Son Dakika Haberler

İdlib'de rejim unsurlarının hava saldırısında şehit olan Mehmetçikler ve Türk Silahlı Kuvvetlerine destek için yurt genelinde etkinlikler düzenlendi.

Türkiye Mehmetçik için tek yürek oldu
Yozgat'ta, İdlib'de rejim unsurlarının saldırısı sonucu şehit olan askerlere saygı ve Bahar Kalkanı Harekatı'na destek amacıyla yüzlerce araçlık konvoy oluşturuldu.
Şehir girişinde araçlarını bayraklarla donatan şoförler, konvoy halinde korna çalarak şehir turu yaptıktan sonra Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra konuşan Yozgat Şoförler Odası Başkanı İlhami Bakıcı, Suriye'nin İdlib kentindeki saldırıyı kınadı.

Bakıcı, "Devletimizin yanında olduğumuzu bildiriyoruz, şehitlerimize saygı gösteriyoruz. Devletimizin yaptığı Bahar Kalkanı Harekatı'nı gönülden destekliyoruz. Rabb'im, devletimize, ordumuza, polisimize güç versin." dedi.

Programda Kur'an-ı Kerim okundu, şehitler için dua edildi.

Maden işçileri şehitler ve Mehmetçik için dua etti
Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Armutçuk Müessese Müdürlüğüne bağlı maden ocağında çalışan işçiler, İdlib'de şehit olan askerler ile İdlib'de başlatılan Bahar Kalkanı Harekatı'nın zaferle sonuçlanması için dua etti.  
TTK Armutçuk Müessese Müdürlüğünde 08.00-16.00 vardiyasında çalışan madenciler, Genel Maden İşçileri Sendikasınca (GMİS) düzenlenen etkinlik kapsamında kuyu başı önünde bir araya geldi. 

İşçiler burada, "Bir avuç kömür için can veren madenciler, vatan için can veren yiğit Mehmetçiğin yanında" yazılı pankart açtı. 

Şehit düşen askerlerle iş kazalarında hayatını kaybeden maden işçileri için saygı duruşunda bulunuldu. 

GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, burada yaptığı konuşmada, İdlib'de rejim güçlerinin hava saldırısı sonucu şehit olan askerleri şükran ve minnetle andıklarını, yaralı askerlere de acil şifalar dilediklerini belirterek, "Tek amacımız, tek ses ve tek yürek olmaktır. Türk bayrağımızın inmeyeceği, vatanımızın bölünmeyeceğini, ezanımızın dinmeyeceğini bir kez daha kararlılıkla anlatıyoruz. Allah ülkemizi ve güvenlik güçlerimizi korusun. Mehmetçiğimizin her zaman yanındayız." dedi.

Şehitlerin yanı sıra Suriye'nin İdlib kentinde görev yapan Türk askerlerine yönelik saldırının ardından başlatılan Bahar Kalkanı Harekatı'nın zaferle sonuçlanması için Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından dua eden işçiler, daha sonra maden ocağına indi. 

Muş'ta Bahar Kalkanı Harekatı'na destek konvoyu
İstasyon Caddesinde toplanan taksici ve minibüsçüler, araçlarına astıkları bayraklarla konvoy halinde şehir turu attı. 

Vatandaşların destek verdiği etkinlikte Muş Belediyesi oto parkına gelen şoförler, yaptıkları basın açıklamasıyla Bahar Kalkanı Harekatı'na destek verdi. 
Grup adına açıklama yapan taksici Mehmet Abbas Bakış, Suriye'nin İdlib bölgesinde rejim unsurlarının saldırısı sonucu şehit olan askerleri anmak ve harekata destek vermek için bir araya geldiklerini söyledi.

Müslümanlara yapılan zulmü üzüntüyle takip etiklerini aktaran Bakış, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Suriye'deki Müslüman kardeşlerimizin çığlıklarına sessiz kalamazdık. Kahraman ordumuz Suriye'de zalim Esed rejiminin oyununu bir bir bozmaya ve kurtarılan bölgeleri sahiplerine teslim etmeye devam ediyor. Mehmetçiğimiz gittiği her yerde büyük bir sevgi seliyle karşılanıyor. Bizlerde buradan Mehmetçiklerimize selamlarımızı ve dualarımızı yolluyoruz. Rabbim yar ve yardımcıları olsun."

Muş Taksiciler Derneği Başkanı Erkan Kandemir ise taksici ve minibüs esnafı olarak bir şehitleri anmak ve Bahar Kalkanı Harekatı'na destek verdiklerini belirterek, her zaman Mehmetçiğin yanında olduklarını vurguladı. 

Malatya 
Malatya'da özel bir okulun öğrencileri harekata destek amacıyla okulun bahçesinde Türk bayrağının etrafında toplanarak Fetih suresi okudu, İdlib'de görevli askerler için dua etti.

Öğrenciler daha sonra İdlib'de rejim unsurlarının hava saldırısı protesto etti.

Gaziantep
Suriye'nin İdlib kentinde rejim unsurlarının saldırısı sonucu şehit olan askerler, Gaziantep'in Nizip ilçesinde düzenlenen okul meclisi toplantısında anıldı.

İşmont Halim Meziyet Bildirici Ortaokulunda Nizip Kaymakamı Kemal Şahin, Nizip Belediye Başkanı Mehmet Sarı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Gündeş ve okul temsilcilerinin hazır bulunduğu okul meclisi toplantısında Meclis Başkanı Nizip Fen Lisesi 10. sınıf öğrencisi Zeliha Nur Böler, İdlib şehitlerini unutmayacaklarını belirterek, salonda bulunanları yoklamaya davet etti. 
Toplantıda rejim unsurlarının saldırısı sonucu şehit olan askerlerin isimleri tek tek okundu ve öğrenciler "Burada" dedi.

Yoklama sonunda Kaymakam Şahin, Belediye Başkanı Sarı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Gündeş tarafından asker selamı verildi. 

Duygulu anların yaşandığı toplantı, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi. 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English