Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Türkiye Sigorta Birliği'nden SEDDK'nin yönetmelik değişikliğine destek

TSB Genel Sekreteri Özgür Obalı: "Son bir yılda yedek parça fiyatları ve araç değerlerindeki yükseliş nedeniyle hasar maliyetleri yüzde 89 civarında arttı. Burada bir düzenleme yapılması zorunluluk halindeydi ve süreçte SEDDK ile görüş alışverişi içindeydik. TSB olarak varoluş amacımız doğrultusunda ürünleri sigortalılarımız lehine geliştiren bu adımları önemsiyoruz" "Yönetmelikle ‘eksik sigorta’ya da çözüm üretildi. 50 bin TL maddi, 500 bin TL bedeni tazminat rakamları 2'ye katlanarak 100 bin T

Anadolu Ajansı haberine göre;

İSTANBUL (AA) - Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Genel Sekreteri Özgür Obalı, Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) tarafından Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortasında Tarife Uygulama Esasları Hakkında Yönetmelik'te yapılan değişikliklere ilişkin, "Son bir yılda yedek parça fiyatlarındaki ve araç değerlerindeki yükseliş nedeniyle hasar maliyetleri yüzde 89 civarında arttı. Burada bir düzenleme yapılması zorunluluk halindeydi ve süreçte SEDDK ile görüş alışverişi içindeydik. TSB olarak varoluş amacımız doğrultusunda ürünleri sigortalılarımız lehine geliştiren bu adımları önemsiyoruz." ifadelerini kullandı.


Obalı, dün Resmi Gazete'de yayımlanan Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortasında Tarife Uygulama Esasları Hakkında Yönetmelik'te yapılan değişikliklere ilişkin açıklamasında, ilgili otoriteler tarafından kamu yararı gözetilerek detaylı hesaplamalar yapıldığını, söz konusu düzenlemenin, enflasyonun getirdiği mevcut yüklere karşı bir değişiklik olduğunu bildirdi.


Trafik sigortasının çok geniş bir kesime hitap ettiğini belirten Obalı, "2021 verilerine göre, 25 milyon aracın 20 milyondan fazlası sigortalı. Son bir yılda yedek parça fiyatlarındaki ve araç değerlerindeki yükseliş nedeniyle hasar maliyetleri yüzde 89 civarında arttı. Burada bir düzenleme yapılması zorunluluk halindeydi ve süreçte SEDDK ile görüş alışverişi içindeydik. TSB olarak varoluş amacımız doğrultusunda ürünleri sigortalılarımız lehine geliştiren bu adımları önemsiyoruz." ifadelerini kullandı.


Obalı, binbir zorlukla elde edilen varlıklara sahip çıkmak için sigortanın önemli olduğunu, yönetmelikle en önemli konu olarak teminatların ele alındığını aktararak, "Sigorta sektörü olarak iklim değişikliğiyle birlikte yükselen ihtiyaçları da karşılayacak bir teminat artışını uzun zamandır istiyorduk. Yönetmelikle ‘eksik sigorta'ya da çözüm üretildi. 50 bin TL maddi, 500 bin TL bedeni tazminat rakamları 2'ye katlanarak 100 bin TL ve 1 milyon TL'ye ulaştı." değerlendirmesinde bulundu.


- Aracın yakıt cinsi ve emisyon değerlerine göre fiyatlama yapılabilecek


Özgür Obalı, SEDDK'nin yayımladığı yönetmelikle prim indirim/artırım oranlarına ek olarak araçların yakıt cinsine ve emisyon değerlerine göre yüzde 10 ek artırım/indirim yetkisinin yüzde 20 olarak revize edildiğini, burada daha çevreci araçların prim olarak da teşvik edilmesinin amaçlandığını kaydetti.


Obalı, bu kapsamda 1 Haziran 2022'den itibaren geçerli olacak azami primlerin, Mayıs 2022'deki azami primlere yüzde 25 eklenerek uygulanacağını belirterek, tavan primlerin aylık artış oranında şimdilik mayıs ayı itibarıyla belirlenen yüzde 2,25'lik artışın uygulanmaya devam etmesini beklediklerini bildirdi.





Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English