Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

"TÜVASAŞ, yüksek hızlı tren ihtiyacımızı karşılayacak"

Türk-İş İl Temsilcisi Cemal Yaman: "TÜVASAŞ, çok yüksek fiyatlarla alınan, bakım ve onarım giderleriyle uzun süreli çok yüksek maliyetler oluşturan yüksek hızlı tren ihtiyacımızı, yerli ve milli 225 kilometrelik tren setlerini üreterek karşılayacaktır"

Anadolu Ajansı haberine göre;
SAKARYA (AA) - Demiryol-İş Sendikası Sakarya Şubesi Başkanı ve Türk-İş İl Temsilcisi Cemal Yaman, Türkiye Vagon Sanayii AŞ'nin (TÜVASAŞ) yurt dışından çok yüksek fiyatlarla alınan yüksek hızlı tren ihtiyacını, yerli ve milli 225 kilometrelik tren setlerini üreterek karşılayacağını belirtti.

Yaman, sendika binasında düzenlediği basın toplantısında, sahip oldukları ve yaptıklarıyla ülkenin ve bölgenin göz bebeği olan TÜVASAŞ'ın, yaklaşık 70 yıldır yenilenen ve artan üretim gücü, yeni ürünler ve pazarlar üretmenin, başarmanın haklı gururunu yaşadığını söyledi.

TÜVASAŞ'ın taşıdığı yüksek katma değer üretme potansiyelini ancak önündeki engellerin ortadan kaldırılmasıyla hayata geçirebileceğini aktaran Yaman, yerli ve milli raylı taşıt üretim kapasitesinin uluslararası tekeller karşısında güçlendirilmesi ve rekabete uyumlu hale getirilmesinin zorunlu olduğunu vurguladı.

Beş yıl önce başlatılan 160 kilometre hızlı Elektrikli Milli Tren Seti Projesi'nin, Genel Müdür İlhan Kocaarslan'ın göreve başlamasıyla yüksek ivme kazandığını aktararak, "Geçtiğimiz 1,5 yıl içinde, Alüminyum Gövde Fabrikası kurulumu, araç tasarım çalışmaları ve komponent teminleri tamamlanarak üretim çalışmaları başlatılmıştır. Üretilecek olan bu milli trenimiz aynı zamanda Ada ekspresinde de kullanılacaktır. 100 araçlık siparişin ilk partisi olan 5 araçlık prototip dizi, 2019 yılı sonunda raylara indirilecek ve milletimize armağan edilecektir." ifadelerini kullandı.

- "160 ve 225 kilometre hız yapabilen milli trenler üretilecek"

Yaman, bu setlerin yurt dışından ithal edilmesi durumunda ülke ekonomisine 10 milyarlarca doların üzerinde ciddi yük getireceğini vurgulayarak, bu tesiste yalnız Milli EMU'nun değil, metro, hafif raylı sistem, hızlı ve yüksek hızlı tren araçlarının da gövdelerinin üretilebileceğini bildirdi.

TÜVASAŞ'ta tasarımı sürdürülen 225 kilometre hıza sahip bu araçların Hızlı ve Yüksek Hızlı Tren İşletmeciliği için yapılan yollarda rahatlıkla kullanılabileceğini aktaran Yaman, "Yani bizim Yüksek Hızlı Tren Setleri'ni ithal etmemize gerek kalmayacaktır. TÜVASAŞ, çok yüksek fiyatlarla alınan, bakım ve onarım giderleriyle uzun süreli çok yüksek maliyetler oluşturan yüksek hızlı tren ihtiyacımızı, yerli ve milli 225 kilometrelik tren setlerini üreterek karşılayacaktır. TÜVASAŞ bununla da yetinmeyecek, bu vizyonuyla ihtiyaç duyulması durumunda Cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023'te yüksek hızlı trenleri yerli ve milli olarak ülkemizin demir yolu hatlarına kazandıracağına inancımız tamdır." şeklinde konuştu.

Yaman, TÜVASAŞ'ın 160 ve 225 kilometre hızdaki Milli Elektrikli Tren Setleri için ASELSAN ile iş birliği anlaşması yaptığını anımsattı.




Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English