Son Dakika Haberler

"Üyelerimiz e-birlik projesi kapsamında 2 milyon 172 bin sözleşmeyi kayıt altına alarak bir havuzda topluyor. Bu, Türk ekonomisi için de çok önemli bir veridir. Biz de asgari ücretin altında iş kabulü yasaktır, anayasal suçtur, bunları takip ediyoruz"

Anadolu Ajansı haberine göre;
ORDU (AA) - Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanı Nail Sanlı, "Üyelerimiz e-birlik projesi kapsamında 2 milyon 172 bin sözleşmeyi kayıt altına alarak bir havuzda topluyor. Bu, Türk ekonomisi için de çok önemli bir veridir. Biz de asgari ücretin altında iş kabulü yasaktır, anayasal suçtur, bunları takip ediyoruz" dedi.

Ordu'da çeşitli ziyaretlerde bulunan Sanlı, AA muhabirine, TÜRMOB'a bağlı 85 odanın 98 bin üyeye sahip olduğunu söyledi.

Mesleklerindeki en büyük sorunun haksız rekabet olduğunu vurgulayan Sanlı, şöyle konuştu:

"TÜRMOB olarak bu durumun köklü bir çözüme kavuşmasını arzu ettik. Meslektaşlarımızın bu sorununu çözebilmek için 'e-devlet' ile  uyumlu çalışabilecek e-birlik projemizi hizmete sunduk. Burada meslek mensuplarımız kimlik, kaşe, ruhsat müracaatlarını, nakillerini ve her şeylerini e-birlik üzerinden yapabildikleri gibi en önemli modüllerden bir tanesi haksız rekabetle mücadele modülüdür. Bütün üyelerimiz müşterileriyle yapmış oldukları sözleşmeleri buraya bir havuza giriyorlar."

Sanlı, üyelerinin, e-birlik projesi kapsamında 2 milyon 172 bin sözleşmeyi kayıt altına alarak bir havuzda toplandığını belirterek, "Bu, Türk ekonomisi için de çok önemli bir veridir. Biz de asgari ücretin altında iş kabulü yasaktır, anayasal suçtur, bunları takip ediyoruz. Meslek mensuplarımızın müşterileriyle yapmış olduğu sözleşmeleri kontrol ediyoruz. Bu proje sayesinde inşallah haksız rekabet haklı rekabete dönüşür" diye konuştu.

Türkiye'nin zor bir dönemden geçtiğini işaret eden Sanlı, şunları söyledi:

"Kurulduğumuz tarihten bugüne kadar hiç mesleki sorunlarımızı ülke sorunlarından ayırmadık. Hatta bu bizim için slogan halindedir, 'Mesleki sorunlar ülke sorunlarından ayrı tutulamaz' diye. Bizim bütün sorunlarımız çözülse içinde bulunduğumuz özellikle doğuda, güneydoğuda yaşanan terör olayları bitmediği müddetçe biz kendimizi mutlu sayamayız. Ülke bugün gerçekten zor bir süreçten, zor koşullardan geçiyor. Her dönemden çok daha fazla birliğe, beraberliğe ve sağduyuya ihtiyacımız var. Aidiyet duygumuzu fazlasıyla yaşamamız, yaşatmamız ve geliştirmemiz gerekiyor."

- "Asgari ücretin bin 300 lira olmasından herkes hem fikir"

Sanlı, asgari ücrete ilişkin toplantılara ve görüşmelere katıldığına da değinerek, şöyle devam etti:

"İş dünyası ile sendikalar arasında ufak, tefek maliyetlemenin paylaşılması noktasında bazı anlaşmazlıklar var. İş dünyasıyla, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğiyle, TESK, sendika konfederasyonlarıyla yapmış olduğumuz görüşmelerde asgari ücretin bin 300 lira olmasında herkes hem fikir. Ancak asgari ücretin bin 300 lira olması noktasında kıdemli elemanların yaratacağı makası ve bu makasın yaratacağı maliyetlemenin paylaşılmasında sorun var. İş dünyası benim anladığım kadarıyla yüzde 50, yüzde 50 paylaşıma hazır. Yani 'yarısını devlet karşılasın, yarısını biz karşılayalım' şeklinde. Herhalde birkaç gün içerisinde bu iş el sıkışma boyutuna gelir. Biz de bunu destekliyoruz."


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English