Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Türkiye'nin Oslo Büyükelçisi Çorman'dan Norveç'e "terör propagandası" tepkisi

Anadolu Ajansı haberine göre;

STOCKHOLM (AA) - Türkiye'nin Oslo Büyükelçisi Fazlı Çorman, Oslo Belediyesine ait bir binanın duvarında terör örgütü PKK propagandası yapılmasına tepki gösterdi.


Ülkenin önde gelen gazetesi Aftenposten'a "Terörist propagandanın eseri" başlıklı bir makale kaleme alan Çorman, belediyeye ait binaya asılan tabloyla Türkiye'de 40 binden fazla masum insanın ölmesine neden olan terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ın reklamının yapıldığını belirtti.


Bunun Türkiye'ye karşı bir saldırı olduğunu belirten Çorman, şu ifadelere yer verdi:


"Oslo Belediyesi, 'Kadınların Devrimi' başlığıyla üstü örtülmüş biçimde, sınırlarımızda terör örgütü tarafından yönetilen yasa dışı bir oluşuma atıfta bulunan sözde bir sanat projesini desteklemiştir. Projenin sponsoru olarak, Belediye söz konusu tabloyla birlikte asılı duran ve dünyanın bugüne kadar gördüğü en kanlı teröristlerden birine ait olan bir alıntının da arkasında durmaktadır. Anılan terörist ve örgütü, Türkiye'de 40 binden fazla masum insanın hayatını kaybetmesine neden olmuştur."


Oslo Belediyesinin Türkiye'ye karşı saldırgan bir tavır içinde olduğunu belirten Çorman, "Türkiye ve Norveç iki NATO müttefiki olarak, birçok alanda dostluk ve iş birliği içinde hareket etmektedir. Bu çerçevede, burada normal veya olağan olmayan bir şeyler var. Türkiye'ye karşı bu saldırgan tavrı takınan Oslo Belediyesidir. İlk önce ilgili makamlarla özel olarak görüşmeyi denedik ancak bir sonuç alamadık. Konu Norveç'te kamuoyuna yansıyınca Türk makamları da tepkimizi ve hayal kırıklığımızı açıkladılar. Konunun sanat özgürlüğü veya diğer ülkelerin içişlerine karışmakla hiçbir ilgisi bulunmamaktadır." değerlendirmesinde bulundu.


- ''Norveçli dostlarımız bizi sırtımızdan vurmamalı''


Öte yandan AA muhabirine de açıklamada bulunan Çorman, terör içeriği bulunan tablonun 7 Kasım 2020'de Oslo Belediyesinin binalarından birinin duvarına asıldığını söyledi. Dışişleri Bakanlığının da sözde tabloya tepki gösterdiğine değinen Çorman, "Türkiye'nin endişe duyduğu konu, müttefik ülkelerdeki kamuoylarının terörist propaganda tarafından esir alınmasıdır." dedi.


Çorman, "Bu sefer sanat özgürlüğünü suistimal etmeye çalışan bu propaganda araçlarına karşı verdiğimiz çaba dahil olmak üzere, terörizmin her şekliyle mücadele etmek için elimizden geleni yapıyoruz. Norveçli dostlarımızdan ulusal güvenliğimiz için verdiğimiz bu mücadelemize saygı göstermelerini ve bizi sırtımızdan vurmamalarını bekliyoruz." şeklinde konuştu.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English