Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

"Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması 2019’da" KTO Karatay farkı

Türkiye’deki üniversite öğrencilerinin üniversite deneyimleri hakkında geniş bir bakış açısı sunan "Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması 2019" (TÜMA) açıklandı. KTO Karatay Üniversitesi “Vakıf Üniversitelerinin Genel Memnuniyet” sıralamasında 65 üniversite içerisinde 19. sırada yer aldı.

“Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması 2019’da“ KTO Karatay farkı
Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜniAr) tarafından yapılan ve Türkiye’deki üniversite öğrencilerinin üniversite deneyimleri hakkında geniş bir bakış açısı sunan "Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması 2019" (TÜMA) açıklandı.

Nitelikli akademik kadrosu ve öğrencilerine sunduğu olanaklarla birçok kategoride üst sıralarda yer almayı başaran Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi, 2018 yılında olduğu gibi 2019 yılında da başarıları ile göz doldurdu. 

123 devlet ve 65 vakıf olmak üzere 188 üniversitede öğrenim gören 35.715 öğrenciden öğrenim gördükleri üniversiteye ilişkin verilerin toplandığı, Türkiye’de lisans düzeyinde öğrenim gören öğrencilerin deneyimlerini ve memnuniyetlerini anlama, üniversitelerin daha öğrenci merkezli olma yolunda ilerlemelerine katkı sağlama amacıyla hazırlanan TÜMA 2019 Raporu yayımlandı. Raporda Farklı ana başlıklar altında vakıf ve devlet üniversitelerinin incelendiği araştırmada, "Öğrenim Deneyiminin Tatminkârlığı", "Yerleşkenin ve Yaşamının Doyuruculuğu", "Akademik Destek ve İlgi”, “Kişisel Gelişim ve Kariyer Desteği" gibi çeşitli kategorilerde "A+", "A", "B", "C", "D" ve "FF" harf puanlama sistemi ile üniversitelerin başarısı değerlendirildi.

KTO Karatay Üniversitesi, “Vakıf Üniversitelerinin Genel Memnuniyet” Sıralamasında 19. Sırada 
“İş Hayatına Açılan Kapı” sloganıyla eğitim faaliyetlerini sürdüren ders ortamında ve kampüs içerisinde öğrencilerinin memnuniyetine de son derece önem veren KTO Karatay Üniversitesi, “Vakıf Üniversitelerinin Genel Memnuniyet” sıralamasında 65 üniversite içerisinde 19. sırada yer aldı.

“Öğrenim Deneyimi Tatminkârlığı” Sıralamasında A Düzey Üniversiteler Arasında

Geniş laboratuvar imkânları, uygulama alanları, sanal mahkemesi ile öğrencilerinin en güncel bilgi teknolojilerinden yararlanmasına imkân sağlayan KTO Karatay Üniversitesi, “Öğrenim Deneyimi Tatminkârlığı” sıralamasında 188 üniversite içerisinde 20. sıraya yerleşerek A düzey üniversiteler arasında olmayı başardı.

KOP Bölgesi Üniversiteleri Arasında İlk Sırada 

Her geçen gün büyüyen modern kampüsü ve sosyal alanları ile öğrencilerine sunduğu olanakları genişleten KTO Karatay Üniversitesi, “Üniversitelerin Genel Memnuniyet Sıralaması’nda” KOP Bölgesi Üniversiteleri arasında da 12 üniversite içerisinde ilk sıraya yerleşti. Sıralamada KTO Karatay Üniversitesi’ni; Konya Teknik Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi takip etti. 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English