Son Dakika Haberler

Konya'daki oda başkanları ve üniversite rektörleri, İdlib'de Esed rejimi saldırısı sonucu 33 Mehmetçiğin şehit olmasına ilişkin tepkilerini dile getirerek, devletin ve TSK'nin yanında oldukları mesajını verdi

Anadolu Ajansı haberine göre;

KONYA (AA) - Suriye'nin İdlib kentinde Esed rejiminin saldırısı sonucu 33 askerin şehit edilmesinin ardından üniversite ve ekonomi dünyasından Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) destek çığ gibi büyüyor.


Konuya ilişkin AA muhabirine açıklamada bulunan Konya'daki bazı oda başkanları ve rektörler, hain saldırıya ilişkin tepkilerini dile getirdi.


Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, kandil gecesi yapılan alçak saldırıda şehit düşen askerlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyerek, "Tüm milletimizin başı sağ olsun. İş dünyası olarak devletimizin aldığı ve alacağı tüm kararların arkasındayız. Şehitlerimizin kanının yerde kalmayacağına şüphemiz yok." dedi.


Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükçü de İdlib'deki hain saldırıda şehit düşen vatan evlatlarının, yürekleri dağladığını belirterek, "Devletimizin, ülkemizin ve milletimizin bekası için TSK'nin atacağı her türlü adımın destekçisiyiz. Rabbimden vatanı için şehit düşen tüm askerlerimize rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Devletimizin atacağı her türlü adımın destekçisi olduğumuzu tüm kamuoyuyla paylaşıyoruz." diye konuştu.


Konya Tarım ve Gıda Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cumhur Çökmüş de Suriye'de barış ve huzuru sağlamak amacıyla bulunan ve İdlib'deki hain saldırıda şehit düşen kahraman askerlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi. Çökmüş, bu haklı davada TSK'nin gereken cevabı misliyle vereceğinden en ufak bir kaygılarının olmadığını kaydetti.


Konya Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin de "Ülkemizin ciddi bir tehdit ve saldırı altında olduğu bu dönemde yapılan bu menfur saldırıyı kınıyoruz. Selçuk Üniversitesi olarak devletimizin ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin atacağı her adımın sonuna kadar arkasındayız." değerlendirmesinde bulundu.


MÜSİAD Konya Şubesi Başkanı Ömer Faruk Okka da şehitlere rahmet, yaralılara şifa dileğinde bulundu. Devletin ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin atacağı her türlü adımın arkasında olduklarını vurgulayan Okka, "Şehitlerimizi karşılamak üzere Konya Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği şubesi olarak yola çıktık. Milletimizin başı sağ olsun." ifadesini kullandı.


Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu da şehit haberiyle büyük bir üzüntü yaşadıklarını belirterek, rejim güçlerinin hava saldırısının cevabının misliyle verildiğini söyledi. Türkiye'nin bekasını tehdit edenlere karşı devletin alacağı siyasi ve askeri her karar ile tasarrufun destekçisi olacaklarını vurgulayan Zorlu, şehitlere rahmet, yaralı askerlere ise şifa diledi.


Konya Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Sefa Özdemir de saldırıyı şiddetle kınadıklarını kaydederek, "Milletçe büyük bir üzüntü içerisindeyiz. Devletimizin bu hain saldırıya karşı gereken hamleleri yapacağına inanıyoruz. Bu konuda devletimizin yanında olduğumuzu beyan ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English