Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

TÜRSAB'dan orman yangınlarından olumsuz etkilenen Ege ve Akdeniz için "Yeniden Yeşert" kampanyası

TÜRSAB, yangınlar nedeniyle zarar gören bölge insanına destek amacıyla tüm vatandaşları tatillerini bu bölgelerde geçirmeye davet etti TÜRSAB: "Dünyanın en güzel sahilleri de dünyanın en misafirperver insanları da sizi bekliyor. Tahrip olan bitki örtüsünün, ağaçların yeniden canlandığını görmek, geleceğimize ve hayallerimize her zamankinden daha sıkı sarılmamız gerektiğini sizlere hatırlatacak"

Anadolu Ajansı haberine göre;

ANKARA (AA) - Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), orman yangınları nedeniyle zor bir turizm sezonu geçiren Ege ve Akdeniz bölgeleri için "Yeniden Yeşert" kampanyası başlattı. Kampanya kapsamında tüm vatandaşlar tatillerini bu bölgelerde geçirmeye davet edildi.


TÜRSAB'dan yapılan açıklamaya göre Kovid-19 salgını ve doğal afetler bu yıl turizm bölgelerini olumsuz etkiledi.


Bölge halkı da turizm tesislerimiz de tam anlamıyla var olma mücadelesi verirken, TÜRSAB Ege ve Akdeniz bölgelerindeki bu tabloyu değiştirmek için harekete geçti.


Herkese bölge halkına destek çağrısı yapan TÜRSAB, yangınlar nedeniyle ciddi zarar gören esnaf ile turizm tesislerine "nefes olabilmek" adına tatillerin bu bölgelerde geçirilmesini istedi.


Bölgede yöresel ürünlerini satmaya çalışan çiftçilerden küçük esnafa, otellerde çalışanlardan geçimini turizmden kazanan tüm bölge halkının bu desteğe ciddi anlamda ihtiyacı olduğu belirten TÜRSAB kampanyasında, şu ifadelere yer verildi:


"Dünyanın en güzel sahilleri de dünyanın en misafirperver insanları da sizi bekliyor. Tahrip olan bitki örtüsünün, ağaçların yeniden canlandığını görmek, geleceğimize ve hayallerimize her zamankinden daha sıkı sarılmamız gerektiğini sizlere hatırlatacak. Tatil planlarınızı bu bölgelerde yaparak tarlasına domates eken köylümüze, eşsiz doğal tarihi güzelliklerimizi tanıtan rehberimize, canla başla çalışan hizmet sektörümüze, geçimini turizmle sağlayan tüm vatandaşlarımıza can suyu olabilirsiniz."


- 5 büyükşehirde kampanya


TÜRSAB "Yeniden Yeşert" kampanyasını Türkiye'ye duyurmak için etkinlikler düzenlenecek.


Bu kapsamda İstanbul, İzmir, Gaziantep, Bursa ve Ankara'da belediyelerin desteği ile billboardlarla "Yeniden Yeşert" kampanyası vatandaşa duyurulacak. Her gün milyonlarca insanın kullandığı metrolardaki ekranlarda da kampanyanın görselleri yayınlanacak.


Ayrıca, TÜRSAB TV ekibinin afet bölgesindekilerle yaptığı röportajlar ulusal medya mecralarında yer bulacak.


- İşletmeci ve esnaftan çağrı


Bölgede faaliyet gösteren turizm işletmecileri ile küçük esnaf da vatandaşları kampanyaya destek olmaya çağırdı.


Marmaris'te apart otel işletmecisi Melike Tolan Demirtaş, yangından büyük ölçüde etkilendiklerini aktararak, "Marmaris'te ve civarında birçok yer yandı evet ama denizimiz hala mevcut. Doğamız birçok yerde hala çok güzel, gezilecek, görülecek yer hala çok fazla. En önemlisi burada bu işi yapan tüm çalışma arkadaşlarımın, esnafın desteğe ihtiyacı var. Yangında canla başla, uyumadan bize yardım ettiler. İnsanlar yardım gönderdi, tabii ki hepsi için çok teşekkür ederiz. Problem yeni başlıyor. Sadece desteğinize çok ihtiyacımız var. Lütfen gelin, görün, en ekonomik şekilde tatilinizi yapın, bizi bu konuda da yalnız bırakmayın." değerlendirmesinde bulundu.


Esnaf Hamza Ünlü de turizm sezonunun devam ettiğini ve önlerinde 2 ay bulunduğunu ifade ederek, ziyaretçileri beklediklerini söyledi.


Yöresel ürünler satan Bodrumlu esnaf Fatoş Gültan ise yangından önemli oranda etkilendiklerini dile getirerek, "Müşterilerimizi, turistlerimizi Muğla'ya bekliyoruz. Hem Milas hem Ören halkı için bu çok iyi olacaktır. Herkes buyursun gelsin." diye konuştu.





Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English