Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

"TÜRKSAT uydu ücretlerini yüzde 50 indirmeli ve Türk lirasına dönmelidir"

Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan, Türksat'ın uydu ücretlerini yüzde 50 indirmesi ve Türk lirası üzerinden işlem yapması gerektiğini belirtti.

“TÜRKSAT uydu ücretlerini yüzde 50 indirmeli ve Türk lirasına dönmelidir“
Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan, bir açıklama yaparak yerel televizyonların yaşadığı sıkıntıları anlattı. Yerel televizyonların yaşanan ekodnomik sıkıntılardan dolayı kapanma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını ifade eden Burhan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi.

Sinan Burhan konuyla ilgili yaptığı açıkmada şunları kaydetti: 

"TÜRKSAT uydu ücretlerini yüzde 50 indirmeli ve Türk Lirasına dönmelidir. Artan dolar fiyatları yerel medyayı kapanma noktasına getirmiştir. TÜRKSAT dolara bağlı ödeme almaktadır. Doların artması uydu fiyatlarını artırmaktadır. TÜRKSAT yönetimi yerel televizyonları rahatlatmak için bir an önce mpg4 taraması yapmalı ve ücretli yüzde 50 indirmelidir.

Anadolu medyası her zaman milli iradenin yanında yer almıştır. Anadolu medyası ara rejimin yanında yer almaz. Anadolu medyasından darbeci olmaz. Anadolu medyasından mandacı olmaz.  Anadolu medyası kurtuluş savaşındaki kuvayi Milliye ruhuna sahiptir.

Bizler 27 Mayıs darbesine destek vermedik. Biz 12 Eylül darbesinde yoktuk. 28 Şubata direndik. 17-25 Aralık darbe girişimini yapan Fetö'ye karşı Cumhurbaşkanımıza destek verdik. 15 Temmuz da saat 22.00’den itibaren darbe karşıtı yayınlar yaptık. Halkımızı meydanlara çağırdık ve bir ay boyunca demokrasi nöbetini bırakmadık. 
Yerel medyanın korunması gerekir. Yerel medya milli birliğimizin teminatıdır. Demokrasi ve insan haklarının teminatıdır.

Sayın Cumhurbaşkanımız sizlere buradan imdat çağrısında bulunuyoruz. Yerel televizyonlar kapanmak üzeredir. 25 yıldır yayın yapan yerel televizyon kanalları kapanma tehlikesi yaşıyor. Uydu ücretlerini ödeyemez hale geldik.

Ulusal televizyon kanalları ile yerel televizyon kanalları aynı ücreti ödüyor. Bu adaletsizliğe bir dur demek gerekir. Bizlerin reklam pastasından aldığımız pay sınırlıdır. Ayakta kalmaya çalışıyoruz. Artık soluk alamaz hale geldik.

Sayın Cumhurbaşkanım sizler her daim yerel televizyonların yanında yer aldınız.  Yerel medyanın sorunlarının çözümü noktasında bürokrasiye, hükümete talimat verdiniz ancak bu konuda bir adım atılmadı. Bürokrasinin kör ve sağır koridorlarında kaybolduk. Bu sorunun çözümü için siyaset mekanizması da adım atmıyor. Tamam, haklısınız diyorlar bir çözüm yok. Artık biz çok yorulduk.

Binlerce istihdam yapan, vergi veren, kendi ili ve ilçesinin tanıtımını yapan yerel televizyonlar teker teker kapanacaktır. TÜRKSAT yönetimi geçen yıl kar ettiğini açıklamıştır. Ama bizler zarar ediyoruz. Artık fedakarlık zamanı TÜRKSAT’tadır. Yerel televizyonlar kapanırsa başta TÜRKSAT zarar edecektir. Ayrıca Türk demokrasisi ve milli irade ağır bir yara alacaktır.

Ayrıca son dönemlerde uluslararası medya kuruluşları ülkemizi üst haline getirmişlerdir. Bu kuruluşları ülkemizin yararına faaliyet yapacak değiller. O nedenle yerli ve milli Anadolu medya güçlendirilmelidir" 

 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English