Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Tuz Gölü’nü koruyacak tesisler tamamlandı

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Tuz Gölü ekolojisini korumak için başlattıkları Cihanbeyli ve Kulu ilçelerindeki dört atık su arıtma tesisinin tamamlandığını söyledi. Tesislerin tamamının ileri biyolojik arıtma özelliğine sahip olduğunu ve son teknolojik donanımlarla yapıldığını kaydeden Başkan Altay, “Cihanbeyli ve Kulu ilçelerimizden kaynaklanan atık sular sağlıklı bir şekilde arıtılacak ve Tuz Gölü’nün korunmasına katkı sağlayacak.” dedi.

Tuz Gölü’nü koruyacak tesisler tamamlandı
Konya Büyükşehir Belediyesi Cihanbeyli merkez ve Gölyazı Atık Su Arıtma Tesisleri ile Kulu Ömeranlı ve Tuzyaka Atık Su Arıtma Tesislerini tamamladı.

Bakanlar Kurulu Kararı ile “Özel Çevre Koruma Bölgesi” ilan edilen, biyolojik çeşitliliğin korunması açısından büyük önem taşıyan ve uluslararası kriterlere göre A sınıfı bir sulak alan olan Tuz Gölü’nü koruma amaçlı yapılan atık su arıtma tesisleri hedeflenen tarihte tamamlandı.
ÇEVRE KİRLİLİĞİ ÖNLENECEK
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, atık su arıtma tesislerinin sağlıklı çevre oluşumuna büyük katkısı olduğunu belirterek, “Cihanbeyli ilçe merkezi ve Gölyazı Mahallesi ile Kulu Ömeranlı ve Tuzyaka mahallelerinden kaynaklanan atık sular nihai olarak Tuz Gölü’ne deşarj ediliyordu. Tuz Gölü Havzası’nda çevre kirliliğinin önlenmesi için bu mahallelerden kaynaklanan atık suların arıtılması için tamamladığımız tesisler büyük önem arz ediyor.” ifadelerini kullandı.
SULAMA AMAÇLI KULLANILABİLECEK
Tesislerin, birinci derece doğal sit olarak tescil edilen Tuz Gölü’nün korunmasına büyük katkı sağlayacağını kaydeden Başkan Altay, tamamı ileri biyolojik arıtma özelliğine sahip tesislerin son teknolojik donanımlarla yapıldığını söyledi. Başkan Altay, “Tesislerimizin tamamında Kentsel Atık Su Arıtma Yönetmeliği’ne istinaden hassas bölgeler için deşarj standartları seçildi. Tesislerimiz, uzun havalandırmalı aktif çamur prosesli olup karbon gideriminin yanında azot ve fosfor giderimi de yapacak. Atık su arıtma tesislerimizde atık sular çevreye zarar vermeyecek şekilde arıtılacak ve arıtılmış atık sular sulama amaçlı da kullanılabilecek. Hayırlı olsun.” diye konuştu.
Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan ve test aşaması sonrası hizmet vermeye başlayacak Cihanbeyli İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi 4 bin 500 metreküp/gün; Ömeranlı’daki tesis 1500 metreküp/gün; Gölyazı İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi 400 metreküp/gün ve Tuzyaka’daki tesis 400 metreküp/gün kapasiteli olarak hizmet verecek.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 5
  • 0
  • 2
  • 2
  • 0
  • 0
  • 1
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English