Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Türkiye normalleşmeye hazırlanıyor: Vatandaşlar illerdeki durumu takip edecek

Türkiye 1 Mart'ta normalleşmeye başlıyor. 'Yerinde karar' dönemiyle birlikte, illerdeki vaka yoğunluğuna göre normalleşme adımları atılacak. Vaka sayısının dışında aşı ve hastane durumu da bu süreçte önemli olurken, vatandaşlar da bu verileri ve kentte alınan kararları 'hava durumu' takip eder gibi görecek.

Türkiye normalleşmeye hazırlanıyor: Vatandaşlar illerdeki durumu takip edecek
Türkiye 1 Mart itibarıyla normalleşme adımları atmaya hazırlanırken, yeni detaylar ve haberler de gelmeye devam ediyor. Bilim Kurulu tavsiyesi sonrası alınan kararla başlayacak olan 'Yerinde karar' dönemiyle, illerdeki vaka yoğunluğuna göre normalleşme adımları atılacak. Vaka yoğunluğunun yanı sıra illerdeki aşılama oranı ve hastanelerin durumu na göz önünde bulundurulacak.

İLLER 4 RİSK GRUBUNA AYRILACAK
Ülke genelindeki her il, Sağlık Bakanlığı'nın belirlediği vaka, aşılama oranı gibi ölçütler çerçevesinde 'düşük', 'orta', 'yüksek' ve 'çok yüksek' olmak üzere 4 risk grubunda sınıflandırılacak. Bu risk grupları gözetilerek mart itibarıyla kademeli normalleşme süreci başlatılacak.

Normalleşme takvimi, risk gruplarına göre her il için ayrı ayrı hayata geçirilecek.

Sokağa çıkma kısıtlaması, hafta sonu uygulamasından başlanarak illerin durumuna göre aşamalı şekilde kaldırılacak.

Eğitim öğretime uzaktan devam eden öğrencilerin durumu, illerdeki vaka sayısına göre değerlendirilecek.

'Yerinde karar' dönemi kapsamında restoran, kafe, kıraathane ve benzeri yerlere ilişkin yol haritası da gelecek günlerde açıklanacak.

VAKA SAYISI AZALAN İLLER 'NORMALLEŞECEK'
Normalleşme adımları atılırken illerdeki vakaların seyri sürekli takip edilecek. Kovid-19 vaka sayısının düşüş eğiliminde olduğu illerde normalleşme takvimi de hız kazanacak.

Bu kapsamda, vatandaşların, normalleşme sürecini, rehavete kapılmadan Kovid-19 tedbirlerini gözeterek sürdürmesi önem taşıyacak.

VATANDAŞLAR TAKİP EDECEK
Normalleşme adımlarında illerdeki vaka sayısının dışında aşılamadaki son durum ve hastanelerin doluluk oranları da dikkate alınacak. Bu verilerle birlikte her il için alınacak kararların farklı olması beklenirken, vatandaşlar da gideceği o şehirde durumu takip edecek. Hürriyet'in  haberine göre vatandaşlar hava durumuna bakar gibi kentlerdeki kısıtlama ve yasakları takip edebilecek. Öte yandan bu sistemin hazirana kadar devam etmesi bekleniyor.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 1
  • 1
  • 0
  • 2
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English