Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

TUSAŞ yeni teknolojilere akademiyle kanatlanacak

Türkiye'nin lider havacılık şirketi TUSAŞ, Teknoloji Yol Haritası'nda bulunan ve öncelikli alan olarak belirlenen akademik çalışma konularında 9 üniversitede 69 doktora öğrencisinden yararlanacak.

TUSAŞ yeni teknolojilere akademiyle kanatlanacak
Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), Teknoloji Yol Haritası'ndaki akademik çalışma konuları için Türkiye'nin önde gelen üniversitelerindeki doktora programları ve burada sunulan desteklerden yararlanacak.

Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu insanlı/insansız hava araçları üreten TUSAŞ, sahip olduğu kabiliyetleri geliştirmek ve yenilerini kazanmak amacıyla çok çeşitli insan kaynağı zenginleştirme programları yürütüyor.

Şirket son olarak Türkiye'nin önde gelen üniversiteleriyle iş birliği yaparak TÜBİTAK tarafından düzenlenen 2244 Sanayi Doktora Programı'na başvurdu.

Sanayide ihtiyaç duyulan doktora derecesine sahip insan kaynağının yetiştirilmesi ve doktora dereceli araştırmacı istihdamının teşvik edilmesi amacıyla hayata geçirilen programa kabulde TUSAŞ oldukça yüksek bir performans gösterdi.

Söz konusu destek programı çerçevesinde, iş birliği sağlanan 9 üniversite ve 69 doktora öğrencisi için yapılan başvurunun hepsi kabul edildi. Böylece 500’den fazla doktora öğrencisinin desteklendiği programda şirketin payı yüzde 13’e karşılık geldi.

TUSAŞ'ın Gazi Üniversitesinde 3, Yıldız Teknik Üniversitesinde 7, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsünde 4, Orta Doğu Teknik Üniversitesinde 9, Bilkent Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji Enstitüsünde 20, İstanbul Teknik Üniversitesinde 3, Yıldırım Beyazıt Üniversitesinde 3, Uludağ Üniversitesinde 14, Sabancı Üniversitesinde 6 doktoralı bursiyeri olacak.

Program kapsamında, öğrencilere eğitimleri boyunca aylık 4 bin 500 lira burs veriliyor. Bu tutarın yüzde 25’i firma tarafından ödeniyor. Doktora sonrasında mezunlara 3 sene boyunca istihdam desteği sağlanıyor.

TUSAŞ, Teknoloji Yol Haritası kapsamında farklı test ihtiyaçlarını karşılayabilecek şekilde, farklı tipte model destek ve hareketlendirme sistemlerinin tasarlanması; sesaltı, sesgeçişi ve sesüstü hızlarda çalışan, farklı şekil ve konfigürasyonlardaki dahili silah yuvalarında oluşan boşluk akımının rüzgar tüneli testleri ile incelenmesi; askeri veya sivil amaçlı, sabit veya döner kanatlı, yenilikçi konfigürasyonlardaki hava araçlarının kavramsal tasarımlarının rüzgar tüneli testleri ile değerlendirilmesi; rüzgar tüneli testlerinin zaman ve maliyet etkin yapılabilmesi gibi konularda doktora çalışmalarına ihtiyaç duyuyor.


 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English