Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Türkiye'nin Tiran Büyükelçiliğinden Mustafa Kemal Atatürk Okulu'na spor alanı

Büyükelçi Murat Ahmet Yörük: "Biz yüzyıllar boyunca Arnavut kardeşlerimizle hep bir arada el ele, omuz omuza yaşadık. Dayanışma ve yardımlaşma içinde olduk. Bu hayır etkinliğimiz, kermesimiz vesilesiyle de bu dayanışmamızı ve yardımlaşmamızı inşallah önümüzdeki yıllarda da büyükelçilik olarak sürdüreceğiz"

Anadolu Ajansı haberine göre;

TİRAN (AA) - Türkiye'nin Tiran Büyükelçiliği inisiyatifiyle toplanan bağışlarla restore edilen Tiran'daki Mustafa Kemal Atatürk İlkokulu spor alanının açılışı törenle yapıldı.


Büyükelçilik himayelerinde daha önce düzenlenen hayır kermesine katılan Türk kurum ve firmalarının desteğiyle toplanan bağışlarla restore edilen spor alanının açılış törenine Türkiye'nin Tiran Büyükelçisi Murat Ahmet Yörük'ün yanı sıra okul yöneticileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.


Büyükelçi Yörük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önce verdikleri sözlerini yerine getirmiş olmanın mutluluğu içerisinde olduklarını belirtti.


Hizmete sundukları oyun sahasının Mustafa Kemal Atatürk İlkokulu'nda eğitim gören öğrencilerin fiziksel, sosyal ve zihinsel gelişimine katkıda bulunacağını dile getiren Yörük, "Hayır amaçlı yardımlarımızın hayata geçmesinde bizlere destek sağladığı için buradaki TİKA koordinatörlüğümüze ve aynı zamanda Air Albania'nın ortağı konumunda olan Türk Hava Yollarının buradaki temsilcilerine de teşekkürlerimi sunuyorum. Biz bu hayır amaçlı kermesimizi devam ettireceğiz. Bunu buradaki Türk Büyükelçiliğinin geleneksel bir etkinliği haline getirmek istiyoruz." diye konuştu.


Kermese katılan Arnavutluk Cumhurbaşkanı İlir Meta'ya teşekkür eden Yörük, "Biz yüzyıllar boyunca Arnavut kardeşlerimizle hep bir arada el ele, omuz omuza yaşadık. Dayanışma içinde, yardımlaşma içinde olduk. Bu hayır etkinliğimiz, kermesimiz vesilesiyle de bu dayanışmamızı ve yardımlaşmamızı inşallah önümüzdeki yıllarda da büyükelçilik olarak sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.


Mustafa Kemal Atatürk İlkokulu Müdürü Dritan Kllojka da Türk kurumlarıyla olan iş birliğine değinerek, Türkiye'nin Tiran Büyükelçiliğinin davetiyle ortak çalışmalar yaptıklarını söyledi.


Türkiye'nin Tiran Büyükelçiliği, TİKA ve diğer Türk kurumlarının eğitim kalitesine de etkisi olan okulun altyapısına katkı sunduklarını belirten Kllojka, "Bu son yatırım olan spor alanı da okula yeni bir imaj verdi ve okula geldiğimiz ilk andan itibaren çok mutluyuz. Bunun, aynı zamanda okul öğrencileri arasında voleybol ve basketbol gibi spor alanlarında yeni yeteneklerin hazırlanmasına ve çıkarılmasında da etkisi olacaktır. Spor salonu çevre sakinlerinin kullanımına açık bir yer olacaktır." diye konuştu.


Kllojka, Büyükelçi Yörük'ün okulun bulunduğu Sauk semti sakinlerince çok sevilen bir kişi olduğunu söyledi.


Hayır kermesinde toplanan bağışlar ile okulun bahçesine voleybol sahası inşa edilirken, mevcut basketbol sahası da yenilendi.


Başkent Tiran'ın Sauk semtindeki okulda şu anda 550 öğrenci eğitim görüyor.


Arnavutça eğitimin yapıldığı okul 1996 yılında hizmet vermeye başladı, 2002 yılında Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ismini aldı.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English