyal hayata ve gündelik yaşama katılması çok önemli. Bir ulaşım problemini aşmak gibi çok önemli. Kanayan bir yaraya parmak basıyorlar"

Anadolu Ajansı haberine göre;

İSTANBUL (AA) - Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Birleşik Minibüsçüler Derneği ile birlikte yürütülen "1000 Engelsiz Taksi" projesinin, engelli vatandaşların sosyal hayata ve gündelik yaşama katılması adına önemli olduğunu ifade etti.


Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Tuzla Aydınlı Mahallesi'ndeki Evora-Tuzla-Marina Minibüs Durağı, düzenlenen törenle hizmete açıldı.


Törene Yazıcı, Birleşik Minibüsçüler Derneği Başkanı Vedat Açıkgöz, minibüs hatlarının bağlı olduğu odaların temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve minibüs şoförleri katıldı. Yazıcı ve katılımcılar, açılış kurdelesini kestikten sonra durağı gezdi.


Açılışta konuşan Yazıcı, dernek ile birlikte projelendirilen, engelli vatandaşların da kullanabileceği "1000 Engelsiz Taksi" projesinin detaylarını paylaştı.


Bir yıldır süren çalışmanın İstanbul'a hayırlı olmasını dileyen Yazıcı, projenin kabul göreceğine inandığını kaydetti.


Şadi Yazıcı, şunları kaydetti:


"İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB), '5 bin taksi ihtiyacı var' iddiasına binaen sivil toplum kuruluşları çok güzel bir öneriyle geliyorlar. Diyorlar ki, 'Madem 5 bin taksiye ihtiyacımız var, 1000 tane minibüsün trafikten kaldırılması ile beraber engelli vatandaşlarımızın da taşınabileceği 1000 engelsiz taksi projesini geliştirdik' diyorlar. Bu konuyu ben de inceledim ve çok önemli bir proje. Engelli vatandaşların sosyal hayata karışması, medeniyet ve gelişmişlik göstergelerinde çok önemli bir unsur. Engelli vatandaşların sosyal hayata ve gündelik yaşama katılması çok önemli. Bir ulaşım problemini aşmak gibi çok önemli. Kanayan bir yaraya parmak basıyorlar. Sivil toplum kuruluşlarının kamuya böyle bir öneri getirmeleri bambaşka bir güzelliktir. Demokrasilerde bu vardır."


Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, açılışını gerçekleştirdikleri Aydınlı-Evora-Marina Minibüs Durağı'na da belediye olarak ellerinden geldiği kadar destek vermeye çalıştıklarını belirterek, "Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi ulaşım medeniyettir. Dolayısıyla bunu sağlayan oda ve derneklerin bizim için çok önemli olduğunu her zaman ifade ettim. Vatandaşımızın daha kolay bir şekilde hizmetlere, tüm tesislerimize ulaşabilmesi, kamudan bütün hizmetleri alabilmesi sosyal yaşam için çok kıymetlidir." ifadelerini kullandı.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English