Son Dakika Haberler

Karaman, Afyonkarahisar ve Aksaray'da sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, üniversiteler ve esnaf, İdlib'deki saldırıya tepki gösterdi

Anadolu Ajansı haberine göre;

KARAMAN (AA) - Suriye'nin İdlib kentinde rejim unsurlarının saldırısı sonucu 33 askerin şehit düşmesi sonrasında Karaman, Afyonkarahisar ve Aksaray'da sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, üniversiteler ve esnaf, Mehmetçiğe destek verdi.


Karaman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Küçükcicibıyık, yaptığı açıklamada, Türk milletinin vatanı uğruna her şeyini feda etmekten çekinmediğini belirtti.


Sağduyu ile ülkeye ve orduya güven duyulması, destek verilmesi ve birlik olunması gerektiğini ifade eden Küçükcicibıyık, şunları kaydetti:


"Vatanımızı terörist unsurlardan korumak amacıyla İdlib'de bulunan askerlerimize Suriye rejim güçleri ve iş birlikçileri tarafından yapılan hain ve alçak saldırıyı nefretle kınıyoruz. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Yaralı askerlerimize de Allah'tan şifa diliyoruz. Türk milletinin başı sağ olsun. Bu alçak saldırıya, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin muhataplarına anladığı dilden ve misliyle cevap vereceğine yürekten inanıyoruz. Onlara Allah'tan yardım diliyoruz."


Kentte kitabevi sahibi Mustafa Danış ise asker ve polislerin her zaman yanlarında olduklarını vurgulayarak, "Askerlerimizin şehit olması bizleri derinden üzmüştür. Bu noktada askerimizin, polisimizin her zaman arkasındayız, destekçileriyiz." dedi.


Esnaf Halis Çalışkan da "Şehit askerlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Acısı büyük olan ailelere de sabırlar diliyoruz. Ülkemizin ve ordumuzun her zaman yanındayız." ifadesini kullandı.


- Afyonkarahisar


Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şehitler nedeniyle büyük üzüntü yaşadıklarını dile getirdi.


Millete başsağlığı dileyen Okumuş, "Askerlerimiz tek bir amaç için orada değillerdi. Ülkenin, devletin bütünlüğünün, sınırlarımızın güvenliğinin sağlanması için oradalardı. Terör örgütlerinin ülkemize sızmasını engelemek ve güvenli bölge oluşturmak için oradalardı. Kendi zalim yöneticileri tarafından bombalanan, evlerinden, yurtlarından edilen bu insanların can ve mal güvenliğini korumak için de oradalardı." dedi.


Memur-Sen İl Temsilcisi Mustafa Arslan da Suriye'den gelen haberle yüreklerin dağlandığını ve milletin acısının çok büyük olduğunu vurguladı.


Arslan, açıklamasında şunları kaydetti:


"Her geçen gün daha da ağır bir yıkıma sürüklenen Suriye'den ülkemize yapılan saldırıları önlemek amacıyla bölgede bulunan askerlerimize yapılan saldırı, hiçbir gerekçeyle kabul edilir bir durum değildir. Gün, birlik ve beraberlik günüdür. Gün, gerçek bir millet olduğumuzun bilinciyle bayrağımızın altında, kahraman askerimizin yanında yer alma, milli duygular ve idealler etrafında kenetlenme, birliğimizi pekiştirme günüdür."


MÜSİAD Afyonkarahisar Şube Başkanı Ahmet Karakol ise Hatay'da bulunduğu sırada acı haberi aldığını ifade etti.


Şehit haberlerinin bütün Türkiye'yi üzdüğünü anlatan Karakol, "Her zaman Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ve devletimizin yanındayız. Gün birlik ve beraberlik günüdür. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz." diye konuştu.


Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş da şehit olan askerlerin haberinin kendilerini üzdüğünü belirterek, "Milletimiz her zorluğu birlik ve beraberlikle aşabilecek güçtedir. Her zaman devletimizin yanındayız." açıklamasında bulundu.


- Aksaray


Aksaray'da da BBP Aksaray İl Başkanlığı, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar, Mehmetçiğe destek verdi.


15 Temmuz İrade Meydanı'nda toplanan grup, şehitler için saygı duruşunda bulundu, sonrasında İstiklal Marşı okudu.


Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından şehitler için dua edildi.


BBP Aksaray İl Başkanı Ahmet Karaman, burada yaptığı açıklamada, şehit haberlerinin bütün ülkeyi yasa boğduğunu söyleyerek, "Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Her zaman Mehmetçiğimizin yanındayız. Milletimiz her zorluğu birlik ve beraberlikle aşabilecek güçtedir." diye konuştu.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English